Ciolacu a bătut palma în cazul TVA: „Iertaţi-mă, e normal acest lucru?”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene aceştia au precizat guvernanţilor români că „trebuie să fie o ordine” în privinţa cotelor de TVA, prin eliminarea excepţiilor acordate în prezent în mai multe sectoare, convenindu-se, în principiu, ca la mâncare, medicamente, dispozitive medicale de tipul protezelor această cotă să fie stabilită la 9%.

El a fost întrebat de presă, vineri, după vizita efectuată la efectuată la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani, dacă social-democraţii susţin mărirea TVA la anumite categorii de produse şi servicii.

„Ce vă pot spune… În discuţia mea cu Comisia, şi au dreptate: trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu 7 tipuri de TVA, hotărâţi-vă ! Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA, e normal acest lucru ? Sunt mult prea multe excepţii în România. Nu le-a spus numai Comisia, le-au spus toate forurile financiare. Ce vrem ? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră la televiziuni, la presă, unde doriţi. Şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că discuţiile pe pachetul de fiscalitate avut în vedere să fie adoptat de Guvern vor continua şi săptămâna viitoare la nivelul liderilor coaliţiei de guvernare, întrebat şi despre eliminarea unor facilităţi fiscale de care beneficiază mai multe sectoare, respectiv construcţii, agricultură, industria alimentară şi IT.

„O să continuăm discuţiile, de luni o să avem aceste discuţii cu domnul preşedinte Ciucă”, a spus Ciolacu.


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Aloo Ciolacu da in Jermania de ce la produsele alimentare de baza exista TVA de 7%? In Franta e 5%, in Italia e 4%, ah ca sa nu uit de amaratii de Luxemburghezi care au cel mai mic TVA la produsele alimentare de baza si anume 3%. La aia comisia UE nu ii mai deranjeaza? Esti o lepra alaturi de intelectualul sef numit Ciuca!

  2. Ciocolaxu ia decizia inainte de a o explica: „Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră la televiziuni, la presă, unde doriţi. Şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizia”… 9% si 19%…
    Eu votez AUR, chiar daca va trebui sa fac 400Km. M-am saturat de asemenea politicieni… e nevoie de prospatura, de oameni cu mintea limpede su cu sange-n armatura.

  3. Asa Maricele, bate-te cu iesploatatorii capitalisti! Spun-le ca ai fost prieten cu Omar Haissam!

  4. Daca vrei bani la buget, nea Marcel, pune impozit progresiv pe venit (nu pe salarii), cu posibilitatea de deduceri personale!In felul asta mai atenuezi inechitatile salariale si de la pensii si mai scoti unele activitati din zona neagra sau gri!D exemplu, pune impozit de la 15 la 40 % incepand cu dublul salariului mediu pe economie, cu deduceri pentru meditatii, tratamente medicale, amenajari in locuinta, si sa vezi cum cresc veniturile!Cat despre TVA la turism, va dau un exemplu pe care il cunosc:din tariful de cazare, 15% se duce la platforme tip booking, cam 8-9% sunt taxele locale (impozit cladiri, taxa turistica, etc) si 9% TVA.In total, 33% din tarif pleaca direct la stat!Daca TVA se face 19%, procentul va sari de 43%!Credeti ca se poate supravietui in conditiile astea, oferind servicii corecte si lucrand „la alb”, adica angajati cu carte de munca si eliberat bon fiscal pentru fiecare cazare?!

