Miting de protest în fața Guvernului

Confederația Operatorilor și Transporturilor Autorizați din România (COTAR) organizează joi între orele 10.00-14.00, un miting de protest în fața sediului Guvernului României, apoi va urma un marș spre Primăria Municipiului București și spre Autoritatea de Supraveghere Financiară, informează Agerpres.

Transportatorii se declară nemulțumiți de modul în care sunt atribuite traseele din Municipiul București și localitățile județului Ilfov, dar și de algoritmul de calcul al polițelor RCA.

La acțiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane, se anunță într-un comunicat.

COTAR cere consultări cu privire la regimul de urgență între Autoritatea Metropolitană de Transport București și organizațiile reprezentative ale transportatorilor rutieri.

Patronatele atrag atenția ministrului Transporturilor și primului ministru că dețin informații conform cărora are loc trafic de influență „în interesul unor potentați ai zilei” pentru modificare Legii nr.92/2007.

„Prin aceleași modificări se urmărește desființarea Autorității Metropolitane de Transport București, autoritate care a reușit într—un sfârșit să își intre în atribuții, precum și înființarea unei Asociații de transport între București și Ilfov”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

„Prezentăm scuzele noastre bucureștenilor pentru acțiunea de protest care va afecta circulația în zona centrală a orașului, însă aceasta este singura cale prin care autoritățile pot fi determinate să înțeleagă că instituțiile trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers”, a spus Vasile Ștefănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.