Avertisment de la Phenian: SUA să înceteze

Coreea de Nord a negat că a furnizat arme Rusiei, a informat presa de stat, la câteva săptămâni după ce Statele Unite au declarat că Moscova se îndreaptă spre Phenian pentru a-şi reface stocurile epuizate de invazia Ucrainei.

„Nu am exportat niciodată arme sau muniţii în Rusia şi nu avem de gând să le exportăm”, a declarat un responsabil de la Biroul general de echipamente al Ministerului Apărării într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă KCNA.

Această declaraţie a fost făcută după ce Casa Albă a declarat mai devreme în septembrie că Rusia cumpără obuze de artilerie şi rachete din Coreea de Nord comunistă pentru a fi folosite în războiul său din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby, a declarat că Statele Unite consideră că achiziţiile „ar putea include literalmente milioane de cartuşe, rachete şi obuze de artilerie”.

Cu toate acestea, citând informaţii americane desecretizate, el a subliniat la acea dată că achiziţiile nu au fost încă finalizate şi că nu exista niciun indiciu că aceste arme ar fi fost folosite în Ucraina.

Aliat al Moscovei, Phenianul a afirmat în comunicat că Washingtonul şi „alte forţe ostile răspândesc un zvon de trafic de arme” între Coreea de Nord şi Rusia.

„Avertizăm Statele Unite să înceteze să mai facă remarci imprudente”, a continuat documentul, subliniind în acelaşi timp că Phenianul îşi rezervă dreptul de a exporta echipamente militare.

Casa Albă a indicat că achiziţionarea de muniţie de artilerie de la guvernul nord-coreean izolat, precum şi un acord pentru a cumpăra drone militare din Iran arată că Rusia se află într-o situaţie disperată după luni de sancţiuni economice şi tehnologice occidentale menite să-i paralizeze maşinăria de război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

18 Comentarii

  1. Ca altfel ne suparam si mai dam un cap de asfalt.
    Saraciile lumii avertizeaza ei.

  2. Bravo lor dacă reușesc să exporte. Nu au nevoie de bani, de materii prime?

  3. Or fi ei comunisti, tara inchisa, dictatura, si ce or mai fi.
    Dar sunt printre putinele tari ramase SUVERANE in lume. Suveranitatea, intr-o formulare pe scurt in lumea de azi, se masoara in capacitatea de a critica deschis Statele Unite.
    Nu e cazul nostru. Nu mai e.

  4. @Kim Jong Slim, si la ce le foloseste, sunt radacinile mai gustoase,sau cum?
    Deocamdata cel mai mare beneficiar al globalizarii este China.

  5. SUA face, SUA drege …! Amerolacii ăștia se cred încă in vremurile de glorie…Sau în sevraj? NU-ȘI VĂD BÂRNA DIN OCHIUL LOR? Nu văd în ce cloaca au căzut…? Acum mai rapid și mai adânc ca niciodată, mulțumită administrației bideu… Dacă e vreun Stat in lume care dă semne de slăbiciune și se duce de râpă, aceasta este chiar SUA.
    Cred că la ora actuală trei sferturi din populația planetei are motive directe și concrete sa-i urască pe americani. Și însuși poporul american e profund scîrbit de administrația bideu…
    Dacă pt amaratii lor conationali, care de zeci de ani trăiesc cu zecile, ori sutele de mii,  pe străzi si se adăpostesc in cartoane, NU POT FACE NIMIC, cu ce pot să fie „alături” de ucraina, sau Taiwan? POATE ÎN LĂTURI … Păi nu?

