Ce zice Streinu-Cercel despre PNRR!

scleroza multipla, interferon, hepatită

Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat joi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „nu este gândit pe nevoia” de servicii medicale.

„Sistemul va merge în continuare cu sau fără PNRR, pentru că noi, în momentul de faţă, nu am pus pe masa nimănui un document capital în care să se spună că sistemul de sănătate din România ar dori să fie aşa. Se vorbeşte de spitale regionale fără să se vorbească de cei care vor popula aceste spitale. Nu se definesc sisteme sau nu s-au definit încă sisteme de competenţă pentru aceste unităţi care se doresc a fi unităţi mari. Accesul la aceste unităţi trebuie şi el gândit şi pus pe hârtie, lucru care în momentul de faţă nu este realizat, cel puţin după cunoştinţele mele. (…) Acest PNRR nu este gândit pe nevoia de servicii medicale. Sunt trecute nişte spitale, sunt trecute nişte îmbunătăţiri, sunt trecute nişte lucruri, dar fără să ţină cont de ce are nevoie pacientul”, a afirmat medicul la dezbaterea Profit Health Forum, cu tema „Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?”.

Acesta a spus însă că este bine că România are PNRR şi că este necesar să se „aplice” şi să se scoată „maximum” din acest plan.

„Lăsând deoparte aceste elemente de criticism al sistemului viitor, aş spune că tot este bine că îl avem. Ar trebui să fim suficient de deştepţi şi de aplicaţi ca să scoatem maximum din acest PNRR. (…) Uitându-mă la alocare de fonduri în PNRR, am constatat că cei care au scris despre spitale nu au avut ideea cât este metru de construit pentru o unitate spitalicească. Sunt nişte costuri acolo care nu au legătură cu realitatea”, a arătat Streinu-Cercel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

7 Comentarii

  1. Nu e problema o sa fie populate cu pakistanezi, indieni si africani asa ca hai sictir ca nu vrei sa deschizi spitale

  2. o s lu ga careia ii va veni randul. acest ticalos a ucis mii de oameni rpin vaxxuri si otravuri de cand s-a infratit cu bigpharma. tot circul a inceput cu vaxxul „anti-gripal” si apoi hpv cu forta la copii, si cu scandalul Toni Tecuceanu. NU UITAM!

  3. Mai ales, sistemul nu ține cont de posibilitățile financiare ale populației pentru a avea acces la serviciile medicale. Este posibil ca foarte curând multe lanțuri de clinici și spitale să intre în faliment. Doar dictatura medicală, creditele sociale și controlul mai pot regla treaba.

  4. Cercel pe langa ca este anti-stiinta este primitiv si lacom, un soi de trompeta propagandistica care vorbeste in functie de contractele achizitionate. Adoratorii lui sunt si mai primitivi si ignoranti. Multi habar n-au de terminologia stiintifica folosita in materialele brute asa incat regurgiteaza varianta pe care o culeg doar din ,,Sursele” lor. Asadar se raporteaza la realitate folosind linia directoare data de un cercel, jurma sau chereches si pretind ca e stiintific. Taman invers. Timpul si stiinta reala au dovedit ca absolut orice propozitie, asa zis stiintifica, au scos pe gura acesti indivizi obscuri, semidocti si partizani a fost o minciuna.

  5. PNRR-ul este pentru Soros cu multinationalele si bancile lor straine….nu pentru romani !

  6. În ziua de azi totul este business,însăși omul a ajuns o marfă care dacă nare alaturat banul este considerat deșeu, banul este pe primul loc, omul pe ultimul, nu ai bani, ești condamnat la umilință, chin și moarte, restu, vorbe pentru naivi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.