Caz controversat: Bebeluș deconectat de la aparate, fără voia părinților

Medicii au deconectat-o de la aparate pe Indi Gregory, o fetiță de opt luni din Marea Britanie care suferea de o boală mitocondrială și care luni de zile s-a aflat în centrul unei bătălii dintre părinții ei și medicii care recomandau întreruperea îngrijirilor care ar fi menținut copilul în viață.

Nu există tratament pentru bolile mitocondriale, care sunt genetice și împiedică celulele organismului să producă energie.

Medicii de la spitalul din Nottingham, unde era tratat copilul, au susținut că tratamentul suplimentar a fost inutil și dureros.

Cazul a luat și o turnură diplomatică cu intervenția directă a premierului italian Giorgia Meloni care a acordat în ultimul moment cetățenia italiană bebelușului pentru a fi mutat într-un spital italian.

Dar un judecător de la Înalta Curte engleză a decis că intervenția Romei nu schimbă cu nimic lucrurile.

Vineri, instanța a decis ca încetarea îngrijirii să aibă loc într-o unitate medicală, și nu la domiciliul părinților așa cum au dorit ei, iar astăzi copilul a fost deconectat de la aparate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Cu un pic de biologie parintii s-ar impaca cu soarta. Diferenta majora dintre celula eucariota a plantelor si animalelor și cea procariota a virusurilor si bacteriilor este prezența mitocondriei care la copilul acesta este ca si lipsă, organismul lui pluricelular nu poate deveni autonom. Dacă are 8 luni poate l-au botezat deja si au trecut durerea spre o instanță superioară

  2. Ptr ca parintii nu au fost de acord, s- a cerut ajutorul justitiei! Cat de ticalos poti sa fi , sa lasi pe cineva sa sufere atata, in numele asa zisei iubiri!?

  3. Mita2023, dupa mintea ta criminalii omoara din iubire adevarata nu asa zisa.Vezi sa nu se indragosteasca vreunul de tine sa te iubeasca profund.

  4. Care om, sanatos la cap ,poate decide ca altul nu mai merita sa traiasca ???

  5. Cat de ticalos sa fii sa lasi un copil sa moara? Mai ales cand EXISTA tratament in Italia! Gunoiule satanic neomarxist!

  6. Mă gândesc la „progressul” social din anii 50 până azi.Mai precis, la instalațiile prin care erau ținuți în viață(toți)copiii cu poliomielită în așteptarea unui tratament minune.Tratamentul n-a mai venit pentru că lumea a progressat.A venit „Vara Iubirii” cu anticoncepționalele ei, producătoare de copii fără mâini sau malformați, apoi Roe vs Wade iar viata omului a devenit din sacră-un nimic banal.Azi, am progressat și mai mult: avem sinucidere asistată pentru dureri de dinți,de care infecții se moare și așa și nu numai în SUA ci și în Europa unde se tratează, din lipsă de bani, cu droguri.Acum , statul, fosta slugă-actualmente stăpân, preia controlul.Gutierezul națiunilor unite sub steagul lgbtqetc într-un fascism veritabil, se plânge că nu mai are loc pe Pământ.Mai demult, ar fi fost trimis undeva, însă nu azi, când oițele behăie de zor aruncând cu vopsea prin muzee,ca seara să se-mbete pe muzica părinților(alta n-au fabricat) și să se simtă împliniți.Daaa, progress…N-a observat nimeni că lumea a luat-o-n spate?..

  7. Pare că aceste informații agresive, se vor instaura și în România! De ceva timp se face pregătirea populației pe aceasta tema! Se vad bazele, nimic nu funcționează la cote normale in afara de excesul umilirii bolnavilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.