Tărâmul binecuvântat

Cel mai bun film britanic al anului

O poveste de dragoste lipsită de sentimentalism

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country, unul dintre cele mai discutate și premiate filme ale anului 2017, va fi lansat în România pe 17 noiembrie. Filmul este regizat de Francis Lee, iar din distribuția lui face parte actorul român Alec Secăreanu.

Lansat în Marea Britanie la începutul lunii septembrie, unde a fost considerat „unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani“ (Sight&Sound), și în SUA, la finalul săptămânii trecute, filmul a cucerit în egală măsură publicul și presa internațională, înregistrând succese de Box Office și cronici elogiante.

Comparat în presa internațională cu Brokeback Mountain, Tărâmul binecuvântat spune povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânăr fermier britanic, Johnny Saxby (Josh O’Connor), și un muncitor român, Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă, ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

Filmul „pune bazele unei relații neașteptate care îl schimbă pe Johnny într-un mod dureros, profund și, în cele din urmă, eliberator“ (Hollywood Reporter).

„Un remarcabil film britanic, cu o poveste de dragoste unică, completată de personaje impresionante și o cinematografie creativă“, spune Variety, în timp ce atrage atenția asupra modului în care „filmul redă într-un mod activ statutul și contribuțiile imigranților în Marea Britanie, fără a recurge la retorica politică.“ God’s Own Country „arată extraordinar și denotă o sinceritate vie care te atrage“, scrie Daily Express.

Alec Secăreanu în Tărâmul binecuvântat

Despre personajul lui Alec Secăreanu, The Guardian scrie: „Cu ochii limpezi și de o frumusețe aproape dureroasă, prezența lui Gheorghe îl descurajează pe Johnny și îl face să distingă greu diferența între agresiune și atracție“. Prestația actorului român este lăudată și de cei de la The Telegraph: „Secăreanu ar fi putut cu ușurință să iasă în evidență prin rolul unui bărbat atrăgător; în schimb, personajul său își face simțită prezența treptat, într-un mod tăcut, dând viață, astfel, sentimentelor nerostite până atunci. Între cei doi actori se naște o chimie autentică și ascuțită“.

Lansat și premiat la Sundance Film Festival, God’s Own Country a devenit în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta – lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.

Alec Secăreanu, actorul român devenit celebru pentru rolul din Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country, a absolvit UNATC în 2007. În România, a jucat într-o serie de scurtmetraje („Candy Crush“, „Mătăsari“, „My Name Is… “ , etc.), seriale TV și lungmetraje: „Love Bus: Cinci povești de dragoste din București“, „Visul lui Adalbert“. Castingul pentru Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country a durat 6 luni în România, iar regizorul Francis Lee a văzut peste 40 de actori români pentru acest rol, alegându-l pe Alec Secăreanu.

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Este al doilea film european distribuit de Bad Unicorn, după succesul de peste 15.000 de spectatori înregistrat de filmul câștigător al Ursului de Aur la Berlinale, Despre trup și suflet / On Body and Soul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Eu ma indoiesc de ideea ca britanicii fac filme bune, chiar daca fac documentare excelente, seriale de succes la BBC, dar nu filme bune de lung metraj. La astea se pricep mai putin chiar si decat italienii sau francezii, desi sunt totusi mai buni decat grecii sau germanii. Fiecare cu talentul lui. Documentarele si desenele animate cu oaia Shaun sunt excelente.

  2. Sa fac caca pe propaganda LGBTQP.
    Ultimul P de la pedofilia care va fi legalizata curand.
    Spor la depasirea cincinalului de filme progressiste.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.