Primarul Sava: Este inacceptabil

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările în zona Eroilor, că este inacceptabil termenul avansat de aceștia pentru reluarea circulației și a consolidării clădirilor afectate de surparea terenului.

„Termenul avansat de constructor — data de 22 martie — este inacceptabil. I-am pus în vedere că afectează grav siguranța locuitorilor din zonă și afectează și ceilalți locuitori ai cartierelor Drumul Taberei, Rahova. Sunt 100.000 de oameni afectați și 14 persoane evacuate. Le-am pus în vedere să lucreze, nu are importanță că e sâmbătă, că e duminică, că sunt sărbători, nu ne interesează pentru că acei oameni sunt afectați și nu locuiesc în case nu din voința lor, ci din cauza constructorului”, a afirmat Sava, la ieșirea din sediul ISU București unde miercuri a avut loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit Agerpres.

El a precizat că se așteaptă de la experți terță-parte să pună la dispoziție soluția optimă pentru reluarea lucrărilor în zonă.

„Experții trebuie să ne spună dacă soluția pe care constructorul o aplică în zonă este cea care trebuie. Prioritară este siguranța zonei, care trebuie făcută de către antreprenor. (…) Explicația este că încă așteaptă un studiu geo ca să vadă despre ce este vorba în zonă. Ei spun că, atunci când au început lucrările, au avut un studiu geo, dar nu ni l-au pus la dispoziție”, a explicat Răzvan Sava.

De asemenea, primarul a precizat că le-a impus celor de la firma Astaldi, care efectuează lucrările în zonă, data de 15 ianuarie pentru ca oamenii să se poată muta înapoi în casele lor, iar după această dată, pentru fiecare zi de întârziere, li se vor aplica penalități.

„Au zis că analizează posibilitatea să lucreze și de sărbători, dar da, există și posibilitatea ca de sărbători să-și ia concediu. De aceea vă invit pe data de 25 (decembrie — n.r.) să mergem la fața locului să vedem cum lucrează și dacă lucrează”, a afirmat Sava.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.