Boloş răsuflă uşurat: „Este o reuşită”

Comisia Europeană a virat României banii aferenţi cererii de plată II din PNRR, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, precizând că peste 2,7 miliarde de euro au intrat în ţară.

„Spuneam la 1 septembrie că până la sfârşitul acestei luni ar trebui să ajungă în ţară banii aferenţi cererii de plată II din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro. Alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, ţara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăţi de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument. Este o reuşită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate şi a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă”, a scris, pe Facebook, Marcel Boloş.

Potrivit ministrului de Finanţe, deşi a trebuit să trimită peste 3.000 de documente numai pentru această cerere, România a fost printre primele ţări din UE care a reuşit să facă diligenţele pentru a doua tranşă de bani.

„Chiar dacă avem un PNRR complex şi numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele ţări din UE care a reuşit să facă diligenţele pentru a doua tranşă de bani. Mă tot auziţi că subliniez: trebuie să ducem la bun sfârşit reformele asumate şi să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine. Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicaţii directe şi indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea şi dezvoltarea economiei, stabilitatea şi sustenabilitatea bugetului, cât şi performanţele procesului administrativ. Dacă vom duce la bun sfârşit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei şi generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru români”, a mai scris Marcel Boloş, pe pagina de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Banii UE vor inunda piata si vor reconstrui in viteza Ucraina .Cine nu doreste sa participe asemeni unora de pe la Budapestya sa stea acasa .

  2. Boloșvanu de la Finante anunta :.da ce sunt ieu,iemag?

  3. Vai ce nemernic ! Stă cu mâna intinsă la pomana UE si primeste fix 130 de euro pt fiecare român căci atâta pică dacă imparti suma la 20 milioane.Adică o țară nu e in stare să producă nici măcar atâta ,așa de subdezvoltați am ajuns? Dar cât ne fură UE pentru golăneala asta nu spune???

  4. Praf in ochii romanului de rand. Ne puteti spune LA CAT SE RIDICA IMPRUMUTURILE ROMANIEI DE LA BANCA EUROPEANA DE „RECONSTRUCTIE SI DEZVOLTARE”. Ne puteti spune care este dobanda acestor imprumuturi catre UE si transele lunare? Ne puteti spune la cat se ridica, cotizatia lunara ca membru al UE si in ce cont merg banii romanului? Ne puteti spune mecanismele prin care orice politician Roman are access la bugetul si cheltuielile UE? Ne puteti spune efortul militar prin bugetele nationale in interiorul UE si cat anume plateste Romania pt asta?
    Si…dupa toate asta faceti voi romanilor socoteala: CINE iese in pagube? Ne-a fost impus inchiderea tuturor domeniilor economice prin toate aceste ‘programme” de asistenta. Numai prin asta tara a pierdut TRILIOANE. Tradatori fara scrupule au ajuns sa vanda aerul, apa si padurile tarii doar ca sa supravietuiasca politic in timp ce tara primeste maruntisuri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.