Situația românului cu cei 5 copii preluați de autoritățile norvegiene, în atenţia MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat de presă că, prin Ambasada României la Oslo, „cunoaște și monitorizează cu atenție” situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluați de către autoritățile de protecție a copilului din Norvegia.

„În acest sens, misiunea diplomatică română la Oslo s-a aflat în contact permanent cu familia în cauză pentru acordarea de sprijin și asistență consulară. De asemenea, Ambasada a întreprins demersuri relevante pe lângă oficiali din Ministerul norvegian al Afacerilor Externe și din Parlamentul Norvegiei. Părinții minorilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluționarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanțelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra celor 5 copii”, arată MAE.

MAE a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție despre acest caz.

„Având în vedere solicitarea expresă a familiei în cauză de a se evita mediatizarea detaliilor cazului, MAE nu este în măsură să ofere informații suplimentare. Ambasada României la Oslo urmărește îndeaproape evoluția cazului și este pregătită în continuare să ofere asistență consulară necesară, în limitele competențelor legale și cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care cuprinde dispoziții și norme procedurale specifice, diferite de legea română, în ceea ce privește domeniul protecției drepturilor copilului”, mai precizează MAE.

Peste 300 de persoane au protestat, sâmbătă, la Ambasada Norvegiei, după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

La protestul de sâmbătă, din faţa Ambasadei Norvegiei, au fost prezente peste 300 de persoane, apropiaţi ai familiei, susţinători, precum şi fratele lui Marius Bodnariu, Daniel. Acţiunea, ca şi alte comunicări ale familiei, a fost făcută publică pe pagina de Facebook „Norway Return the children to Bodnariu Family” (Norvegia, dă înapoi copiii familiei Bodnariu). Copiii ar fi fost luaţi pe motiv de „îndoctrinare religioasă”, potrivit unei postări pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.