Altă consultanță cerută de UE: studiu de 2,8 mil. lei pentru reducerea poluării

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a mai scos la licitație un contract de consultanță pe linie europeană. De această dată, este vorba despre un studiu privind soluțiile de diminuare a emisiilor de agenți poluanți în orizontul de timp 2030. Costă 2,8 milioane lei, durează 10 luni și este finanțată cu bani europeni, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă.
Contractul TREBUIE scos la licitație, în caz contrar primim amendă de la UE. Potrivit fundamentării din contract,  în urma aderării la Uniunea Europeană, România s-a angajat să se conformeze legislaţiei europene şi obligaţiilor asumate prin Tratatul de aderare. „Nerespectarea oricărora dintre aceste obligaţii are ca efect declanşarea procedurii de infringement şi aplicarea de sancţiuni în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene”.
Pe modelul tuturor acestor programe de consultanță care tot apar prin ministere, prețul ofertei contează doar 40% în selectarea consultantului, restul fiind tot felul de criterii departajante pentru fiecare expert anume din echipă, după cum se poate vedea aici .
„Rezultate serviciilor de consultanță și expertiză constau în 3 documente livrabile:
– Raport cu titlul ,,Studiu privind elaborarea metodologiei privind stabilirea măsurilor de reducere a emisiilor antropice naționale de poluanți atmosferici”
– Raport cu titlul ,,Studiu privind elaborarea propunerii de Program Național de Control al Poluării Atmosferice”
– Raport cu titlul ,,Raport privind organizarea sesiunilor de instruire cu participarea  reprezentanților din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) și autorităților din subordinea ministerului, și al autorităților administrației publice centrale cu responsabilități în domeniile de activități generatoare de emisii de poluanți atmosferici, în vederea îndeplinirii obligațiilor de reducere a emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici” – număr de persoane – personal al MMAP și autorităților din subordinea ministerului și al autorităților administrației publice centrale cu responsabilități în domeniile de activități generatoare de emisii de poluanți atmosferici – instruite și cu abilități și cunoștințe îmbunătățite”, se arată în Caietul de Sarcini al licitației.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1073 Articole
Author

10 Comentarii

  1. CAND S-A ADERAT LA UE OBLIGATIILE ACELUI TRATAT DE ADERARE N-AU FOST SI NU SUNT PUBLICE NICI AZI ,IAR GUVERNANTII IMPUN POPULATIEI IN NUMELE TRATATULUI DE ADERARE ORCE IDIOTENIE.POLONIA ,UNGARIA ,CEHIA A NEGOCIAT CU UE ETAPELE ,CRITERIILE ,MIJLOACELE FINANCIARE ,DOAR ROMANIA A TRIMIS NISTE NEAVENITI ,NISTE NEPRICEPUTI CARE HABAR NU ACEAU CE AU SEMNAT ,IAR AZI ROMANIA ESTE DISTRUSA ,DATOARE ,TRANSFORMATA IN COLONIE A UE ,IAR VOCEA ROMANIEI RASUNA IN PUSTIU SI A PAGUBA.
    REDUCEREA POLUARII : PROGRAM DE REINPADURIRE A SUPRAFERELOR SUPUSE EROZIUNI ,PROGRAM DE REFACERE A SISTEMULUI DE IRIGATII INITIAL DINAINTE DE 90 INCLUSIV CANALUL SIRET BARAGAN.REFACEREA INTREGII RETELE DE CALE FERATA SI ELECTRIFICAREA ACESTEIA PENTRU A REDUCE TRAFICUL AUTO.CONTROL 100% A MARFURILOR IMPORTATE PENTRU A NU MAI INTRA IN TARA DESEURI DE ORCE NATURA.
    EXTINDREA RETELEI DE GAZE PANA LA 90 % PENTRU A LIMITA COBUSTIBILII FOSILI SI LEMNU.HIDROCENTRALA PE DUNARE CU BULGARII !.
    INTRODUCEREA CA MATERIE IN SCOLI POLUAREA SI EFECTELE EI,POLUAREA TREBUIE COMBATUTA PRIN EDUCATIE !.
    COLECTAREA DESEURILOR PE SORTIMENTE IN VEDEREA RECICLARII-OBLIGATIVITATEA SUPERMRKETURILOR DE A PRIMI AMBALAJELE SI DE A DECONTA CONTRAVALOAREA PRESTABILITA .

