Mama lui Ponta: „Lovind în mamă, loveşti şi în fiu, lovind în soră, loveşti şi în frate”

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, și-a povestit sâmbătă seara la Antena 3, experiența trăită săptămâna aceasta când a fost audiată la DNA Ploiești în calitate de martor în dosarul ginerelui său arestat preventiv.

Cornelia Naum a afirmat că nu înţelege de ce a fost chemată în faţa procurorilor, în calitate de martor, în dosarul în care arestat ginerele său, Iulian Herţanu, din moment ce nu a văzut niciun document al firmei S.C. Grossmann Engineering Group.

Cu toate acestea, mama premierului a declarat că, în ziua în care ginerele său a fost ridicat de acasă, la firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, pe care o deţine împreună cu fiica sa, a avut loc o percheziţie.

Femeia a dezvăluit că premierul ar fi vrut să meargă împreună cu ea la DNA Ploiești, dar ea nu a vrut și crede că Victor Ponta este o țintă în acest dosar.

Cornelia Naum a fost întrebată şi de ce nu a vrut ca fiul ei să o însoţească la DNA Ploieşti.

„Nu am vrut să am imaginea unei persoane speriate, care pozează în victimă. Am refuzat categoric imaginea de săracă, bătrână şi bolnavă. Nu sunt atât de naivă şi atât de slabă încât nu m-am prins ce cu ce are legături…Nu am vrut să dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat că tot timpul s-a spus că am 72 de ani…Ei, şi ce dacă am 72 de ani? Mă pot încă descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi părut aberant să se interpreteze ca o presiune asupra Justiţiei? Nu asta ne mai trebuie pe lânga celelalte acuzaţii”, a răspuns femeia.

Întrebată dacă este crede că fiul său este ținta acestui dosar, mama lui Victor Ponta a spus: „Da. De ce să ne ascundem după degete, când în fiecare seară e mincinosul, e hoțul? Dacă aș avea putere să-l conving mâine să plece din această funcție, l-aș convinge, așa cum l-am susținut. Nu mai este un copil mic. De mult nu mai face ce spune mama. Legătura noastră de suflet nu înseamnă că suntem subordonat unul altuia. Îl admir că rezistă. Aș jura pe Biblie că Victor nu a știu absolut nimic. Mi-a spus: ‘Nu vă faceți griji pentru mine, eu rezist’. Victor, după ce l-am asigurat că nu ne simțim în pericol, n-am făcut nicio faptă reprobabilă, cred că și el s-a liniștit. Cel mai greu i-a fost Alexandrei (fiica sa – nr.) și mi-e teamă pentru nepoțelul meu”.

„Lovind în mamă, lovești și-n fiu. Lovind în soră, lovești și-n frate”, a rezumat mama premierului ceea ce se întâmplă.

Femeia a mai dezvăluit că a solicitat să-i fie luată o declarație acasă de către cineva la DNA. De asemenea aceasta s-a plâns de faptul că timp de 40 de minute a fost filmată de presă în timp ce aștepta să intre la audieri, însă a susținut că nu a fost vina procurorilor.

„Nu am avut niciodată nici un fel de emoţii în legătură cu întâlnirea cu procurorul. Am avut o oarecare teamă de întâlnirea cu presa. (…) Am simţit jena de a fi privit 40 de minute încontinuu, cu aparatele lipite de geam”, a declarat mama premierului Ponta, spunând că a încercat să evite orice discuţie directă cu junaliştii, deoarece impresia că va sări pe ea „un stol de păsări”.

Cornelia Naum a precizat că aşteptarea de la DNA Ploieşti nu a fost din vina procurorilor, ci din cauză că, în calitate de martor, nu avea voie să fie audiată cu avocat. Cu toate acestea, avocatul a luat o delegaţie de la Bucureşti, care să ateste că, de fapt, îl reprezintă pe ginerele său, şi are astfel dreptul să afle ce declară un martor în dosar.

Mama premierului Victor Ponta, a fost audiată, joi, timp de aproximtiv o oră, la DNA Ploieşti, în dosarul în care este arestat ginerele său, Iulian Herţanu.

Cumnatul lui Victor Ponta a fost arestat luna trecută în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este. DNA îl acuză pe Iulian Herțanu de constituire a unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.