Nu sunt bani suficienţi pentru a lega Crimeea de Rusia

Finanţarea construcției podului peste strâmtoarea Kerci, proiect derulat de compania oligarhului rus Arkadi Rotenberg – „Stroigazmontaj” – a fost suspendata temporar, scrie Forbes.ru, citat de Paginaderusia.

Ultima dată „Stroigazmontaj” a primit bani pentru construirea podului în decembrie 2015. Sumele prevăzute pentru 2016, în valoare de 65,4 miliarde de ruble, nu au fost transferate, se arata într-o scrisoare semnata de CEO-ul „Stroigazmontaj”, Andrei Kirilenko, în atenţia adjunctului ministrului transporturilor, Evgheni Ditrih şi a şefului Rosavtodor – Roman Starovoit.

În scrisoare, Kirilenko a subliniat faptul că societatea nu mai poate respecta termenii stabiliţi şi să investească în achiziționarea de echipamente şi utilaje din cauza întârzierii platilor.

„Pe şantier s-a creat o situație extrem de critică”, – spune Kirilenko. Și adaugă că o noua întârziere nu poate fi permisa. Potrivit lui, „Stroigazmontaj” deja a atras în proiectul construcției mai mult de 150 de companii, 2.200 de muncitori și mai mult de 220 de utilaje şi că resursele interne ale companiei sunt „epuizate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.