Bucureștiul se visează destinaţie turistică de city break

Bucureștiul se visează destinaţie turistică de city break. Autoritățile locale urmează să încheie un protocol cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Protocolul vizează finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni şi proiecte de interes public în domeniul turismului, îmbunătăţirea imaginii şi creşterea notorietăţii României ca destinaţie turistică „prin promovarea brandului turistic naţional şi implicit a Municipiului Bucureşti, ca destinaţie turistică de city break„.

Reprezentanţii ministerului şi cei ai municipiului Bucureşti vor colabora în vederea stabilirii unor acţiuni de promovare reciprocă. Totodată, ministerul va acorda gratuit dreptul de utilizare a mărcilor „România exploraţi Grădina Carpaţilor” şi „Romania explore the Carpathian garden”, în vederea promovării ţării noastre ca destinaţie turistică şi în scop publicitar.

Ministerul acordă Municipiului Bucureşti dreptul de a utiliza producţii audiovizuale în limba română şi nu numai, din categoriile activităţi şi aventură, city breaks, turism rural.

Protocolul se încheie pentru un an, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional.

„Bucureştiul a fost şi rămâne un oraş european, cu numeroase monumente istorice şi de arhitectură, repere de bază ce justifică promovarea sa ca destinaţie turistică: muzee, instituţii de cultură şi artă, edificii religioase, elemente de etnografie şi folclor, precum şi o mare diversitate de parcuri şi complexe de agrement. Aceste importante elemente de patrimoniu, monumente istorice, de artă sau obiective turistice reprezintă repere fundamentale ale identităţii naţionale care fac din Bucureşti un centru de atracţie şi de răspândire culturală în Europa şi în lume”, se arată în referatul de aprobare.

În anul 2016, în lista primelor 100 de oraşe din lume clasificate după numărul de vizitatori internaţionali, realizată de către Mastercard Global Destinations Cities, respectiv, toate sosirile internaţionale pe uscat, pe mare sau cu avionul, în scopuri turistice sau de afaceri, Bucureştiul ocupa locul 81, cu un număr de 1.050.000 sosiri, ce au adus un venit de 0,31 miliarde dolari, o poziţie superioară unor oraşe mari, precum Casablanca, Montevideo, Dallas sau Quito, se mai arată în raportul de specialitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Vrabia malai viseaza si calicul praznicul, spune un proverb romanesc! Astia chiar sunt pe linie de furat din plin, nu gluma! Pe nicaieri in elvetia nu am vazut un pliant sau publicitate tv pentru turism in Romania! In 2019 am vazut ceva foarte subtire, doar 2-3 poze pe un carton tip si dimensiuni carnet de note elev fara nicio propozitie! Teancurile, putine la numar, erau aruncate langa tomberoane de gunoi ca semn de respect fata de turismul romanesc si fata de Romania! Asa DA publicitate pentru…furat dinbu bugetul statului si escrocat cetatenii!

  2. nicusor „plosnitza” dan incearca sa profite de Centrul Istoric, readus la viata de Sorin OPRESCU si sa-si mai usuce prin aceasta actiune, „elitrele” muiate de flegmele bucurestenilor.

  3. ca bucureștean mi-e rușine de fiecare dată când trec prin centru și aud pe cineva vorbind într-o limbă străină. orașul Pompei arată mai bine decât centrul Bucureștiului. la noi riști să-ți cadă o cărămidă în cap sau să-ți rupi picioarele în gropile din pavaj. plus gunoaie la tot pasul și cerșetori. mă îndoiesc că sunt turiști care mai revin aici. poate doar pedofilii.

  4. Destinatie city-break de depus icrele si incarcat burdihanul de diversi occidentali mai saracuti. Turistii cu bani sunt in alta parte.

  5. Bucureștiul are într-adevăr complexe. De inferioritate. Față de Viena, de Budapesta, de Berlin, de Praga, în fine, de orice alt oraș european curat și civilizat.

  6. Rugam PMG,in mod deosebit Nicusor cel Cretz ,sa planteze cat mai multi copaci/brazi unde gaseste un loc in asfalt/caldarim, si sa desfiinteze reclamele stradale,tip panou in mijlocul trotoarului,care schimonosesc orasul
    Iar vara sa mai scoata stropitoarele,ca niste pomisori plantati anul asta s-au uscat datorita secetei si nesimtirii Administratiei Parcurilor
    PS si sa nu mai schimbe numele strazilor si bulevardelor la solicitarea minoritarilor antiromani

  7. Clar ar putea fi City break daca Centrul vechi ar fi reabilitat in totalitate !!Ar putea rivaliza cu multe capitale europene !!

  8. Din aceasta statistica numarul cel mai mare de vizitatori sunt romanache care vin cu avionul in vizita pe la parinti, iar strainii adevarati sunt pedofili si grupul de persoane cu dezechilibru mental sexual care vin aici ca au prada mai ieftina, si gata de orice pentru bani

  9. Esti bucurestean din Salaj.Epoleti ai? Este arhiplin acum Bucurestiul cu astfel de ‘nepoti’. Ai impresia ca esti in Periceiul lui Virgilica Ardelean.

  10. Bucurestiul mai are mult ca sa devina oras turistic. Aici vin turisti de nana doua, sarantocii din Europa si de pe glob.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.