„Slide Late Summer Gringo”, cu AG Weinberger, „Mr. Blues al României”

AG Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, singurul chitarist român de blues selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, fiind supranumit The Transylvanian Guitar Man.

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, AG Weinberger este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind ”întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de către critica de specialiate ”Mr. Blues al României”.

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000 pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător semnând un contract cu o casă de discuri americană, Heart And Soul Records.

Nashville Calling, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

În 2007 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii.

În2011 afost realizatorul şi gazda emisiunii ”Acadeaua – cea mai dulce emisiune”, difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2.

Tot în2011 afost decorat cu ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Weinberger are o discografie extrem de bogată.

– În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România, Good Morning, Mr. Blues.

– În 1997 lansează cel de-al doilea album, Standard Weinberger. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut Premiul Cel mai bun disc de jazz al anului ’97 oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, Transylvania Avenue, înregistrat la Budapesta.

– În 2006 apare în premieră absolută pentru România Nashville Calling – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA.

– În 2008 apare dublul album Guitar Man vol.1 & vol.2 .

O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţară, scriind muzica de scenă pentru 17 producţii de teatru Despre el, B.B. King afirma: “Un chitarist foarte bun, dinamic”.

Revista Big City Blues Magazine, Detroit, scria: “Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale”.

Cotidianul Las Vegas Review Journal nota: “Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică”.

Son Seals confirma:“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman”.

Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas comenta: “Un chitarist excelent şi charismatic”.

Cotidianul The Jonesboro Sun adăuga: “În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune”.

Bruce Iglauer de la Casa de Discuri Alligator Records specifica: “Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă”.

Săptămânalul naţional american de divertisment Call Back Magazine scria: “Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul”.

Un concert unic, un concert-document, alt playlist de fiecare dată!

AG Weinberger vă invită la concertul de colecţie Slide Late Summer Gringo, vineri 11 septembrie, ora 20.00, la terasa cu rezonanţă boemă Serendipity de pe Str. Dumbrava Roşie, din centrul oraşului.

Sunt piese pe care le-ai ascultat poate pe vinil şi care au făcut înconjurul lumii, o ediţie de colecţie pe care dacă nu ai avut ocazia să o auzi, cu siguranţă acum e momentul să o descoperi şi să afli cum şi de unde s-au născut cousin Jazz, nephew Swing, stepson Rock’n’Roll, niece Rhythm’n’Blues, sweetheart Soul, grandson Hard-Rock şi… granddaughter R&B.

Artistul va împărtăşi cu publicul o experienţă muzicală de o forţă şi măiestrie inegalabile, într-un recital de excepţie, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cântă.

Concertul Slide Late Summer Gringo, de 1 oră şi 30 de minute, te poartă în atmosfera temelor muzicale ce aparţin anilor ‘20, ’30 şi până astăzi, din care nu lipsesc pe lângă piesele proprii, mărturisirile întâlnirilor cu mari artişti pe care AG Weinberger i-a cunoscut în cei 7 ani petrecuţi în Statele Unite, precum şi poveştile ce au făcut istorie, ţesute în jurul minunatelor piese pe care le aduce în faţa publicului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.