×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 03:52
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Ne-au dat pe mîna serviciilor secrete!

„Toată aprecierea pentru reforma adevărată din ultimii 8 ani realizată de George Maior la SRI! Nu e bine ca SRI să revină sub control politic!“, a spus Victor Ponta pe 27.01.2015. De ce a scăpat Victor Ponta o asemenea enormitate? Pentru că se grăbea să facă un elogiu nașului său, George Maior.

Nășitul lui este o chestiune strict personală, deși uneori mulți folosesc operațiunea pentru a se lipi unde le pîlpîie interesul. Dar cînd un om politic face o asemenea afirmație, fie nu gîndește, fie este o parte interesată (agățată), fie avem de-a face cu un nivel de responsabilitate puțin peste genunchiul broaștei.

Nu mă preocupă trecutul secret al fostului premier Ponta. Un ins mult mai amestecat în relația cu serviciile, Traian Băsescu, l-a puricat la biografie. Problema noastră este alta. Că un om de la care țara a avut așteptări în materie de responsabilitate a putut să spună o asemenea enormitate. Într-un fel, prin modul său de a gîndi, ne-a predat pe toți pe mîna serviciilor secrete. Lui să-i fie bine. Lui să nu-i facă probleme etc. Același lucru îl putem constata la Liviu Dragnea.

Dragnea, fie la putere, fie în opoziție, n-a trecut niciodată de marginea exprimării mătăsoase, de tip „mă scuzați, aveți o scamă!“. Indiferent că a fost vorba despre demonstrații, despre directorul Raiffeisen Bank venit cu angajații în Piața Victoriei, Dragnea n-a vorbit decît neutru, deferent și aproape indiferent. Nu vă speriați. Nici premierul Grindeanu nu a procedat altfel. Și dacă ne întoarcem în timp, la precedentele echipe ale PSD, constatăm același lucru.

Pesediștii în general n-au fost niciodată împotriva serviciilor secrete. Și nici anticomuniști adevărați. Mai bine la tai limba, decît să-i vezi strigînd pentru libertățile cetățenești. Toți au preluat exprimările fără muchii ale lui Ion Iliescu și Victor Hrebenciuc. O să rîdeți, dar la acest capitol se vede cel mai bine originea comună (aceeași grupă sanguină) a PD-iștilor lui Băsescu și Videanu. Cine găsește o diferență între cei pomeniți mai sus și capii topitului (în PNL) Partid Democrat să ne spună și nouă.

Videanu a fost la fel de lunecos ca și Viorică. Sau ca și Trăienel. Parcă ar fi fost încorporați și pregătiți la aceeași Grădiștea. Spre marea noastră surpriză, liberalii, chiar dacă seniorii au făcut și un stagiu prin pușcării, n-au depășit niciodată limita unei atitudini reverențioase, chiar slugarnice. Dacă îl exceptăm pe Călin Popescu Tăriceanu (singurul politician român care s-a pus de-a curmezișul serviciilor secrete și a cerut respectarea libertăților cetățenești), ceilalți parcă ar descinde din PSD sau s-ar fi îmbolnăvit de un băsism cumplit. Încercați să descifrați o singură propoziție tranșantă la Cristian Bușoi sau la Mihai Voicu. Cînd vorbesc ei, parcă ar trage de capăt o frînghie trecută prin vaselină, iar la capătul celălalt s-ar afla un tractor cu șenilele blocate.

Prăbușirea PNL-ului în sondaje de aici vine. De la scăldatul oricărui adevăr dureros, de la ignorarea oricărui drept cetățenesc călcat în picioare, de la cîntatul în strună președintelui sau serviciilor secrete. Același limbaj l-au avut și Alina Gorghiu, și Bogdan Olteanu cînd își construia transatlanticul, la fel vorbește și Athanasiu-Cugir și la fel se poartă Ludovic Orban.

Care să fie explicația acestei politici lunecoase a tuturor față de o forță care s-a întins peste țară, peste instituții, peste libertăți, peste activitatea economică? Explicațiile sunt greu de dat. Gîndiți-vă că de la Emil Constantinescu n-am prea avut nici un președinte cu adevărat liber în fața serviciilor secrete.

