Când ar putea apărea vaccinul salvator

Donald Trump i-a îndemnat pe experţii din domeniul farmaceutic să dezvolte un vaccin pentru coronavirus în termen de „câteva luni”, după ce numărul deceselor a ajuns la 6 în SUA.

Imediat, însă, Trump a fost avertizat de consilierul său pe probleme de sănătate, dr. Tony Fauci, că i-a spus de mai multe ori că acest lucru va dura cel puţin un an.

„Lucrăm din greu pentru a accelera procesul de dezvoltare a unui vaccin. De asemenea, ne îndreptăm cu viteză maximă pentru a dezvolta o terapie, astfel încât să putem ajuta oamenii să se recupereze cât mai repede posibil”, a spus Trump în timpul unei reuniuni cu directorii a 10 companii din domeniile farmaceutic şi bio-tehnologiei.

Experţii i-au răspuns că un vaccin ar putea ajunge la stadiul de testare pe oameni în câteva luni.

Producătorul de medicamente Pfizer a anunțat că a identificat o serie de compuși antivirali pe care îi are în dezvoltare, care au potențialul de a inhiba coronavirusurile și că îi analizează, împreună cu o terță parte.

Compania a spus că speră să obțină rezultatele până la sfârșitul lunii martie, iar dacă oricare dintre compuși va avea succes, speră să înceapă testarea lor până la sfârșitul anului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Primul vaccin produs de Pfizer costa o avere. Tot Institutul Cantacuzino ramane baza vaccinurilor din Romania.

  2. daca nu se grabesc sa-l scoata pe piata, ca e facut de dinainte de epidemie( nu porneste niciun virus informatic sau material pana nu are cineva antidotul) il scot chinezii si atunci se numeste falimentul lui Hilary. nu poti fabrica un virus fara sa fabrici simultan si antidotul. e ca si cum ai turna o piesa fara matrita.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.