Ce mai promit Finanțele în legătură cu „Revoluția” fiscală

Ministerul Finanțelor a anunțat că pregătește un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice, termenul preconizat pentru finalizarea acestuia fiind 1 martie.

„În contextul prorogării termenului de depunere a Declarației 600, la nivelul Ministerului Finanțelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declarații depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activități independente (…) Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligațiile declarative și de plată a contribuțiilor sociale”, arată ministerul într-un comunicat.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice și consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligația plății CAS și CASS, , adaugă sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8531 Articole
Author

4 Comentarii

  1. cred că mai simplu ar fi proiectarea( de analisti-programatori)a unui soft al ANAF care să extragă datele din declaraţiile existente prin formule , matematice-integrale-EXCEL şi să dea toate impozitele şi taxele. dar informaticienii noştrii sunt plecaţi!!!! şi informatizarea activităţii ANAF ar da afară milioane de funcţionari -frânari.şi nu ar mai putea omite sau modifica date.

  2. Cinei „ministru”?…a..Orlando-cibuc, ala care pastorea tot „finantele” in „guvernu lu’plaggy-turcitu”, iar atunci ne spunea cum sta chestia aia cu „bacshishu”, ca daca vine un baiat cu pizza si vrei sa-i dai „bacshish” de 5 lei, comanzi un taxi, te duci la pizzerie, dai 5 lei si ei bonu de „ciubuc”! Daca avem asa „o minte luminata” mai bine sa nu se atinga de nimic, eventual sa-si plateasca cdatoriile la „banci” si sa ne lase!!

  3. Asta cu „obiectul dezbaterii publice” e doar o gluma! Si ca viitoare intimplari ce vor veni cu aceasta „revolutie fiscala”, ca reforma nu mai suna bine prin sat, o sa se faca cursuri speciale pentru suta de mii de perceptori, si asa cum pe vremea lui constantinescu si stolojan, s-a introdus metodologia contabila si obligativitatea oricarei firme sa plateasca un contabil, asa se vor obliga oamenii sa isi plateasca un perceptor, fiind obligati prin legea care urnaza sa ne-o prezinte cit de curind. Adica , capusarea la nivelul omului de rind.

  4. Cred că Finanțele fac o eroare care în cercetare suna cam așa:1. orice se poate cerceta sau realiza dacă fondurile alocate sunt suficiente. 2.Dacă intr-o cercetare ai pornit pe un drum greșt nu conteză mărimea fondurilor alocate, rezultatul va fi eșecul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.