Traficul la frontiera de vest a crescut de cinci ori

Sărbătorile de iarnă, care readuc în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România, au aglomerat vămile. Traficul prin punctele de la frontiera din vestul ţării a crescut de cinci ori faţă de o zi normală, potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul General Al Poliției de Frontieră.

Conform sursei citate, sâmbătă, într-un interval de 24 ore, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 202.200 de persoane, din care 136.000 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Într-o zi normală, la frontiera sunt înregistrate 110.000 treceri persoane, din care 55.000 pe sensul de intrare în România şi 55.000 la ieşirea din ţară.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, sâmbătă, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o zi normală, când într-un interval de 24 de ore, pe la frontiera româno-ungară intra în România aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontieră a crescut de peste cinci ori, se arată în comunicat.

De exemplu, în ultimele 24 de ore, prin P.T.F. Nădlac II (autostrada) au intrat în România 25.000 de persoane, fiind verificate peste 1.000 de persoane într-un interval de o oră. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 30.700 persoane, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.