Halucinant! Bani pe consultanță de evaluare a gradului de „verde” din programul de redresare COVID

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos la licitație în SICAP un contract de 480.000 de lei pentru servicii de consultanță care au scopul de a releva gradul de „verde” și de „reziliență” al programelor financiare europene din perioada pandemiei COVID.
Ce vrea practic să știe UE este modul în care banii de la Bruxelles către România au contribuit la crearea unei economii locale mai prietenoase cu mediul, mai digitale și mai orientată către reziliență, indiferent ce ar înseamn acest lucru.
Iată descrierea licitației:  „Activitatea de evaluare proiecte depuse pe Programul Operațional Competitivitate (POC), Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economie. Contractantul va asigura prestarea serviciilor privind evaluarea proiectelor depuse în cadrul Acțiunii 4.1.1 din Axa Prioritară 4 din punct de vedere al criteriilor „de verde”.
 
Desfacerea ofertelor se face pentru doar 11 zile, în 21 martie, iar departajarea lor se face prin preț și experiența echipei de proiect.
 
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 are ca obiectiv susținerea IMM-urilor în cadrul programului de relansare economică cu finanțare din facilitatea de Finanțare REACT-EU în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-9, prin acordarea de ajutoare temporare cu valoare limitată acelor IMM-uri care se confruntă cu un deficit sau chiar cu indisponibilitatea lichidităților. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este furnizorul de ajutor de stat. Schema este implementată de MIPE prin Autoritatea de management a Programului Operațional Competitivitate (AM POC). Grupul țintă este format din IMM-urile afectate de pandemia COVID-19.
Bugetul total alocat este echivalentul în lei a sumei de  358 milioane de euro, din care 300 milioane euro REACT – EU FEDR prin POC 2014-2020 şi  58 milioane euro fonduri de la bugetul de stat. Toate finanțările făcute prin acest program trebuie acum evaluate, pentru a evidenția o situație cu cât „verde” au generat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1088 Articole
Author

2 Comentarii

  1. SIFONAREA BANILOR DE INDATORARE A ROMANILOR CU NISTE CONDITII ABERANTE SI „VERZI” A SI INCEPUT INSPRE FIRMELE DE „CONSULTANTA” SECURISTOIDE CARE NE CAPUSEAZA, FURA SI JEFUIESC ROMANIA SI PE NOI DE 32 DE AI!

  2. ha ha ha ha

    …..pentru servicii de consultanță care au scopul de a releva gradul de „verde” și de „reziliență” al programelor financiare europene din perioada pandemiei COVID….

    astia, europenii, sint mult mai jigodii decit prevede legea. iar hotii nostri zic saru’mana…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.