Protestatar: De ce se iese în stradă

Revoltă în stradă, revoltă continuă pe Facebook. Un tânăr explică pe pagina de Facebook unde oamenii s-au mobilizat masiv pentru marșul de marți seară de ce se iese în stradă, în opinia sa.

Iată postarea, semnată Sergiu Rădulescu:

Se tot întreabă lumea de ce se iese în stradă. Și cine întreabă asta? Sunt cei ce au poze doar pe iahturi, fumează din trabucuri și conduc X5-uri. Tocmai ei sunt curioși ce fac zecile de mii de tăntălăi pe afară. De ce nu stau și ei, precum aceste somități ale clasei sociale inalte, frumos la căldurică, cu un pahar de whisky și privind la amărâți. Persoane care nu au muncit în viata lor nici măcar o secundă, care au primit totul de-a gata. Sunt cei care cheltuie într-o seară în club cam cât i-ar ajunge unei familii să trăiască decent o lună.
Oare de ce ieșim? Posibil, pentru că părinții lor corupți cu averi furate au călcat pe cadavre pentru a avea băiatul ce să cheltuie. Pentru că tineri frumoși, curați, au pierit într-o locație mai underground. Deh, nu toți ne permitem Bamboo, acolo se strânge lumea muncitoare. Pentru că sunt „sclavii” care muncesc de dimineață până seara și abia reușesc să își facă o vacanță la bulgari, în cel mai bun caz. Și mai sunt leprele care au primit totul de-a gata și acum o fac pe filozofii.
De aia se iese în stradă. Dupa 10 ore de muncă lumea se strânge și vrea să refuleze, să elimine toate frustrările acumulate din acest trai mizer al românilor. Pentru că studenții își vor acasă părinții plecați peste hotare pentru a le oferi lor un viitor. Pentru că nu mai vrem să culegem căpșuni, ci doar să trăim decent în țara noastră. Și tu, ipocritule, ne întrebi ce rezolvăm? Tu te plimbai pe Magheru, cu mașina primită cadou la 18 ani, și erai puțin nervos că se încearca ceva. Îți e teamă că poate o veni și ziua dreptății pentru toți corupții și cine știe, va trebui să muncești că să îți câștigi pâinea. Îți dai seama? Să muncești. Un coșmar pentru tine.
Noi simțim că v-a ajuns, sperăm măcar ca vinovații să plătească. Acum 26 ani am greșit începutul. Poate e momentul altuia. Sau poate suntem naivi, naiba știe. Dar măcar știm că am incercat, noi „generația facebook” atât de mult hulită. Nu pot ignora sute de mii de oameni în toată țara, nu au cum. Pentru România!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.