Alt caz controversat la US Open: „E pur şi simplu o nedreptate!”

Jucătoarea ungară de tenis Timea Babos a acuzat excluderea ”nedreaptă” a sa şi a partenerei sale franceze Kristina Mladenovic din proba de dublu a US Open, după ce franţuzoaicei i-au fost interzis să iasă din camera de hotel de către organizatorii turneului.

După un test pozitiv la coronavirus al tenismanului francez Benoit Paire, mai mulți jucători şi jucătoare, printre care şi Mladenovic, au fost supuşi unui protocol drastic, care a prevăzut şi izolarea cvasitotală, dar care în teorie le-a permis să joace la US Open cât timp rezultatele testelor au fost negative.

Dar vineri, un jucător şi Mladenovic, care erau ultimii rămaşi în competiţie, au fost informaţi că autorităţile sanitare locale le interzic să iasă din hotel. După mai multe ore de parlamentări, Asociația americană a obţinut dreptul ca sportivul să joace (a fost învins), dar nu şi Mladenovic.

Kristina Mladenovic a fost închisă în camera sa de hotel până la finalul perioadei de carantină, adică în weekend-ul următor, iar partenera sa de joc Timea Babos a putut pleca acasă.

”Sunt acasă. Stau pe scaun în bucătărie şi plâng… Abia acum încep să realizez ce s-a întâmplat şi nu înţeleg. Este foarte nedrept şi nu văd niciun motiv rezonabil să se întâmple asta. Să privim faptele: testul PCR pozitiv al lui Benoît Paire data de zece zile (după patru teste negative) iar în ultimele zile rezultatele sale erau negative. Ceilalţi, apropiaţi lui, nu au fost testaţi niciodată pozitiv. Eu am avut 4 (teste) iar Kiki (Mladenovic) 11, repet 11!!!, teste negative la Covid-19. Şi totuşi, am fost închise”’, a scris Babos în reţelele de socializare.

”Vineri s-a făcut totul pentru ca Mannarino să poată juca (meciul din turul al treilea, contra lui Zverev). El a fost autorizat să joace, iar noi, a doua zi, nu. E pur şi simplu o nedreptate! De neînţeles! Nu e corect. M-am gândit mult dacă să merg sau nu (la US Open, n. red.), mi-am pus multe întrebări. dar sunt o sportivă, vreau să particip la competiţii (…). Ne-au împiedicat să avem şansa de a câştiga un trofeu de Mare Şlem, fără a mai vorbi de partea materială şi de daunele psihologice! Dar, de ce? Nu ştiu, nu înţeleg, deloc”’, a adăugat jucătoarea maghiară.

Perechea formată din Timea Babos şi Kristina Mladenovic, principala favorită la US Open, are două titluri de Grand Slam în palmares, Australian Open în 2018 şi Roland Garros în 2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Seamana din ce in ce mai mult cu povestea cu iepurasu’ : „N-ai basca ? Nu e bine ! Ai basca ? E chiar nasol !” …

  2. Poate asa intelege lumea ca america e din nou mare si pot castiga trofeul doar daca joaca ai lor. Prosti sunt aia care au riscat sa mearga in vestul salbatic. Daca in urmatori 5 ani US Open ar fi sarit din schema de primi 50 macar atunci sa vezi plocoane si spagi.. Pentru ca le scad incasarile.

  3. Strategia actuala – a lor si apresului lor – este „doar ai nostri ca brazii” si in consecinta, ceilalti sunt eliminati sub diferite pretexte.
    Pai ce fata desyeapta a fost halepa ca nu a riscat sa mearga acolo- pt ca se stia ca fac orice sa iasa xampioana babeta grasa indopata cu aspirina

  4. – Bietele jucatoare de tenis, si ele ca atatia altii, suntem victimele acestor nemernici de oms-isti. N-ati inteles ca acest US Open s-a organizat in pandemie doar pt. victoria celei de 42 ani! Firmele care o tin cu steroizi pe serena au nevoie ca de aer de aceasta victorie. Cat priveste testul pcr adica Reverse Transcription Polymerase Chain Raction, acest test, inventat de un bio – chimist american, in 1984, Kary Mullis, nu te testeaza pt. virus. Se testeaza doar pt. material genetic! Acest material genetic il gasim in absolut orice fiinta vie de pe glob.Acest test colecteaza material genetic pe care il amplifica, adica il mareste.Daca ma testez cu PCR si il setez, sa zicem la 30/35 de cicluri de amplificare voi obtine un test negativ.Dar daca ma testez din nou si il pun la 60/65 de cicluri de amplificare voi fi testata pozitiv.
    Si asta e valabil pt toata lumea. Iar asta se intampla pt ca am produs atat de mult material genetic incat va detecta totul. Si uite asa functioneaza inselatoria!Ciclul amplificatiilor dicteaza numarul de teste cu rezultate pozitive. Ati inteles? Kary Mullis a declarant ca acest test nu poate fi folosit pt a diagnostica boli infectioase sub nici o forma. De aia si marja de eroare de pana la 30% !!! Examenul clinic e de baza. Kary Mullis a murit in 2019 la 74 de ani si a stiut ca vor folosi acest test pt SARSCovid-19. El a ramas atat de impotrivit in a se folosi acest test pt acest virus pana in momentul mortii lui. A spus pur si simplu[] nu se poate sub nici o forma sa obtii un rezultat acurativ cu acest test.Vedeti si pe yahoo-mail si pe Wkpd despre KM !

  5. N-a facut bine Simona ca i-a tratat cu flit? Turneul asta trebuia boicotat de toti sportivii straini, sa se joace doar ciorile lor.

  6. Aha, in Australia e acest turneu, am inteles. Sincer, daca s-ar fi tinut in romania, cum actionau scandalagii de lux care decid?

  7. Pe motiv de Covid (o boală in care 99% sunt asintomatici) se poate face orice ,testul Covid care nu poate deosebi un asintomatic(adica un om perfect sănătos) de unul grav bolnav este ceva sacru sfânt un rahat de test a caruie eroare nu este precizată dar asintomatici avem cu miile nu il poate contrazice absolut nimeni si nimic … O mare mizerie mondială …se termină cu fabricarea armelor …numai facem bombe facem viruși fictivi (momentan)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.