A murit publicistul Radu Toma

A murit publicistul Radu Toma. Doctor in istorie, fost director general al TVR și colaborator al cotidianul dar și unor  publicații americane, a murit zilele trecute. Decesul său nu a trecut neobservat printre foștii săi colaboratori.

Printre articolele semnate de Radu Tora în cotidianul.ro sunt:

Cât îl costă pe un român să sponsorizeze un invadator al Europei?

Elogiul nebuniei războiului

Despre discordia din politica externă americană şi victimele ei colaterale

NATO despre un conflict cu potențial extrem

NATO, România și Europa nouă (III)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. dr. Radu Toma, unul dintre cei mai valoroși și experimentați specialiști în politica externă. Istoric, publicist şi comentator de politică externă, Radu Toma a lucrat înainte de 1990 la TVR, Agerpres, și la prestigioasa publicație de politică externă „Lumea”.

    -e caz particular de trishare,”„Lumea”
    „foaie verde loboda
    gura lumii-i sloboda”

    lumea mica a lu Marshall McLuhan, „satul global”,
    „galaxia gutenberg”,
    ce-ar fi sa-l pomeniti INTRE VOI,
    sa fiti siguri ca nu va fi injurat.
    (lumea voastra e mica).

  2. Da, am apreciat analizele sale f documentate și realiste, precum și curajul său de a înțepa și pe NATO și pe UE și pe SUA (Vestul sălbatic) și pe alții. De spirit critic vom avea nevoie totdeauna. Drum lin spre lumină!

  3. Într-adevăr o conștiință luminată printre jurnaliști și hermeneuți in politica internațională! Îmi rămâne în memorie prin articolele cu fond și cu o expresivitate de mare clasă!
    Sper să fi lăsat ucenici in urma sa!…
    „De la debarcarea anglo-americanilor în Europa, pe plajele Normandiei, în Franţa, la 6 iunie 1944, şi de la invazia est-europenilor la cumpărături şi căscat gura în Vestul Europei, după căderea Zidului Berlinului, în 1989, media nu a mai relatat atât de mult despre un număr atât de mare de năvălitori peste frontierele europene părăsite de nişte drogaţi, drogaţi cu buruiana Schengen Cannabis Indica. Diferenţa este fundamentală şi de o gravitate istorică maximă: în ’44 şi ’89 credincioşi europeni au venit la alţi credincioşi europeni, iar acum(2015) islamici necredincioşi şi neeuropeni vin peste credincioşi europeni…”

  4. „…în România,Lituania… alte părți din Est, supraviețuiește hegemonia unui Vest delegitimizat de propriul său export excesiv de democrație liberală,liberalism economic şi neocolonialism..”
    ” Polonia s-a angajat într-un proces de „dezeuropenizare”, pentru a da polonezilor un sentiment mai puternic de suveranitate naţională şi pentru a respinge modelul socio-cultural impus de Europa occidentală”.

  5. @Anton
    deci dl. toma batea matanii inainte de culcare,
    ce credincios pios a fost!
    (Shora a fost „agitator cu munca la sate”,
    o fi avut dl. toma o tineretze?)
    -nu mi-l pune pe masa,
    nu e mortul meu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.