Dragnea, despre înlocuirea lui Tudorel Toader

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că evaluarea activităţii ministrului Justiţiei se face în PSD, la fel cum se face evaluarea oricăruia dintre miniştrii care ocupă o poziţie asumată de social-democraţi, Dragnea spunând, în acest context, că nu înţelege de ce acest subiect a fost adus în discuţie de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu am înţeles de ce colegii de la ALDE a trebuit să spună că ministrul ăla pe locul PSD nu trebuie schimbat când noi nu am vorbit în partid absolut deloc’, a declarat liderul PSD.

Întrebat duminică seară, la România TV, dacă ministrul Justiţiei este evaluat de către membrii PSD, de către reprezentanţi ALDE sau doar de către şeful Guvernului, Liviu Dragnea a spus că Tudorel TIader este evaluat asemenea celorlalţi miniştri care deţin portofolii asumate de PSD.

„Evaluarea domnului Toader se face aşa cum se face evaluarea fiecărui ministru care ocupă un portofoliu asumat de PSD. Este foarte simplu”, a spus Dragnea

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Tudorel Toader, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat public aprecierea faţă de activitatea ministrului Justiţiei, liderul PSD a spus că nu înţelege de ce acest subiect este discutat de ALDE.

„Apreciez ce a spus domnul Tăriceanu, eu nu am înţeles de ce s-a adus în discuţie subiectul. În partid nu s-a vorbit până la aceste ieşiri despre schimbarea domnului Toader. Nu am înţeles de ce colegii de la ALDE a trebuit să spună că ministrul ăla pe locul PSD nu trebuie schimbat când noi nu vorbiserăm în partid absolut deloc, nici eu cu doamna premier, nici în partid nu se discutase despre asta”, a afirmat Liviu Dugnea.

Şeful PSD a spus că nu a discutat cu niciun ministru despre remaniere şi că discuţiile cu membrii Guvernului din ultima perioadă au vizat activităţi legate de legiferare şi de guvernare.

„Am discutat cu câţiva miniştri în această perioadă despre cum ne corelăm cu acţiunile lor de la Guvern şi cu acţiunile parlamentare, pentru că vrem să adoptăm câteva legi importante până la finalul acestei sesiuni”, a mai spus Dragnea.

Ce spune Dragnea despre remaniere

În ceea ce priveşte remanierea guvernamentală, el a susţinut că grupul de lucru din PSD nu evaluează miniştrii, ci stadiul aplicării programului de guvernare, lucru pe care îl va face şi după remaniere. Decizia finală, pentru că este un guvern politic, nu tehnocrat, va fi luată în Comitetul Executiv Naţional. Doamna prim-ministru va prezenta situaţia, după care fiecare membru din CEx va avea sau nu o susţinere sau o nesusţinere pentru membrii cabinetului”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ALDE şi PSD se află într-o coaliţie, în care fiecare are aportul său, „diferit în mod cert”. „Niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm”, a adăugat el.

„În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri (miercuri – n.r.) şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent pe un post care sigur că, aşa, confirm ce v-a spus domnul Dragnea, este postul PSD. Deci chestiunea este simplă şi clară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic al ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirma, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să părăsească Guvernul, precizând că apreciază ca „foarte bună” activitatea tuturor membrilor ALDE din Executiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Gargamel a fluierat în biserică și a ajuns pe black-list a lui Livache. Nu pupă el șomaj, are un loc călduros și la pungă gros, ca notar !

  2. Acest cotoi batran pe numele sau Tariceanu nu avea voie sa pice in plasa propagandei securiste axata pe lansarea de stiri false si provocarea unor neintelegeri intre partenerii din Coalitie!!! Prin iesirea sa necontrolata nu a facut decat sa legitimeze o DIVERSIUNE SECURISTA, pretinsa intentie a PSD de remaniere a lui Tudorel Toader, mai ales ca recunoaste concomitent ca nu a avut o discutie cu Dragnea pe aceasta tema! Nici cu Dragnea nu mi-e rusine, acesta
    aseara la televiziunea basista a lui Ghita laudandu-l pe Basescu pentru faptul ca „nu si-a denigrat tara”, numai
    pentru a putea lovi si mai vartos in Alogenul din Deal care-si denigreaza tara care i-a dat posibilitatea sa devina
    mare proprietar si milionar! Dragnea uita ca Basescu a rezistat denigrandu-si propria tara direct si pe multe canale,
    prin europarlamentarii tradatori in frunte cu matracuca Macovei, aceasta barbata a Securitatii staliniste!!! Am spus si repet, voi taxa orice derapaj al sefilor Coalitiei, acesti promotori ai „Securitatii cu fata umana” care doresc sa
    pastreze unele prerogative prezidentiale, nu fac front comun contra CSAT, organismul care a dictat protocoalele pe care ei le condamna in toate luarile de pozitie,pentru a-i cere desfiintarea ,nu cer scoaterea procurorilor din randul magistratilor. Deasemenea, nu cer demilitarizarea Securitatii…

