Economia Chinei îşi revine

China, a doua economie a lumii, a înregistrat o creștere a PIB de 3,2% în trimestrul II, după căderea de la începutul anului, dat consumul intern și investițiile rămân slabe, relatează Reuters.

Creșterea vine după o scădere accentuată, de 6,8% în primul trimestru, prima contracție începând din 1992, când au început înregistrările trimestriale ale indicatorului.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,8% față de iunie anul trecut – a cincea lună consecutivă de declin și mult mai rău decât estimările care indicau o creștere de 0,3%, după o scădere de 2,8% în luna mai

În prima jumătate a anului, economia s-a contractat cu 1,6% față de un anul trecut, au arătat datele, subliniind impactul crizei de sănătate și natura neuniformă a recuperării în China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut.

Creșterea infecțiilor cu coronavirus în unele țări, inclusiv în Statele Unite, a afectat exporturile chineze, în timp ce pierderile de locuri de muncă și îngrijorările în materie de sănătate au menținut consumatorii precauți.

Se așteaptă ca autoritățile să mențină sprijinul în a doua jumătate a anului, pentru a susține redresarea economică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Corect „China,prima economie a lumii…..
    Deja din 2013( WB & IMF)

  2. Am inteles , nu sunteti finantati de rusi , sunteti finantati de chineji ! Nu am gresit cand am scris ,, chineji ”, am scris asa poate intelegeti cine sunt aia de la care luati banii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.