Traian Băsescu a fost doar cea mai mare victorie a acestora. Iar acum suntem în situația de a-l privi pe Klaus Iohannis ca pe un proiect secret al aceleiași zone militarizate din România.

Cel care ne-a amăgit cu un alt fel de politică nu este decît continuatorul lui Traian Băsescu în politica față de serviciile secrete. Și-a pus omul și nu s-a socotit dator să miște un deget pentru libertățile cetățenești.

S-a grăbit să fie de acord cu ce i-au cerut partenerii externi, să nu le deranjeze proporțiile, bugetele și implicările. Nu s-a chinuit nici măcar să afle numărul ofițerilor acoperiți plasați în instituțiile publice (deși, din cîte știm, Eduard Hellvig l-ar fi informat, iar reacția sa ar fi fost cea mai altfel din toate cele absurde și socotite altfel. Cică i-ar fi spus să se descurce!).

Ce interese ascund politicienii români sau ce speranțe deșarte speră să le fie iertate atunci cînd ajung să le împlinească? De ce nici un partid nu pune problema evoluției monstruoase a puterii și influenței serviciilor secrete din România, cu mult peste cele europene? De ce Klaus ...

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau digitală

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 14 martie 2017
10962
 | 62
 | 28
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Alex
+2
Pai, explicatia e simpla si poate fi rezumata in cateva fraze. Dupa Revolutie, Puterea a ramas tot in mainile politiei politice. Securitatea aia responsabila cu umplerea puscariilor comuniste, i-a eliminat, in primul rand, pe ofiterii de contrainformatii din sistem. Spre acestia a aratat Sistemul cu degetul, pt ca poporul hamesit avea nevoie de sange, trebuia sa se simta razbunat. Securitatea politica nu a scapat nicio clipa puterea din mana. S-a reinventat, a trecut dintr-un partid in altul, l-a folosit din plin pe Basescu pt reinstaurarea absolutismului stalinist. Si asta s-a intamplat sub ochii unei Europe cumparate cu sufletul Romaniei, cu bogatiile noastre. Luati-le la purecat C.V.-urile tuturor potentatilor zilei si veti vedea ca majoritatea si-a pastrat "originile sanatoase" de lingai absoluti. Cum sa ridice ei vocea impotriva Sistemului, cand trecutul lor si al inaintasilor lor le atarna de grumaz, mai greu decat pietrele de moara?! Asa ca nu trebuie sa ne mai facem iluzii cu privire la viitorul "de aur" al natiei noastre. Romania nu are niciun viitor. Democratia - dulcele vis, e dusa demult, traiasca Dictatura!
Publicat Joi, 16 martie 2017
+Răspunde
tsipter
+7
pana mai ieri speram ca odata instalat un guvern,,,,,,, legitim ales ,,, constitutia ,,,legile tarii,,, hotararile curtii constitutionale ....vor fi,,, respectate si aplicate,,,, azi ,,am,,, ascultat,,, fragmente din alocutiunea sefului ,,,sri,,,referitoare la adunarile ----poporului meu din ,,, piata victoriei,,,,,,in momentul de fata CONSTAT,, ca la conducerea tarii sa instalat -----O,, DICTATURA PREZIDENTIALA ----pentru cel putin ,,,,GORGHIU ,,,nu este AGNEA,,, ESTE,, LAS,, FRICOS,,LIPSIT DE DEMNITATE POLITICA,,,AMEN ,,,,ce sa mai speram,,,,!!!!
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Gmbplay
+14
Chiar ati crezut ca politicienii puri(fata de servicii) sint majoritari si conduc? O tara fara controlul serviciilor este o himera,mai ales in cazul României in care știm ce rol avea secu.Nimic nu este lăsat la voia întâmplării.Problema este ca aceștia robotesc doar pentru folosul turmei din care fac parte. e
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Melos Negros
+9
Adică tot ce a inițiat PSD cu serviciile secrete și cu PNA împotriva opoziției PNL-PDL, o fost desăvârșit de Băsescu și preluat de Johannis împotriva...PSD. Și taman la fel cum lui Băsescu nu-i mai cade bine propria lui mașinărie din momentul în care a pierdut telecomanda ei, la fel se întîmplă acum și cu pesedeii care nu mai vor să culeagă tot ce-au semănat cu mânuțele lor.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Eugen
