Surprize, surprize în cazul „asasinării” lui Plahotniuc (Video)

Asasinarea oligarhului moldovean Vlad Plahtoniuc ar fi fost comandată de două persoane, dintre una se află la Moscova.

Procurorii spun, conform presei moldovene, că cei care urmau să execute omorul au primit un avans de 100.000 de dolari, iar în total trebuiau să primească 200.000 de dolari.

Au fost reținute 8 persoane. 6 sunt cetățeni ai Republicii Moldova care dețin alte cetățenii, iar 2 sunt ucraineni. Majoritatea au antecedente penale.

„Printre ei se află atât executori ai asasinatului, intermediari, persoane de legătură și cei care au contribuit într-o anumită măsură la acțiuni. Fiecare persoană avea un rol concret și știa bine ce acțiuni trebuie să execute”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Cei care au comandat omorul, potrivit oamenilor legii, sunt 2 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care una se află în Federația Rusă, la Moscova.

„S-a stabilit indubitabil legătura grupului cu unul din comanditari, cel aflat la Moscova, cunoscut în lumea criminală atât în R. Modova, cât și în Rusia. În urma perchezițiilor au fost depistate patru grenade, două pistoale cu amortizator, muniții, stații de radio speciale, obiecte de deghizare precum peruci, mustăți, dar și telefoane de unică folosință. De asemenea au fost depistate și acte”, a mai adăugat Busuioc.

Atacul ar fi urmat să aibă loc la Global Business Center.

„A fost stabilită ținta propriu-zisă și locul unde urma să se producă atacul. Este vorba despre clădirea Global Business Center. Din start se vehicula despre o clădire cu oficii care are în spate o grădiniță de copii. Se discuta despre aplicarea unor împușcături sau lansări de grenade din adiacentul aceleași grădinițe de copii. Nu cunoaștem la moment ce urma să fie efectuate: împușcături sau lansări de grenade în sediu sau în mijlocul de transport din preajma sediului”, au mai explicat oamenii legii.

Ministrul de Interne din Ucraina este cel care a anunțat că oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc a fost ținta unei tentative de omor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.