×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 08:06
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Un diletant lăutărește Constituția
Ioan Buduca
Ioan Buduca

Foarte bine că ministrul Justiției și-a activat atributele constituționale care îi conferă autoritate asupra procurorilor – zicea Iohannis, în ziua raportului lui Tudorel Toader cu privire la șefii Parchetului General și al DNA: foarte bine, să-i sprijine! Ăsta este echivalentul următoarei judecăți ipotetice: foarte bine că poporul nu poate demite prin referendum; foarte bine, să mă sprijine!

Ușurința cu care președintele nostru se face ridicol în fața publicului știutor este uimitoare. Diletantismul bunei sale credințe e mai rău decât reaua-credință. Pe ce se bazează? Pe faptul că publicul știutor este mai puțin numeros decât acela diletant? Ăsta ar fi cinism. Nu. Președintele nu-i capabil să priceapă nicio esență din spiritul Constituției. Ca în bancul ăla cu țiganul certat de popă că nu putea să învețe pe de rost Tatăl nostru. „Părinte, nu ați putea să mi-l cântați, ca să-l iau pe vioară?! L-am luat o dată și după aia nu-l mai uit!“. Ne aflăm, cu Iohannis, în aceeași situație. Dacă i-ar cânta cineva textul Constituției (corul CCR, să zicem), poate că președintele nostru s-ar descurca mai bine.

În februarie, Iohannis zicea că Guvernul nu are dreptul de a legifera (!!!). Pe când se afla în mijlocul manifestanților, în ianuarie, zicea că grațierea șterge cazierul judiciar al celor grațiați (!!!). Acum zice că ministrul Justiției ar trebui să fie partener loial al procurorilor. Cum să fie partener cel care este îndrituit să facă legi cu cei care sunt însărcinați să le aplice?!

În februarie s-a dus la Avocatul Poporului. Nu era interzis să facă o astfel de vizită. Dar era neconstituțional să-i ceară acestuia ceva. A făcut-o. Apoi, s-a dus la CSM. Era dreptul său să se ducă acolo și să prezideze ședința. Dar era neconstituțional să propună schimbări în ordinea de zi. A făcut-o și pe asta.
CCR a considerat inadmisibile și cererea CSM, și cererea Avocatului Poporului, ambele formulate ca urmare a dorințelor (presiunilor) președintelui. Președintele nu și-a cerut scuze că a împins în ridicol cele două instituții.

Te întrebi: ce juriști îl sfătuiesc pe Iohannis? Ce fel de școli de drept au făcut acești juriști? Și-au luat și ei doctoratul la Chișinău, precum Florin Iordache?

La capătul acestor rătăciri, CCR a amendat amestecul brutal, abuziv, al DNA în actul de legiferare guvernamentală. Foarte bine, a zis Iohannis, senin, în viitor vom ști cum să procedăm. Dar în prezent, cine l-a oprit pe președinte să știe care sunt regulile constituționale? Ce demon l-a împins în prezent pe Iohannis să asmută câinii DNA pe terenuri de vânătoare interzisă?

S-au făcut speculații: Iohannis s-ar fi vrut suspendat ca să-și refacă capitalul de popularitate. Aiurea. Iohannis nu pricepe nimic din Constituție. Dați-i o scripcă, să o ia pe corzile ei!

Comportamentul său îi face ridicoli pe cei care se simt obligați să-l apere. De mai bine de două luni, liberalii n-au mai apucat să fie măcar o secundă liberi în fața conștiinței lor. Cât despre useriști, ce să le ceri? Par picați din Lună de când au fost loviți de trenul norocului în alegeri! Habar n-au în ce afacere se află. Constituțional, neconstituțional, pentru ei sunt vorbe. Dacă le spune Iohannis că e bine, atunci e bine.
Se spune că păcatul în ridicol ar putea fi un bun pedagog. Așa o fi, dacă ești făcut să fii un bun elev. Iohannis are stofă de tocilar nesărat. S-a întors de la Roma, unde a fost parafat începutul oficial al erei Europei dezbinate, și ne-a spus că a înfrânt: n-o să se mai vorbească de viteze diferite, ci de ritmuri și intensități diverse. Bravos, rațiune! Am pus pe sticla de oțet eticheta „vin oțețit“. Mare scofală. A naibii salată de vorbe goale!

