Ce zice Ministerul Sănătății despre medicament anti-Covid lipsă FAVIPIRAVIR

Ministerul Sănătății anunță că analizează posibilitatea eliberării medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Medicamentul FAVIPIRAVIR ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, anunță Ministerul Sănătății.

În prezent, pentru acest medicament, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România și în baza căreia se permite administrarea în unitățile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, țara de proveniență, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obținut în urma unui proces de evaluare accelerată și conditionată de multiple cerințe și care nu poate fi asimilată cu o autorizație de punere pe piață emisă în acord cu legislația europeană în vigoare.

„După discuțiile avute cu specialiștii din Comisia de boli infecțioase și conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripție medicală și cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie”, a declarat Andrei BACIU, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.

Într-o adresă către Ministerul Sănătății, Comisia de specialitate de boli infecțioase consideră că medicamentul poate fi eliberat în spital și ambulatoriu la recomandarea medicilor, numai cu prescripție medicală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

  1. Pe când un chit complet de tratament acasă!

    Probabil că pe lumea cealaltă!

  2. FAVIPA… FIVAPIRA… FAVIRIPA… Ptiu ! fi-v-ar medicamentu’ al naibii, ca moare omu’ de covid in fata ghiseului, pina ajunge sa-l ceara farmacistei !

  3. Minciuni! Nu e la liber medicamentul, ci tre sa fii inrrgistrat in ambulatoriu care iti da reteta pt el si apoi il poti lua! Deci un medicament pe care nu il poti lua liber din farmacii! Asa ca e mai usor sa tr vaccinezi decat sa tratezi bola! Ce chestie! Minciuna troneaza aici in frunte cu Catu si ceilalti politicieni, care mai de care mai mincinosi!

  4. Mai usor cu pianul pe scari. Ministerul sanatatii analizeaza posibilitatea … Ce mă? Analizează? 😀 Pai daca dau drumu la aceste tratamente sa fie în farmacii raman cu 110 mil de doze de vaccin pe stoc. Atunci sa vezi problema. Nu tata. Vacinati-ca, vaccinati-va si iar vaccinati-va!

  5. @Nicu
    Pe când hydrocloroquina? În 1986 a fost epidemie de gripă în unitatea militară în care îmi făceam stagiul militar obligatoriu. Eram aproape 750 de persoane în unitatea respectivă, militari în termen și cadre militare. Au fost izolate doar persoanele suferinde de gripă dar hydrocloroquina s-a dat ca tratament bolnavilor și preventiv întregului personal. Era ca niște drageuri albe, ceva mai mari decât pastilele obișnuite. După 2 săptămâni nu mai era nimeni bolnav. N-am auzit ca cineva să fi suferit efecte secundare. Azi, prin unele locuri sunt concediați medicii dacă prescriu hydrocloroquina, ivermectina sau arbidol. Numai și numai sfântul vaccin este soluția. Niciodată în istoria epidemiilor nu au fost închise în casă persoanele asimptomatice, numai în această plandemie.

  6. Se va da doar celor vaccinați , căci ei trebuie feriți de cele rele ei vor trai veșnic …

  7. hidroxiclorochina si invermectina sclavi mengele ce sunteti ! slugile draq ! criminali ordinari ! securistii draq !!

  8. Bancuri pentru proști.. Adică te pune pe drumuri, bolnav fiind, să cauți cai verzi pe pereți.. Delta e mult mai virulentă și agresivă. Chiar vaccinat nu ai decât in cel mai bun caz cam 50 % șanse de câștig contra virus..Plus ai mare probabilitate să iți afecteze câteva organe, de te face bolnav cronic pe viață..Deci de ai incasat virusu ești de fapt scrap uman.. Poate e mai bine s-o mierlești..Minuni de medicamente nu există.. Singura șansă să n-o iei este să te izolezi. Să nu te duci nicăieri in public..In curând zilnic vei avea zeci de mii de cazuri, cu mii de morți. La ATI intră pilele unora,. iar cel care ocupă locul va fi aranjat,. să dea de lucru popii.. Doar e romania, bre..Poate nu ai știut,.de cum se procedează..

  9. Pai si ,,Mihnea ” ce va face ? Si-a facut dozele degeaba ? Alte medicamente , alt stat la rand. Omul vrea mai mult decat ofera Big Pharma . Asta nu e viata !?!

  10. @Marele Urs sa mai compui drame din astea ieftine, ca sunt dementiale? Ai putea avea o cariera de scriitor pe pachete de chibrite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.