„Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”

Jean-Claude Juncker încearcă imposibilul - un buget mai mare al UE în perioada 2021-2027

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate, el arătând că crede în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept.

„Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european.

ntrebat cum i se pare situaţia din România, în condiţiile în care nu a vorbit despre ţara noastră în discursul despre Starea Uniunii, spre deosebire de anul trecut, când a menţionat România, Jean-Claude Juncker a afirmat că dacă ar fi vorbit despre România în discursul de miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate.

„Aş spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept”, a declarat preşedintele CE, citat de news.ro.

De asemenea, întrebat cum este, din punctul său de vedere, situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie, Juncker a spus că are impresia că „există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului”.

„Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european.

El a mai spus că în Europa lipseşte dialogul între est şi vest: „Cred că în Europa ne lipseşte dialogul între est şi vest. Eu am susţinut aderarea ţărilor din centrul şi estul Europei. Rămân la părerea că aceasta a fost o decizie corectă după căderea comunismului. În partea dumneavoastră a Europei nu a existat suficient dialog”.

viewscnt

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Oare nu si-o fi baut „portia zilnica de sanatate”, formata din vreo trei stivle de bourbon, bietul om?! 🙂

  2. Dialog în logica de Juncker înseamna voi esticii nu respectați în totalitate și fărâ cârnire ce vă ordonăm noi vesticii

  3. Nci noi nu avem sentimentul ca e totul in regula in Europa… De exemplu un preshedinte al Comisiei Europene care merge pe 7 cārāri si minte cu nerushinare ca are o criza de sciatica, sau inalti functionari care joaca dupa cum le cântā söros si câte si mai câte nereguli.

  4. Nu stiu de ce atata lume se ofuscheaza la cele spuse de dl.Juncker.Ceeace,pe cat se pare,putini inteleg, aceasta Uniune Europeana e si ea un soi de stat,condus dupa regulile generale ale democratiei : partide politice,competitie,dominare a vietii publice sub autoritatea majoritarilor.Care,cam de regula,mai ales in Occident sunt de dreapta.Si atunci,cum sa le placa politica unor tari in care”ai lor”nu sunt la putere.Ceeace e insa neplacut e faptul ca sunt foarte exigenti cu respectul minoritatlior,dar doar la nivel de stat component al Uniunii.Mai e ceva,de data asta firesc : nu le plac „dizidentii”,cei care ies din rand,promovand politici neconforme cu obiectivele lor.Sa vedem ce va iesi,dupa isprava lui Orban,fereasca-ne Cerul de contaminare !

  5. nu inteleg declaratia cu”o parte din parlament”,deciziile oricarui parlament se iau prin vot majoritar,asa ca „o parte din parlamentul european”e contra lui juncker,”o parte” e chiar contra uniunii europenii,dar nu si parlamentul european!aceasta impartire a lui juncker, nu arata decat o judecata pur politica partizana….

  6. Bre,dar de scandalul de corupție în care ai fost implicat ai uitat sau la standardele ue duble asta nu se pune ?…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.