Populaţia României a scăzut în luna iunie

Populația României a scăzut cu 3.186 în luna iunie, când s-au născut peste 16.000 de copii și au murit circa 19.300 de persoane, potrivit INS.

În luna iunie s-au născut 16.098 de copii, cu 894 mai mulți decât în luna mai. De asemenea, au decedat 19.284 de persoane, cu 1.619 mai puține.

S-au înregistrat 10.054 de căsătorii, cu 666 mai puțin decât în luna mai, iar numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive și a fost de 2.201, cu 75 mai puține decât în luna precedentă.

„Sporul natural a fost negativ în luna iunie, de 3.186 persoane (decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii), la fel ca în luna mai (5.699 persoane). Numărul deceselor copiilor cu vârstă sub un an, înregistrate în luna iunie a fost de 141, în creştere faţă de luna mai (137 decedaţi sub 1 an)”, se arată într-un comunicat de presă al INS.

În iunie 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul născuţilor-vii a fost cu 495 mai mic, iar numărul persoanelor care au decedat a fost cu 550 mai mic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.