  6. @Kim Jong Slim Suverani, de crapa! Ai auzit de cele trei clase sociale din Coreea de Nord? Cea a elitelor(care traiesc mai bine decat cei din occident si care nu cracneste in fata conducatorului, ca alfel isi iau mitraliera), de cea mijlocie (cea mai mare parte si sunt cei pe care-i vezi plangand pe la funerariile conducatorilor si cei care multumesc conducatorului ca le da peste, o data pe an) si ultima, paria. In ultima se ajunge daca cracnesti impotriva aceluiasi conducator(chiar daca faci referire doar la frizura lui). Acolo iti zboara intreaga familie, timp de trei generatii!!! Celor trimisi in ultima clasa sociala li se iau toate mijloacele de existenta(casa, servici), traind din mila celorlalti(cat au si iei). De asa suveranitate, sa ai tu parte! PS Ce am scris mai sus, sunt relatari din documentare occidentale. Or mai fi exagerat si ei dar cred ca avem si noi ochi sa vedem ce se intampla pe acolo.

  7. Americanii se bat cap în cap în declarații.
    Conform Military Watch și senatorului Marco Rubio, Algeria a încheiat cu rușii un contract de livrare de armament (Su-57 și 34M, T-14 și S-500) de 7 miliarde coco.
    Dar bizonul si musca țețe trebuie ținuti în priză non-stop:
    Hai, mai răbdați un pic de frig și foame, că rușii rămân fără cartușe…?

  8. Băi john georgică, ia bagă bă neică, unde ai tu ochii ăia ca să vezi „ce se întâmplă pe acolo” ?

  9. Cand vorbeste Corea de nord , vorbeste China. Cand vorbeste Corea de sud , vorbeste Ameruca.
    Si la razboi tot asa.

  10. @Eduard etc.: Trol mincinos, Algeria nu are tancuri T14 si nici avioane Su 57. De altfel, nici tancul si nici avuonul nu au intrat in productia de serie, de bine ce ii merge Rusiei.

  11. Heduard musca pe Motz, su 57 practic nu exista, construite 16, 10 pentru teste 6 in serviciu dintre care unul prabusit, indienii s-au retras din proiect cand au vazut catastrofa propusa de rusi. S500 exista doar pe hartie. Daca sunt la fel de bune ca S 400 mai bine cumpara aia prastii.
    Cine da banii pe iluzii mai baiete?
    Ca sa faci o comparatie amprenta radar la un su 57 este de 0.5 m2 iar la un bombardier B2 de 0.05 m2.

  12. În vremurile astea să-ți exporti /donezi/ ajutor etc. echipamentele militare chiar si pe bani e o prostie și poți risca numai dacă și numai dacă ai sprastocuri de vechituri. Costructia de mașini (TCM☺) este cît se poate de energofagă (oțelării, cuptoare electrice, turnătorie, forjă, mașini CNC cu motoare electrice mari… iar fluxurile de producție nu se pot schimba/adapta ușor la producția de război. Cu alte cuvine : nu dăm nimic ca ne trebuie și nouă ! …cît de curînd complectez eu.?? peace brothers !

  13. De ce SUA,Europa trimit arme Ucrainei,considerat ajutor iar daca Rusia isi procura armament de la terti e trafic de arme?

  14. -rugam Phenianul sa recunoasca
    sau sa admita
    ca nu a exportat $$$ falsi catre U.$.A.

  15. Teteo!
    Intr o noapte, cândva, un B2 se plimba pașnic pe deasupra Serbiei, când, ce sa vezi, s a împiedicat de o raketă.
    B2 s a făcut surcele, piloții au scăpat.
    A doua zi sârbii și au prezentat scuze pasnicilor americani cu o fraza memorabila.
    Scuze, nu am știut ca e invizibil!
    Radiolocatorul avea un sistem de detecție numit,, Evrika”!
    Rusesc

  16. @Costin:

    Te imbeti cu apa rece. Spatiul aerian al Serbiei a fost la discretia NATO. Teribilele MiGuri sirbe nu au repurtat nici o victorie, fiind pur si simplu maturate de pe cer. Nu discut decit aspectul tehnic, interventia NATO fiind in afara oricarui cadru de legalitate sau morala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.