Ioan BuducaPublicat Vineri, 07 aprilie 2017
5717
 | 51
 | 26
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
un teleormanean
0
Doar PSD-ul are un program de guvernare. Ne indatoreaza ca pe greci si va lipeste si voua, jurnalisti de trei parale cite o suta ca sa cintati ce zic ei !
Publicat Luni, 10 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
MI E SCARBA MI E SILA !!!!!!OARE ACEST NAVETIST SIBIU BUCURESTI O FI CITIT IN VIATA LUI CONSTITUTIA ROMANIEI CA PE A GERMANIEI SIGUR A CITIT O ????????????
Publicat Duminică, 09 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+10
Bine va face Krixus ca va numeste tolomaci ca popor, daca il onorati cu plusuri. Tripla diversiune, Popor de tolomaci, presedinte tolomac, de fapt fiind un tradator constient, si faptul total fals ca l-am ales cu totii, cand l-a ales binomul la lumina...BEC-ului. Intre "tapajul" din Diaspora si rezultatele fraudate legatura este intrinseca. Binomul securist va trebui sa se spele pe cap cu acest individ nascut cu cel putin 70 de ani prea tarziu, asa cum face momentan cu piratul chior.
Publicat Duminică, 09 aprilie 2017
+Răspunde
??????
-7
Articolul pe care l-ați scris , cum vi se pare ?
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
linx
+11
felicitari ,poate vom scapa curand de Johannis !!
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
trasca
+10
Vazand tot ce s-a intamplat, haosul si hotia nemai intalnita in Romania, in timpul lui Basescu si debandada precum si destabilizarea tarii in timpul lui Iohanis, te intrebi uluit: cum de nu se gaseste printre alesii neamului macar unul care sa propuna schimbarea cadrului legislativ pentru alegerea presedintelui si a parlamentului. Este obligatoriu ca alegerea presedinteleui sa se faca de Parlament, asa cum se procedeaza in multe tari. Este clar ca atat Basescu cat si Iohanis nu au fost alesi de romani. Votul a fost falsificat. Este obligatoriu, vazand fauna care populeaza Parlamentul, sa se legifereze numarul de senatori si deputati la 200(doua sute). De asemenea sa se stabilesca criterii severe pentru candidati (pregatire scolara, experienta profesionala, moralitate) pentru a se evita ajungerea in parlament a unor neispraviti, a amantelor, a nepoatelor .
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
Romulus @ trasca
+2
Dle. Trasca , in ce lume traiesti? N-ai inteles ca tot ce ni se intampla este bine regizat de forte externe, forte care decid cine sa fie presedinte, premier, si popularea Parlamentului cu toti neispravitii, pleava saociala si metresele celor pusi sa conduca aceasta tara nefericita. Ar fi foarte bine daca unul din aceste specimene care compun Parlamentul s-ar gandi sa modifice legislatia, asa cum propui dumneata. Cred ca nu mai avem scapare. Romania trebuie sa dispara, asa cum au vrut aceste forte externe in decembrie 1989, plan dat peste cap de securitate. Procesul continua insa prin alegerea ca presedinti a unor neispraviti ca Basescu si Iohanis care au primit sarcina sa destabilizeze tara si sa impinga cat mai multi romani sa paraseasca tara. Va amintiti cand Basescu indemna medicii sa paraseasca tara?
Publicat Duminică, 09 aprilie 2017
+Răspunde
suplinitorul
+12
cica individul asta ar fi dat ,,meditatii " ! cui,unde,cand,FAS -FAS !!
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
Ionescu Minodora
+9
Nu vi se face greață?
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
Sandra Chaiselong
+16
Consilierii de la Tres Cochenos si-au luat doctoratele in drept constitutional la Universitatea din Langley, VA.
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
Yoram
+14
Felicitari domnu Buduca!Ai eliberat muza din sticla....A fost greu?
Publicat Sâmbătă, 08 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017