Dan Voiculescu solicită strămutarea procesului

Avocații lui Dan Voiculescu cer instanței supreme strămutarea procesului. Apărătorii lui Voiculescu au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea ICA să fie mutat de la Curtea de Apel București la o altă Curte de Apel din țară.

Cererea vine în contextul în care la ultimul termen al procesului noul complet de judecată de la Curtea de Apel București a respins toate excepțiile și cererile de amânare formulate de avocați și a extins sechestrul pus pe averea lui Dan Voiculescu.

La același termen al procesului din 1 iulie avocații lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea președintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au încercat de două ori să o recuze fără succes.

„V-ați dovedit părtinitoare. Se simte din ceea ce faceți. Ați călcat în picioare drepturile procesuale ale părților. Nu vă luați dusă de val”, i-a spus atunci unul dintre avocați judecătoarei Camelia Bogdan.

Curtea de Apel București a stabilit următorul termen al procesului pentru 7 iulie.

Procesul lui Dan Voiculescu, început în 2008 și finalizat în primă instanță cu o condamnare la 5 ani cu executare pentru patronul Antenelor, a fost plimbat până acum de la Înalta Curte la tribunal.

Ultima oară, în timp ce dosarul se afla la Înalta Curte de Casație și Justiție, Voiculescu a demisionat din Senat, iar dosarul s-a întors la Tribunalul București. Fondatorul PC a fost acuzat atunci că fuge de justiție.

Acum dosarul se află la Curtea de Apel București pentru judecarea apelului, însă Voiculescu vrea să-l mute din nou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8553 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.