  5. Ursareeeee:
    1. De ce nu reduci personalul din ministere?
    2. De ce nu ai anulat prin lege abrogand pensiile nesimtite?
    3. De ce nu ati anulat finantarea lunara a sediilor de partide, majoritatea sunt inchiriate unor firme si incaseaza deja chirie gras?
    4. De ce nu v-ati redus bonusurile financiare?
    5. De ce nu ati pus in functiune rezultatul referendumului cu 300 de escroci si mincinosi in conducerea tarii?
    6. De ce nu ati redus bugetul plavanului mincinos care se plimba cu partenera de futelnita(pat-definitie oltenia) oriunde si oricand?
    7. De ce nu ati limitat locurile de munca pentru politicieni la maximum 2 locuri de munca si nu la fara numar 12-13-15 locuri de munca? Si pot continua! Corect, exact in ce este urgent si strict necesar omului de rand ati bagat mana! De ce? Pentru a mentine hoiturile numite politic in functie, a mentine pensiile nesimtite,+? Putetifi catalogati, pe buna dreptate prin actiunile practicate vizibil ca fiind criminali alaturi de cei care si-au batut joc de batranii cu handicap din azile, adica, complici la anihilarea vietii din Romania.

  6. la punctul 5 iti raspund eu: pentru ca sunt muuuult mai multi de 300 de criminali.

  7. Pupator de c-ruri bruxeleze, americane si ucrainene si tradator de tara si al poporului roman.
    JOS PSD!!!

  8. Ce dracu’ nu intelegeti mah? nu mai e bani. Elitele sunt aparate de Curtea Constipationala, asa ca sclavetii trebuie sa munceasca pana la moarte, sa nu primeasca pensii, ca oricum banii lor au fost tocati pe pensiile speciale, si taxati la sange. Clasa de mijloc trebuie distrusa, ca are potentialul sa gandeasca, in timp ce saracu’ poate fi cumparat cu niste tichete de masa, sau carduri sociale ca in pandemie, si daca protesteaza, e pus sa faca foamea suspendand orice ajutor social. O sa fie ca in comunism, numai ca atunci si ala de rand stia ca e exploatat, in ziua de azi toti amaratii care lucreaza zi-lumina au impresia ca sunt liberi.

  9. Ciolacu mafiot notoriu trimite corpul de control să verifice cum a preluat brandul steaua ciobanul pe gratis care valora sute de milioane de dolari asta sa verifici mafiotule

  10. Lasă Ciolacule , să vezi ce normal o să vă dea lumea cu votul în cap la anul…

  11. Gandirea economica actuala a guvernatilor au la baza imprumuturile si „banii europeni”. Deocamdata stam foarte bine cu imprumuturile , cat despre „banii europeni” mai vedem. Unde sunt „proiectele” fara ele europenii vor gasi o mie de motive sa nu acorde un sfant Romaniei. Filmul asta se repeta an de an, numai personajele se schimba. Cu o datorie de osuta cinci zeci de miliarde ne indreptam voios spre situatia in care a fost Grecia acum cativa ani ( nu prea multi), datorii pana le cer si dupa aceea au vandut toata infrastructura pe nimic ( asa au planificat „creditorii”). Ce spuneti de situatia aceasta , mai continuati sa ii votati pe bezmeticii care sunt astzi in parlament (care o fi el ce roman sau cel european). Daca nu va treziti si nu prea dati semne vor incepe acapararea a tot ceea ce a mai ramas (din perioada veche). Taxele pe proprietati au inceput sa fie majorate incetul cu incetul, urmeaza cele pe masini si altele, am mai fost aici, de fapt nu am parasit zona asta niciodata.
    Zero investitii, zero infrastructura, un sistem birocratic care creste din zi in zi , productie zero sau aproape de zero si importuri masive…. Kilowatt-ul este 70 de centi acum ce mai urmeaza din din binefacerile lor ? De preturi nu mai vorbim acolo situatia este clara pentru toata lumea. SRI-ul ne va apara de „fake news” doar doar vor reusi sa ii tina pe astia la putere cu orice pret, le multumim din suflet ca „ne protejeaza democratia”, tot „originala” instituita de pe vremea lui Iliescu si Magureanu. Intre timp astia s-au mai „rafinat” in rele si in prostie. O noua generatie cu aceleasi obiceiuri vechi , in rest raman : minciuni, minciuni , minciuni……

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.