Tăriceanu și Dragnea îi dau o veste bună lui Tudorel Toader

Liderii coaliției îl sprijină în continuare pe ministrul Justiției, cel puțin la nivel declarativ. Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că Tudorel Toader beneficiază în continuare de sprijin politic.

„Sigur că este în continuare sprijinit politic. Cred că i-am dat un mandat ministrului prin votul pe care l-a primit la învestitură și cred că are, așa cum a spus și prim-ministrul de altfel, toată libertatea de acțiune în domeniul pe care îl păstorește”, a spus Tăriceanu, la Senat.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a făcut din nou referire și la raportul ministrului Justiției privind evaluarea Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr.

„Eu cred că raportul este important prin faptul că subliniază încă o dată din partea ministrului Justiției, deci după decizia CCR, acolo unde DNA-ul a acționat greșit, neconstituțional, a explicat foarte bine, pe înțelesul tuturor, în așa fel încât astfel de acțiuni să nu se mai petreacă, pentru ca să nu asistăm la o republică în care în locul celor trei puteri avem patru puteri, o a patra putere, adică cea a procurorilor care le controlează pe toate celelalte patru. Cred că instituțiile trebuie fiecare să își respecte atribuțiile și responsabilitățile prevăzute în Constituție, și din acest punct de vedere eu apreciez ca foarte util raportul pe care l-a făcut ministrul și care se constituie, de asemenea, într-un avertisment, aș spune, serios, fără ca să fie brutal, la adresa tuturor instituțiilor care au obligația, evident, să respecte Constituția și legile țării”, a precizat președintele Senatului.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, la Sinaia, că nu se pune problema, la acest moment, a retragerii sprijinului politic în cazul lui Tudorel Toader, care a anunțat că nu va impune un prag la abuzul în serviciu.

”Eu nu l-am invitat pe ministrul Justiţiei nici la coaliţie nici la grup că nu era subiect. Fiecare îşi apără proiectul său. Cu prag sau fără prag, ministrul trebuie să pună pe site acest proiect de lege, să se întâlnească cu asociaţiile magistraţilor şi vor conta foarte mult părerile specialiştilor”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea i-a mai transmis lui Toader că trebuie „să capete şi experienţă politică”, sesizând deficiențe de comunicare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.