+19
Domnule Cornel cauza e simpla: gradul de cultura democratica zero a marii majoritati a "politicienilor" nostrii dragi. Ca ne-au dat pe mana serviciilor? Pai erau singurii pe mana carora sa ne dea. Pentru ca ele, serviciile sunt bratul intern al altor servicii, externe pe care nu cred ca tre sa vi le spun. Chesti asta pe care unii retardati o mai au ca sunt pro rusi, proamericani pro chinezi sau pro germani sau afgani, e tot o apa si un pamant. La cati angajati au serviciile ele pot fi si sunt disponibile cu mare entuziasm, sa apere interesele oricui altcuiva decat pe cele ale romanilor. Asa ca nu va mai agitati de ce ineptii debiteaza Ponta. La el e simplu: nu-l duce capul! A inteles ce cretinitate distrugatoare pentru el a facut la prezidentiale si acum se baga si el in seama doar doar il mai crede cineva. In rest toti onor politicienii, de la stanga la dreapta fara nici o exceptie sunt la fel de umili in fata serviciilor. Tariceanu mai face cate ceva cat o mai putea. Trebuie o miscare de masa puternica pentru a face curatenie in servicii. Dar, nu va fi usor. Apreciez totusi aforturile dumneavoastra. Succes
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
cucu
+25
cam asa este domnule Nistorescu. dvs si Tariceanu inca mai puteti zice asta. dincolo de voi e o mare liniste sinistra, caci toti sint slugile unor servicii pentru diverse avantaje mai rau decat pe vremea lui ceasca.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
traian @ cucu
+13
Atentie romani la ce se propaga ,isteric la REALITATEA tv,sub "BAGHETA" lui RARES BOGDAN, acolo se pregatesc viitoare iesiri in strada .Uitati-va la chipurile schimonosite de ura si lojincile lor ,poate aflam care le sunt atrenorii si poate d-l GUSA gaseste si calea de ai mai potoli.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+16
Eu nu ințeleg ca atunci cănd lucrurile sunt atât de evidente, vizibile si de pe Lună, presa se comportă ca cele trei maimuțe, una cu mâna la ochi, una la gură și una la urechi,.. sau in cel mai bun caz face pe deșteptul de pe urmă,... O fi ”românu” prostănac și incult , dar nu chiar toți,..
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
eu @ Santa Klaus
0
E vizibil ca ungurul e prost barbar agresiv si incult, de fapt toti sint la fel!
Publicat Joi, 16 martie 2017
+Răspunde
Sima
+34
Vai ție, popor român! În loc să-ți faci curat în țara ( măturând hoardele de securisti, sereisti, militieni, etc) ai ales calea pribegiei. Muncești ca un sclav în țări străine, iar cand vi acasa constați că tot un sclav ești si aici - sclavul securistilor, sereisrilor, militienilor, etc.Ei sunt " speciali" : au salarii speciale, pensii speciale, spitale speciale, case de odihna speciale etc, etc, iar tu NU AI NIMIC IN TARA TA. In loc sa ramâi acasa , SA LUPȚI , AI PLECAT IN BEJANIE, lăsând hidra securista sa creasca in voie.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL "SISTEMNIK" ... :)
-6
CINE a putut sa faca o Cestie DEJA facuta ?
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-26
Toata propaganda PSD si Antena 3 s-a dus pe apa simbetei. Pierdere de vreme dar cistig de bani multi pentru ei Mafiotii. Imi place cind Prostia este asa de mare in Romania. Stiu ca Nea Cornel are un gust amar dar nu am cei face. Noi astia care suntem imptriva socialismului securist il avem si mai amar.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ Crocodilul
+24
Securismul românesc este de dreapta. A început în ianuarie 1990 cu jucătorii de alba-neagra păziți de milițieni împotriva reacției victimelor. Antena 3 a fost confirmată tot timpul. Securiștii tăi, capitaliști, adică escroci, s-au chinuit s-o închidă, dar tu ai posibilitatea și astăzi să consumi prăjituri despre Antena 3. :)
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 45 minute