William Brînză, pus sub control judiciar

Fostul lider PDL diaspora William Brânză a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT.

Acesta a fost ridicat joi de procurori, fiind dus la audieri în legătură cu un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și sprijinire a unui grup de infracțional organizat.

Tot joi, la sediul DIICOT a fost adus cu mandat și fratele lui și Brînză, care de asemenea a fost pus sub control judiciar.

Cei doi sunt suspectați că în calitate de administratori a două societăți comerciale ar fi înregistrat mai multe facturi fictive privind achiziții de servicii de consultanță, conform unor surse judiciare.

Prejudiciul reținut în sarcina lui William Brînză este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia.

Audierea lui William Brînză are loc într-un dosar mai vechi, deschis în decembrie anul trecut de procurorii DIICOT, în care au fost efectuate la acea vreme mai multe percheziții, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

În dosar a fost audiată atunci și mama lui William Brînză, existând informații că pe numele ei ar fi fost înființată o firmă care înregistra operațiuni fictive privind achiziția de carne, scrie Agerpres.

Ancheta viza destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea de firme fantomă pentru prestări servicii fictive și livrări de mărfuri, în special produse din carne.

William Brînză a fost dus la audieri în urma unor percheziții care s-au desfășurat la locuința sa, precum și la alte adrese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.