Noua lege care pedepsește imigranții ce nu reușesc să se integreze

Coaliția condusă de Angela Merkel a ajuns joi la un acord asupra unui nou set de măsuri pentru integrarea imigranților, inclusiv sancțiuni pentru cei care nu iau parte la programele stabilite de stat.

Dezbaterea între creștin-democrați și social-democrați a durat până târziu în noaptea de miercuri spre joi și s-au discutat și măsuri împotriva terorismului.

”Acum că sute de mii de refugiați au sosit în țara noastră avem două scopuri: să controlăm fluxul migrației nu numai înregistrând imigranții, ci și integrând un număr mare dintre ei”, a declarat Angela Merkel. ”Vom face diferența între cei care au perspective bune și cei care au perspective proaste de ntegrare, însă oferta noastra este valabilă pentru toți cei care vin”, a mai spus cancelarul.

”Integrarea în societate a oamenilor care au un alt fond cultural nu se face de la sine”, a spus vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel, care a catalogat noua legislație drept ”un pas istoric”.

Integraerea, potrivit noii legi, se va face atât prin măsuri punitive, cât și prin ajutor din partea statului. Este vorba în primul rând de cursuri finanțate de stat pentru imigranți, care să-i ajute să-și găsească drumul în noua viață din Germania. Legea prevede retragerea permiselor de rezidență pentru cei care nu vor să urmeze aceste programe.

Liderul grupului parlamentar social-democrat a spus că abia acum, la 50 de ani după ce în Germania au sosit valuri mari de muncitori turci ce au contribuit la miracolul economic german, statul are o lege a integrării imigranților.

Potrivit proiectului de lege, statul va investi pentru crearea a 100.000 de locuri de muncă pentru imigranți. Cei despre care se consideră că vor fi cu siguranță deportați vor fi excluși din programele de integrare. Pe de altă parte, cei care intră în aceste programe vor putea fi siguri ca pe durata cursurilor nu vor fi deportați. Refugiatii care refuză locuintele puse la dispoziție de stat vor suferi consecințe încă nespecificate în proiectul de lege ajuns în posesia presei. Legea reduce la jumătate timpul de așteptare pentru acceptarea la cursurile de limbă germană, trei luni în momentul de față. Documentul specifică că de acum încolo cunoașterea limbii germane este obligatorie și pentru cei care stau doar temporar în Germania.

O prevedere importantă permite poliției să trimită agenți sub acoperire la programele pentru imigranți. Se mai prevede ca serviciile secrete să colaboreze cu serviciile omoloage din țările UE și NATO.

Proiectul de lege va fi finalizat în jur de 24 mai și va fi supus aprobării parlamentului, unde coaliția are o majoritate confortabilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.