×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 10:59
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Explicații în care nici el nu crede
Ministrul justiției, acuzat că ”a tras sfori” pentru fiul său

Ministrul justiției, Tudorel Toader, se află în centrul unui scandal după ce fiul său a câștigat un post la Facultatea de Drept Iași.

Cu o lună înainte de concurs, metodologia a fost schimbată, astfel ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, potrivit 7est.ro,

Prevederea viza ca funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi de un candidat care are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar în Drept Civil.

"Eu am îndeplinit toate condiţiile. Regulamentele pot fi modificate", se apără acuzatul.

Astfel, la sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele".

Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post. Alexandru Toader s-a putut înscrie în competiţie întrucât tatăl său s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii ieşene, pe perioada cât ocupă funcţia de ministru al Justiţiei. Regulamentul universităţii nu permite angajarea în instituţie pe un post didactic a persoanelor cu grade de rudenie I-IV cu membrii din universitate care deţin funcţii de conducere.

Până la aprilie 2017, Ionuţ Alexandru Toader a fost profesor la o universitate privată din Iaşi, el fiind, totodată, şi notar. Potrivit 7est.ro, conducerea universităţii ieşene a explicat că schimbarea regulilor cu puţin înainte ca postul să fie scos la concurs a fost decisă de Senatul universităţii la propunerea Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Toader susține că toate criteriile de concurs au fost îndeplinite

”Faţă de afirmaţiile tendenţioase, promovate în spaţiul public, înţeleg să fac următoarele precizări:
1. Ionuţ Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, începând din 2013 şi doctor în drept penal, din 2016.
2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagină de internet a Universităţii.
5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept!", a scris, pe pagină să de Facebook, Tudorel Toader.
2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagină de internet a Universităţii.
5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept!", a scris Tudorel Toader.

(R.C.)Publicat Vineri, 11 august 2017
2027
 | 3
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
studentcluj
+2
cat de bolnav, cretynoid, rau intentionat sa fii ca sa ataci parinti prin copii, sa promovezi dihonia, ura, veninul, invidia, neincredere, prostia, cand invatamantul e la pamant plin de fufe, amante, nepoti, incompetenti, politruci din toate partidele ce au denaturat si schimbat legea educatieu de 90 de ori in 27 de ani????accesul la dividende, la patrimoniul universitatilor ce fiinteaza pe fundatii, fara taxe, fara impozite,. cu studenti mult peste nr . decis de minister, cu diplome fara acoperire in stiinte, educatie, pregatire, competente?astea nu va preocupa postaci cu educatie privata???
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
ANTYCRITICI
+2
@Jr-sablonul si patul lui procust in care va plasati e prejudecata si rea vointa dle Jr!Cultura si lectura dv privind copii unor personalitati publice va tradeaza!In viata mea n-am manipulat si sunt dusmanul miseilor, mojicilor, mitocanilor, tzoparlanilor, cretynoizilor care cred ca opinia lor e cea justa, corecta su legala numai pt a iesi ei in evidenta ca paduchele!Sa loviti intr-in copil, fie si fiu de ministru e un lucru miselesc, josnic, bolnav de dragul puterii, cand fii unor criminali, ticalosi, nemernici si escroci s-au dovedit a fi opusul fenomenului infractional si parintilor depravati.V-ati obisnuit cu ura, veninul, voma, atacul la persoana pt ca nu sunteti capabili de a gandi pozitiv, a construi, a innobila, a respecta si cultiva valorile, a insufleti si energiza tinerii prin exemplul propriu, pt ca limitele si defectele va fac hiene, sacali, rinoceri. aveti copii? ei ce opinie au despre opiniile tatalui lor?amin.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ip
+1
OMUL ASTA CORUPT ESTE MINISTRUL JUSTITIEI ??? FEREASCA DUMNEZEU !!!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ludovicu
+1
...anormal ar fi fost să nu pună pilla...acum e „moșit” copilul ....să trăiască ,etc, etc....să-l vedem cât mai iute -rector ...ca „tăticul” !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Tontons macoutes
+5
Pai ... daca a fost singurul candidat, mare noroc ca n-a iesit al doilea ! Da' totusi, de ce va mirati ? Ce, in Haiti (o ţară aflata putin in fata Romaniei) Baby Doc nu i-a urmat, perfect normal, lui Papa Doc ?
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
dan
+4
ce descoperire! pai, daca luati la puricat universitatile, veti vedea ca sunt adevarate dinastii universitare-doar n-o sa credeti ca unii picati din luna sau veniti de pe tarla sa fie mai buni decat nevestele (prezente sau foste), fratii, cumnatii, cumnatele, verii, verisoarele, nasii etc, etc si-mai ales- odraslele noastre ;ce pretentii, domnule!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ROMANIA TARA FARA ROST
+6
TUDORELE NENE AI FACUT-O si tu DE OAIE. Unde e MODESTIA afisata, unde e CARACTERUL, unde-i CINSTEA SI ONOAREA .............???? In Ro ticalosia, tradarea, lacomia, jigodismul, mafiotismul, etc sunt caracteristicile principale ale NAROZILOR ce ocupa functii publice.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Gica marinaru
+5
Fiecare isi trage jarul pe painea lui.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Krixus
+6
Asa? Deci ca sa fi asistent universitar la Iasi iti trebuie doctorat in dreptul penal sau civil, corespunzator catedrei la care vei lucra?? Frumos!!! Dar atunci de ce nu-ti trebuie niciun fel de doctorat ca sa fi judecator constitutional, ba chiar presedinte al CCR, fiind suficienta vechimea in functia de juristconsult la un CAP??? La intrebarea aceasta ar trebui sa raspunda Orban si toti ceilalti guralivi...
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
LAYE CHIORUL
-7
dupa figura se vede din satelit ca baiatul are si minte si carte. Si atunci ce facem cu fii demnitarilor? Ca ii criticam cu gura pana la urechi ,daca sint beizadele, ca se bat, se cearta si jignesc politia. Daca sunt capabili,sint dscriminati. Am vazut ca Americanii n-au treaba cu PRIMA DNA ,CU PRIMUL FIU TRUMP. CU PRIMA FIICA TRUMP. si nici aia de pe malu senei cu a lor BABETTE CARE PLEACA LA RAZBOI.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ce vizitează Macron în țara noastră
Publicat acum 21 ore şi 50 minute
Hai la lupta cea mare!
Publicat acum 14 ore şi 49 minute
Macron, așteptat la București cu un protest
Publicat acum 17 ore şi 20 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 21 minute