ANAF umflă performanțele din primele patru luni

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) susține că în primele patru luni ale acestui an depășit cu 12,4% colectarea de venituri la buget față de perioada similară a lui 2017. Comunicarea se rezumă doar la performanța în ceea ce privește suma netă. În schimb, nu vorbește nimic despre raportarea veniturilor la PIB. În această situație, creșterea e doar de 2,46%.

„În primele patru luni ale anului 2018, Agenția Naţională de Administrare Fiscală a colectat venituri bugetare în sumă totală de 75,58 miliarde de lei (fără încasările din taxa clawback și din operațiunile de tip „swap” prevăzute în legile bugetare anuale), ceea ce reprezintă: depăşire cu 12,4% – indice nominal, respectiv cu 8,33 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului 2017 (67,24 miliarde de lei); un grad de realizare de 101,1% a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale (mai mult cu 804,1 milioane de lei – față de program comunicat de M.F.P., respectiv 74,77 miliarde de lei). Asta înseamnă că în primele patru luni, veniturile la buget pe primele patru luni au fost de 8,17%, față de 7,98% din perioada ianuarie-aprilie 2017. Pentru a se asigura comparabilitatea cu prevederile legilor bugetare anuale și cu realizările perioadei similare din anul 2017, atât din program cât și din analiza realizărilor cumulate ale primelor patru luni 2017/2018, precum și din realizările trimestrului I 2017/2018 s-au exclus încasările din „taxa clawback”, (ca venituri din contribuția datorată pentru medicamente finanțate din Fondul Național Unic de asigurări sociale de sănătate și din bugetul Ministerului Sănătății) și operațiunile de tip ” swap ” reglementate prin legile bugetare anuale.

ANAF nu spune însă nimic de cheltuieli. În primele trei luni, creșterea acestora a fost de 22%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

3 Comentarii

  1. De-acum, la asta sa ne asteptam: DEZASTRUL e IMINENT iar PSDeii vor MINTI prin OMISIUNE!
    Departamentul de comunicare INS a primit Directivă să nu mai pună accentul pe Cifrele care deranjează, adică pe Inflație. Dacă înainte Rata inflației era un element esențial care apărea în titlul Comunicatelor INS, acum a ajuns o informație secundară și nu se mai regăsește în titlu.

    “Rata anuală a prețurilor a fost de 4,7%, în luna februarie 2018”, se spune în titlul unui Comunicat publicat zilele trecute.
    A fost scos cuvântul “inflație” din titlu și înlocuit cu “prețuri”. De asemenea, titlul “Rata anuală a inflație a fost de % în luna martie 2018” a fost înlocuit cu o exprimare vagă: “Evoluția prețurilor de consum în luna martie 2018”. A fost eliminata complet ponderea de 5%.

    DISPERARE, asta arata, ca vor OMITE sa comunice informatiile care arata CLAR Dezastrul!
    ANAF nu a comentat deloc Situatia Veniturilor pe Trimestrul I, singurul Document OFICIAL, Comunicat chiar de ANAF o data cu Executia Bugetara aferenta Trimestrului I, care arata DEZASTRUL Veniturilor colectate la Buget pe Trim I!
    ANAF vorbeste despre Veniturile Colectate pe Ianuarie-Aprilie 2018, desi Cifrele aferente Lunii Aprilie se Comunica OFICIAL cel mai devreme in 25 Mai 2018!
    Probabil ca DEZASTRUL e rusinos, daca ei NU au curajul sa Comenteze Cifrele OFICIALE din Trimestrul I, CIFRE Comunicate chiar de ANAF, se numeste „Raport privind execuţia bugetară – trimestrul I 2018”, publicat pe Site-ul Minsiterului Finantelor, uite pagina de pe site-ul MF cu Executia Bugetara pe Trimestrul I din 2018:
    http://www.mfinante.ro/pagina.html?pagina=buletin&categoriebunuri=executie-bugetara,rapoarte-trimestriale,rapoarte-semestriale,rapoarte-anuale,arieratele-bugetului-general-consolidat

    Asa au MINTI si Grecii si au ajuns aproape de FALIMENT!!

  2. Pre­şedintele Iohannis a cri­ticat Programul PSD, susţinând că partidul „ama­ne­tează” viitorul ţării, după ce Ministerul de Finanţe a pu­blicat Raportul privind execuţia bugetară pe Trimestru I/2018.

    În replică, L. Dragnea spune că „în ceea ce priveşte datele economice, financiare, colectarea la buget, suntem în creştere, iar evoluţia este pozitivă”.

    Care este adevărul?

    Iohannis a spus că Incasările la Buget pe Trimestrul I au fost de 66,3 miliarde Lei, realizate DOAR în proporţie de 95,5% faţă de TINTA Asumată.

    În replică, Dragnea arată spre Veniturile bugetului consolidat pe trimestrul I au crescut cu 11,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, chiar dacă sunt SUB TINTA Asumată de Guvern.

    De fapt, ambele afirmaţii sunt corecte.

    Veniturile la Bugetul consolidat sunt SUB ţinta Guvernului, dar sunt în creştere cu 11,5% faţă de T1/2017.
    Ca să menţină Deficitul bugetar sub control, Guvernul a TAIAT din Cheltuieli.”
    http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cine-are-dreptate-cu-privire-la-executia-bugetara-din-primul-trimestru-in-discutia-iohannis-dragnea-17208247

    Numai ca Raportarea trebuie sa se faca la Veniturile PROGNOZATE de Guvern in Legea Bugetului pe 2018, dar Dragnea si ai lui REFUZA sa mai vorbeasca despre Veniturile PROGNOZATE in Legea Bugetului/2018, ca sa NU se vada DEZASTRUL IMINENT, asa cum refuza sa mai vorbeasca despre VIRGULA din uitatul deja Program de guvernare!

  3. Lilisor, ori i-ai convins pe toti fanii pesedisti, de-au ramas aia fara replica, ori au pitulat astia de la Cotidianul, ca mai deobicei, articolele nasoale pentru PSD, pe jos pe undeva, pe lateral, pe dunga…Da’ tot e bine ca apar, ca despre ALDE… Este, Nisto…ma rog, nu conteaza!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.