  3. Se numesc condamnari in compensatie, pentru ca vezi doamne nu pot fi justificate arestarile si lipsirile de libertate nejustificate. Pentru toate aceste situatii aveti datoria sa impuneti o legislatie care sa stopeze si sa elimine aceste abuzari prin protocoale. Din pacate, in afara de promisiuni nu ati realizat nimic. Ati promis ca impreuna cu Presedintele Senatului veti initia un proiect de lege, IN REGIM DE URGENTA, care sa desecretizeze hotararea CSAT care a permis abuzarea juridica prin efectul protocoalelor NIMIC nu ati facut! Ministrul Justitiei a promis ca dupa vacanta parlamentara va initia o OUG care sa asigure, juridic, nelegalitatea protocoalelor. NIMIC nu a facut! Presedintele Comisie Juridice a Camarei Deputatilor a promis denuntarea acestor protocola le CCR! NIMIC nu a facut! DUMNEAVOASTRA zilnic vorbiti de nelegalitatea cestor protocoale! NIMIC NU FACETI PENTRU SCOATEREA LOR IN AFARA LEGII! PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

  4. Domnule Presedinte, poate dupa referendum va faceti timp sa discutati si despre abuzarea cetatenului roman de rand de justitia din Romania. Multitudinea de dosare penale fabricate la comanda politica de hruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca, pentru realizarea unei epurari politice impuse, trebuie stopata si mai ales denuntata. Insa cu siguranta acesti cetateni romani de rand, haituiti si hartuiti de gruparea de tip mafiot si criminal pentru simplul fapt ca in functiile detinute nu au dorit sa se alinieze ordinelor si dispozitiilor impuse, prin iesirea din rand, AU NEVOIE IN PRIMUL RAND DE O LEGISLATIE CARE SA OPRESCA SI SA ELIMINE POSIBILITATEA ABUZARILOR IN CONTINUARE. Protocoalele nelegale si abuziv incheiate, care in mod evident au adaugat la lege, chiar daca o infima parte au fost denuntate, PRODUC EFECTE JURIDICE DEZASTRUOASE INCA IN JUSTITIE. Instantele(unele, respectiv cele inca teleghidate) impun aplicarea lor, recunosc si admit nonsalant probele si activitatile obtinute ca urmare a aplicarii acestora. Sunt chiar situtii cand aceste asazise probe sau activitati nu privesc in niciun fel persoana haituita si hartuita, insa datorita faptului ca asa doresc fabricantii de dosare penale(procurorii criminali) executantii de ordine(judecatorii marioneta) dispun chiar si in lipsa probelor.

  5. din pdv profesional, pesedeaua nu poate să-l aprecieze pe Tudorel, păcat că alegerea miniştrilor este o opţiune politică, de cele mai multe ori, falimentară. Astăzi, pesedeaua se alătură celorlalte monstruozităţi politice din România…

  6. domnule D fii realist, nu intinde coarda cand nu este cazul, daca taceai filozof ramaneai, asa adancesti o situatie penibila, in care multi vad in guvern o multime, cu grave probleme lingvistice si implicit un nivel scazut de cultura, iar domnul profesor este cam singurul care reuseste sa nu fie ridiculizat pentru modul in care se exprima, doar ca este mai lent si mai amplu in expunerea unor probleme si asta ca sa nu-i scape o ”chichita avocateasca” si pentru ca-i adeptul ”Festina lente” adica grabeste(-te) incet…iar daca fortezi nota tu vei fi catalogat drept o persoana negativa, in aliante uneori trebuie sa alegi varianta favorabila, iar PSD-ul azi este in criza de profesionisti si cunoscatori ai limbi romane, mai bine ati organiza cursuri de cultura generala, putina istorie, arta, religie si ati angaja persoane care sa verifice discursurile scrise de consilieri, s-ar putea ca ”propestanti” sa fi fost pe foaie si fie din mare incredere, fie unele lacune in educatie n-a reusit sa observe, nu m-as baza nici pe prof. de litere si ei au lacunele lor in privinta stiintelor exacte si v-ati putea trezi pe ”campii” electrice…iar unii pun mai multa baza pe limbaj decat pe fapte/rezultate…”se imbata cu apa rece”adica vorbe frumoase

  7. Poate acum o sa inteleaga Tariceanu, cit de sulfa este prietenul lui Dragnea.Basescu avea mare dreptate atunci cind la caracterizat pe Dragnea ce fel de sulfa este taranul asta de Teleorman.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.