Documentar despre noul coronavirus, la B1 TV

B1 TV difuzează un documentar despre evoluția NOULUI CORONAVIRUS. Filmul, care poate fi văzut sâmbătă, de la ora 21.00, nu a mai fost difuzat până acum în Europa. Documentarul explică evoluția noului coronavirus de la apariție, până în prezent, și include imagini și informații chiar din orașul chinez Wuhan, interviuri cu specialiști în boli infecțioase din Asia, medici din China și locuitori din Wuhan.

„NOUL CORONAVIRUS, ALERTĂ GLOBALĂ” este produs de către televiziunea de stat din Singapore și a fost prezentat pe 19 februarie.

La nivel mondial, au fost confirmate până în prezent peste 82.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus (78.497 în China) și peste 2.800 de decese (2.641 în regiunea chineză Hubei, epicentrul epidemiei).

Ca măsuri de protecţie mai multe ţări au impus restricţii de călătorie (cum au făcut autorităţile iraniene) sau au interzis adunările publice (cum e cazul Irakului), în timp ce Kuwait-ul îşi evacuează cetăţenii din Italia şi Iran. În Marea Britanie, a fost demarata o campanie de testare a pacienţilor ce prezintă simptome de gripă într-o încercare de a detecta din timp noi eventuale cazuri de infecţie. Simptomele de gripă cu cele ale coronavirusului „COVID-19” sunt foarte similare.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai întâlnite simptome ale infectării cu virusul sunt febră, senzaţia de oboseală şi tusea seacă. În unele cazuri, însă, pot fi întâlnite dureri, înfundare nasului, curgerea nasului, senzaţia de gât uscat şi diaree. Iniţial, aceste simptome se pot manifesta uşor într-o primă fază, şi se pot manifesta pe rând. În unele cazuri nu se manifestă niciun simptom, iar persoanele infectate nu se simt rău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.