Alte date despre starea victimelor

Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Florin Bica. Potrivit acestuia, starea pacienților de la „Bagdasar-Arseni” este totuși una staționară.

„Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare”, a precizat medicul.

Update: La Spitalul Sfântul Ioan, şase răniți, din cei opt, sunt în stare gravă, fiind intubați, a declarat pentru Agerpres șefa Secției de terapie intensivă, Carmen Giuglea.

Update: La Floreasca, 14 pacienți sunt în stare critică, starea lor nu s-a schimbat, potrivit directorului medical al instituției, Nicușor Luchi, citat de Agerpres.

Update: La Spitalul Militar, trei răniți la Colectiv sunt mult mai bine, iar cinci sunt în stare gravă. Potrivit dr. Florentina Ioniță Radu, cei trei dintre pacienții aflați la Terapie Intensivă la Spitalul Militar au o stare mult mai bună și vor fi transferați în secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat.

De asemenea, trei pacienți sunt în stare critică la Spitalul Elias din cei 14 internați la această unitate medicală în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru Agerpres, managerul instituției Doina Dimulescu.

„În momentul de față sunt nouă pacienți în Terapie Intensivă, din care opt intubați, dintre aceștia trei în stare critică. Un pacient este în post-operator și patru pe secție care sunt în stare bună. În total 14 pacienți. Am transferat sâmbătă și duminică la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenți, unul dintre ei de 14 sau 15 ani și celălalt a cărui soră era tot acolo internată și familia ne-a rugat insistent să stea amândoi în același spital”, a afirmat managerul.

Şi la spitalul Grigore Alexandrescu, un pacient e află în stare critică și trei sunt în stare gravă.

„A mai venit în cursul zilei de duminică o arsură de la Spitalul Elias. Este vorba de un băiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafața corpului. A venit intubat, dar au reușit și l-au detubat, acum respiră bine. Avem doar un singur intubat în stare mai critică și trei în stare gravă care se află continuare în Secția de Terapie Intensivă. O fată pe Secția de Chirurgie Plastică și o altă fată pe Secție de Toxicologie care a avut o intoxicație cu fum”, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, doctorul Raluca Alexandru.

Cel puțin doi dintre pacienți vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.