„Dovada: În bugete nu sunt prinse creșterile de pensii”

Fostul ministru PSD al Muncii Marius Budăi a afirmat luni că în bugetele pentru 2021 și 2022 nu sunt cuprinse creșterile de pensii promise de Guvernul PNL, potrivit unei opinii a Consiliului Fiscal. Budăi precizează că, potrivit Consiliului, cheltuielile de asistență socială pe anul 2021 „par subestimate”.

Guvernarea PNL minte, nu va aplica majorările propuse pentru creșterea punctului de pensie. Promisiunea PNL privind creșterile de pensii conform calendarului anuntat de guvernarea PSD este doar minciună.
Dovada: În bugetele pe 2021 și 2022 nu sunt prinse creșterile de pensii. Și ceea ce spunem noi acum este validat chiar de către Consiliul Fiscal în Opinia cu privire la Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022, opinie publicată acum câteva zile. La pagina 6 în Opinia Consiliului Fiscal se spune:
„Totodată, cheltuielile de asistență socială par subestimate începând cu anul 2021 în raport cu estimările MFP din Nota de fundamentare la Legea pensiilor nr.127/2019. Pentru 2021 decalajul în raport cu evaluările anterioare ale
Guvernului și ale CF, este cuprins între 1,3 – 1,5% din PIB, iar pentru 2022 între 2,2 – 2,6% din PIB.”
Deci nu e prinsă creșterea pensiilor în 2020 și 2021„, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Nea Budăi e chiar comic ,ce are 2021 si 2022 cu prefectura?
    Testosteronul il ajuta sa uite pe comicul asta,ca sunt alegeri in noiembrie 2020 si cine le castiga face bugetul:))Mai sunteti multi Budăi la PSD ?

  2. Asta e pnl încalcă legi,constituția tarii si decizii ccr și orice tine de interesul national.in favoarea fmi, a băncilor și multinationalelor.

  3. nu intelegi ca se prezinta VIZIUNEA economica de dreapta RAPORTATA oficial in Strategia 2020-2022 de Orban. Procentele sunt atat de mici incat se intelege ca nu vor respecta legea daca vor guverna in 2021. Deci analiza este pe „STRATEGIA economica” a PNL-ului. Dupa alegeri este drept ca pot castiga altii, precum USR-ul cu 49% dupa unii. Deci fostul ministru avertizeaza din unghiul a doua partide a PNL-ului care nu a trecut cresterea pensiilor si a PSD-ului care a elaborat legea si promite ca va duce la bun starsit legea/cresterile. Ti se dau doua directii, poti sa o alegi si pe a III a la care nu ai acces, dar despre care stii din Guvernarea Zero….deci in afara angajatilor din multe nationale pe care nu-i intereseaza pensiile si salariile din invatamant mai sunt cei aproape 5 sau 6 milioane care ar trebui sa se gandeasca daca vor pensii/salarii rezonabile…dupa 40 de ani de munca…pt ca asa suna grila de salarizare, adica dupa va creste varsta de pensionare vor apuca si salariile mari pt peste 40 de ani vechime…

  4. @Stangacaviar: Iti apreciez postarile,nu e de vina ir,de vina e „orientarea” !Cum se spune in poporul de la sate:”Si un popa traieste /din cate slujeste”
    Concluzia:”Numai analfabeti si luzeri politici in Botosani”(citat din filozofu’Kopkilu)

  5. Chiar, ia amintiti-va de legea care marea din ianuarie a fiecarui an pensiile cu procentul indexat! Psd a amanat-o pana in septemberie si acum, nici aceasta luna nu este garantata mentinutilor in saracie! Mereu spun: toti sunt vinovati de ceea ce se intampla in tara si conationalilor! Este exemplu perfect timp de un mandat de parlamentar! Complicitate politica 4-5 ani prin legi schimbate si nerespectate!

  6. Dar ce fraier a crezut ca Verner si Sica au avut vreodata in plan cresterea pensiilor romanilor? Prioritatile lor urgente sunt cu totul altele.

  7. Mărirea pensiilor cu 40% e o gogoriță în care nu crede nici un partid, dar se folosesc electoral de ea. Plata pensiilor reprezintă a doua mare cheltuială de la buget după salariile bugetarilor. Faceți o comparație simplă: plătiți iarna cu 40% mai mult la întreținere și vedeți câți bani mai rămân pentru alte cheltuieli. Bani pentru pensii se vor găsi, dar fără creșterea taxelor și impozitelor s-ar putea să nu mai fie bani pentru medicamente, pentru întreținerea drumurilor, a școlilor etc. În plus, în caz de criză economică mondială, e o mare problemă pentru că țara poate intra în incapacitate de plată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.