  2. Facem studii si iar studii legate de mediu , iar intre timp continuamm sa taiem ultimii copaci din fostele paduri romanesti , primim zilnic vagoane de gunoaie toxice din toata Europa , umplem riurile cu gunoaie si deversari , etc

  3. ESTE UN DEZASTRU ECOLOGIC ,.
    DIN ZIUA DE CRACIUN SE DEVERSEAZA LA GREU SUBSTANTE TOXICE DESEURI PETROLIERE,PESTICIDE SI INSECTICIDE PERICULOASE,PERHIDROL,AMONIAC,ETC.AMESTECATE CU DEJECTII DIN FOSELE SEPTICE.SENZATII DE GREATA,MOLESEALA,LIPSA CONCENTRARE,ITI AMOARTE FATA SI MANA,ETC.MAJORITATEA POPULATIEI NU LE SIMTE,NUMAI CA SE IMBOLNAVESC SI NU STIU CAUZA.IMPLICATI,FIRMELE DE COLECTARE DESEURI PERICULOASE,FIRMELE DE VIDANJE,SI PERSOANE DE LA COMPANIILE DE APA SI CANAL ETC,PERSOANE GARDA DE MEDIU,PERSOANE AGENTIA DE PROTECTIA MEDIULUI,SI ISU.,CARE II PROTEJEAZA CINE ESTE ,,GUNOIERUL SEF,, NU AM AFLAT.CUM POTI SA DAI AUTORIZATII DE FUNCTIONAREE,UNOR FIRME,DUCA DE PE LUNCA,CARE NU AU CHIMIST,BIOLOG, NU STIU, CE SE INTAMPLA DIN DEVERSAREA COMBINATA A CHIMICALELOR PERICULOASE IN CANALIIZARI[VEZI EXPLOZIA DIN SIBIU]CUM LE TRANSPORTA DE LA UN LOC LA ALTUL,FARA PRESCHIPTII PE MASINI,PERICOL,IN DUBITE,SI MASINI CU PRELATA,SGHEBULETE ,UNDE MOCIRLESC CEVA CICA NEUTRALIZEAZA,CINE VERIFICA,CE FAC ACESTI OAMENI NESCOLITI,CU ACESTE CHIMICALE.DE CE CRESC CS CANCERELE DACA NOI NU MAI AVEM INDUSTRIE/CATA IPOCRIZIE,S DUPA CE TRIMIT VAPOARE CU DESEURI PERICULOASE,UE VREA SA ARATE CA II PREOCUPA POLUAREA.BANI ARUNCATI DEGEABA,FARA NICI UN REZULTAT.APARATURA DE MONITORIZARE A POLUARII ESTE VECHE SI NU MONITORIZEAZA,DECAT PM 2,5,PM10,NO2,XILEN,BENZEN,TOLUEN,NU SI ALTE CHIMICALE VOLATILE .GARDA DE MEDIU NU ARE IN DOTARE NICI UN APARAT DE MASURARE,TOTUL ESTE OCHIOMETRIC,LA EI,DACA NU VAD BINE SI NU MIROS ,ANGAJATII NU AU CUM SA VERIFICE.SI IN ACEST MOMENT [DE O LUNA A INCEPUT] NI SE FACE RAU DE LA DEVERSARILE DIN CANALIZARRI.

  4. Pai la atitia bani aruncati pe consultanta cu ce mai realizam PNRR-ul lui Ghena ?

  5. Mai bine de jumătate de milion de euro din care jumătate sunt credite rambursabile pentru ‘harneala’ de 3 lei.un studii care poate costa intre 30-50.000 euro..curvele sunt plătite regește in tara aia.voi sunteți oameni serioși?sănătoși la cap?aveți familii?cum puteți să fiți atât de marea i,sa îndatorați o țară pentru nimic.pentru că un om de valoare nu ar accepta să primească de 10-12 ori pentru munca prestată în condițiile în care muncitorul productiv trăiește de pe o zi pe alta???pârțarilor.avea Vlad Țepeș o soluție pentru voi.

  6. Luati dulciuri la copii, nu mai dati bani pe studii inutile, rariri zborurile cu avionul si comenzile de „chiloti” din China si se reduce poluarea la jumatate !!!

  7. Care studiu-ți trebe bre ciumete ? Ce trebuie să studiezi cum purdanii de merg sau vin din școală umple străzile de mască aruncată, sau de doze sau peturi de sucuri de enrgizare pentru școală ?? Ai nevoie de studii să contracarezi lipsa de educație de acasă, sau din școală de cum trebuie să te comporți ?? Cine e atît de debil dobitoc de vine cu astfel de idei :??

  8. Exista Agentii de Mediu pe judete si rapoarte anuale de mediu. De aici se pot scoate datele necesare. Apoi exista institut de cercetare oentru mediu, de ce avem nevoie de bani aruncati pe pile si relatii in loc sa ii folosim unde este nevoie.

  9. Ce dovada mai concreta decat asta poate fi,pt. a dovedi cum mafiotii dela UE jecmanesc fondurile Europene prin metode pingpong,si-si incarca ” legal” conturile secrete,pe ocolite,vorba lui Bula. Ptr. ca desigur nu se poate ” dovedi ” ca au vreo legatura cu firmele de consultanta. Cucuveaua Kovesi tocmai in acest scop a fopst cocotata cu tinichelele de coada in gasca lor,ca sa ” vegheze la ” buna desfasurare a jefuirii banilor Europeni.Cu ce drept sa ne oblige sa platim consultante impuse de care nu avem nevoie ?

  10. Slugile bogate ,corupte ,tradatoare si imorale care conduc Romania au vocabular foarte redus la UE sau la LICURICIUL MARE; „Yes , SA TRAITI ASA VOM FACE,CUM NE-ATI CERUT”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.