De ce a crescut procentul de infectare la vaccinați

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) susțin că este normal să crească procentul de infectare în rândul persoanelor vaccinate. Vaccinurile sunt în continuare eficiente, anunță CNCAV.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au răspuns unei întrebări care circulă în spațiul public. „Dacă vaccinurile sunt eficiente, de ce există o creștere a procentului de infectare în rândul persoanelor vaccinate?”, se întreabă numeroși români, iar specialiștii CNCAV susțin că este normal să se întâmple așa.

„Pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate crește, este firesc ca din totalul cazurilor confirmate, un procent semnificativ să fie din rândul acestei categorii. Raportat la populația expusă, procentul celor pozitivi din rândul populației vaccinate este semnificativ mai scăzut, comparativ cu cei nevaccinați”, anunță CNCAV.

De asemenea, analiza numărului cazurilor de spitalizare, raportate în urma infectării cu tulpina Delta, în funcție de statusul vaccinal, reflectă următoarele: doar 15% din cazuri au fost înregistrate la persoanele vaccinate cu schemă completă și 4% din cazurile sunt din rândul persoanelor sub 50 de ani.

Pentru a demonstra că au dreptate, reprezentanții CNCAV au prezentat o situație ipotetică.

„Explicații pe marginea unei situații ipotetice. Pe fondul unei acoperiri vaccinale de 80%, în rândul grupei de vârstă 50-55 de ani, din 100 de oameni, 80 sunt vaccinați și 20 sunt nevaccinați. Câte 8 din fiecare categorie sunt spitalizați, ceea ce ar indica faptul că din numărul celor pozitivi, 50% sunt vaccinați și 50% sunt nevaccinați. Pentru o comparație corectă, rata de incidență trebuie calculată pentru fiecare categorie în parte (vaccinați/nevaccinați), astfel: 8 persoane spitalizate, din 80 de persoane vaccinate cu schemă completă, reprezintă un procent de 10%; 8 persoane spitalizate, din 20 de persoane nevaccinate, reprezintă 40% din totalul acestora. Important!: Chiar și în această situație ipotetică, vaccinarea ar reduce de 4 ori riscul de spitalizare”, este concluzia celor de la CNCAV.

Din punct de vedere statistic, până la data de 19 iulie, în Uniunea Europeană acoperirea vaccinală a persoanelor era de 57%, pentru doza 1, iar pentru doza 2 de 44%. Totodată, eficiența vaccinării împotriva spitalizării rămâne de peste 90%, chiar și în cazul infectării cu tulpina Delta, după vaccinarea cu regim complet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Ba eu am o explicatie mult mai simpla, total diferita de cea de tipul „militian beat” a acestui organism fantoma (si fantosa) cu denumire kilometrica, prescurtat CNCAV : cind ai un procent de 15% infectati, care sint vaccinati, intre cei pozitivi, asta inseamna pur si simplu ca vaccinurile au mari carente in a proteja ! Adica, mai pe romaneste, un fel de apa de ploaie.

  2. Chestia e ca vaccinatii nu se mai testeaza, ca de-aia s-au vaccinat. De s-ar fi testat ar fi iesit toti pozitivi cata vreme au proteina spike in ei, adica am fi avut 4,5 milioane de fraieri pozitivi.
    Asta ramanand in narativul baietilor, ca altfel, virusul exista doar la televizor si in presa securista de genul hotnews, plus prafurile ce le mai dau ei ici si colo ca sa mimeze contagiunea.

    Ps
    Care prafuri?… Oxid de grafen, de exemplu?
    Poate nu e rau de stiut ca resursele cele mai mari de grafit din lume (cam 70%), din care se obtine grafenul, se afla in China.

  3. De ce? Pentru ca „in loc sa vindece, mai rau ii ingroapa”(ca asa e la decimare=chin pana mori)! De ce nu spun si procentul sau numarul celor nevaccinati care au intrat in spital pentru coro?

  4. Poate spune cineva ce contine antivirusul ??? Compozitie chimica, ce substante.
    Daca e otrava, chuar nimeni din tara asta nu verifica chimic in laborator.

  5. Nu are sens ce zic oamnenii astia fie te protejeaza situatie in care nu te mai imbolnavesti asa cum sut vaccinurile copilariei fie tot de imbolnavesti situatie in care nu sunt eficiente

  6. Iar ai scos una din puțul gândirii, așezat comod cu gura la canaua butoiului:
    ne îmbolnăvim sau nu ne
    îmbolnăvim. Mai ai frați
    pe acasă sau au plecat pe pustii, mă rog, în cazul tău, pustă…

  7. ia vedeti voi pe stiripesurse ce spune doctoru lui netanyahu: am vaccinat pina acum 11 milioane de oameni! problema e ca ei sunt TOTI putin peste 9 milioane… pe cine sa crezi?

  8. Pai dupa toata labareala cu eliminarea restriciilor, se joaca Grupul De Manipulare Stratetica, cu noi cum vrea Tatuca

  9. Ăștia de la CNCAV aberează pur și simplu. E la mintea cocoșului, dacă sunt atâția vaccinați infectați înseamnă că vaccinul e ineficient. Să spui că protejează împotriva bolii severe e o prostie. De unde știi tu cum ar fi evoluat boala dacă persoana respectivă ar fi fost nevaccinata? Ați fi citit in horoscop? Știm foarte bine că au fost cazuri de persoane tinere nevaccinate care au murit de Covid. La fel și acum, persoane tinere vaccinate mor de covid. Nu e nicio diferență, ce-i atât de greu de înțeles? De ce tot vopsiți vaccinul ăsta în roz? Vaccinurile mARN nu pot funcționa, nu au funcționat și nu vor funcționa niciodată pentru a elimina o boală. Terapia genică înseamnă modificarea funcției celulei prin mutarea genetică a acesteia. O celulă modificată genetic e definiția celulei canceroase. Vaccinul mARN conduce inevitabil la cancer. Mai mult, la un cancer generalizat, metastazic. Vă temeți de covid mai mult decât de cancer? E incredibil unde a ajuns nebunia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.