ASPA își face bilanțul: Peste 1.200 de adopții

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor anunţă că în acest an au fost adoptaţi 1.249 de câini din adăposturile sale sau prin intermendiul târgurilor şi evenimentelor organizate în acest scop.

De asemenea, în 2023, peste 3.100 de câini de rasă comună, cu deţinător, au fost sterilizaţi gratuit, în cele trei clinici veterinare mobile partenere, care s-au mutat în diferite locaţii pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei.

ASPA anunţă, pe Facebook, că 22 de târguri cu prezenţă fizică au fost organizate în 2023 la nivelul Capitalei, iar în luna noiembrie la Circul Metropolitan Bucureşti a fost organizat târgul de adopţii online, dedicat câinilor din categoriile vulnerabile – puii şi seniorii.

De asemenea, aproximativ 1.200 pisici de rasă comună, fără deţinător, au fost sterilizate în perioada aprilie – august.
Din luna august au început acţiunile de informare şi control desfăşurate de ASPA alături de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Jandarmeria Capitalei.

„Au fost vizitate peste 31.000 de imobile, purtându-se discuţii cu peste 13.000 de persoane care se aflau la domiciliu în timpul acţiunilor de teren care deţineau 10.576 câini, dintre care numai 2.881 erau sterilizaţi şi 3.827 microcipaţi. Din august au fost înmânate peste 2.100 de notificări de intrare în legalitate. Peste 50% dintre proprietarii notificaţi au intrat în legalitate. Au existat şi persoane care nu s-au conformat şi au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate 221 de amenzi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei”, transmite sursa citată.

ASPA anunţă, totodată, lansarea unei noi campanii de sterilizări gratuite pentru 6.000 de pisici de rasă comună cu şi fără deţinător, conform HGCMB 345/2023.

Programările se pot face deja, iar sterilizările se vor efectua începând cu data de 3 ianuarie 2024. Adresele şi numerele de telefon la care se pot face programări figurează pe pagina de Facebook a ASPA Bucureşti.

Programul este destinat exclusiv deţinătorilor de pisici care au domiciliul/reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti, precum şi pisicilor fără deţinător, localizate pe raza Capitalei.

În cazul pisicilor fără deţinător, clinicile veterinare partenere vor asigura prinderea acestora pe raza teritorială a sectorului în care își desfăşoară activitatea, utilizând cuşti speciale cu această destinaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. UNUL dintre putinele Efecte benefice iesite din Occident …

    Comportarea fata de Animale de Casa era execrabila in Romania.
    Caini hraniti DOAR cu Mamliga, legati permanent, etc.

    Pisici batute sau chiar chinuite sadic, chiar far’de Motiv, ca NU poate face o Matza furioasa CE ar putea face un Caine furios.
    Chiar ma intregm CUM dupa atatea Comportamente BESTIALE asimilate dupa 1989 in Romania, a avut Loc SI aceasta Tendinta.

    DACA s-ar face SI Sacrificarea Porcilor prin Imuscare in Ceafa, NU prin Injunghiere in Gat, Suferinta ATROCE a bietului Aniimanl, deja stresat si „mirat” ca OMul care l-a crescut si hranit UN An il poate ucide …
    Cu Impuscare in Ceafa, nici NU mai are Timp sa se sperie si sa se mire de Rautatea OMului …
    La Tara, de mic eram oripilat de Chinul bietelor Gaini.
    Li se taia Gatul cu o Custura stirba, si ddura mult …

    I-am invatat sa le taie scurt cu o Barda …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.