Economist: „Creşterea pensiilor, o promisiune frumoasă”

Economistul Cristian Păun a declarat că nu sunt bani pentru creşterea pensiilor anunțată de Guvern şi că este doar o promisiune frumoasă.

„Pentru majorarea de 14% e nevoie de undeva la 16 miliarde în plus, asta înseamnă 3 miliarde de euro, adică 300 de kilometri de autostradă. Asta ca să vă faceți o imagine corectă asupra dimensiunii problemei vizavi de sistemul public de pensii”, a spus economistul la B1 TV

„Din ce am văzut în cifre, majorarea care ar trebui să se întâmple din septembrie anul viitor, acel 40% pe medie, acolo am văzut 33 de miliarde pe lunile septembrie – decembrie, deci pe 4 luni. Înmulțiți cifra asta cu 3, adică 4 luni ori 3, și vedem că mai adăugăm încă 100 de miliarde numai prin acea lege a pensiilor care face corecția din septembrie. Vorbim undeva la 120 de miliarde în plus, bani pe care nu cred că-i avem, a spus Cristian Păun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. Pe fond acest ,,mare economist” are dreptate, dar de ce nu spune de ce nu sunt bani ?! Bani sunt destui dar sunt praduiti, in primul rand prin asa zisele ,,optimizari fiscale” si evaziunea fiscala pur sange, nebotezata !

  2. cum pot niste nenorociti sa isi bata joc de pensiile oamenilor….
    daca pensiile ar fi investite la vedere in fonduri mutuale cu actiuni si bonduri al unor firme romanesti listate pe bursa…ar fi capitalism autentic, responsabilitate, patriotism…
    asa insa…este continuare hotziilor bolshevice de dupa al doilea razboi monfdial PIERDUT de romani…asta a fost in 45…
    da tot nu s-au trezit romanii nici dupa 89…
    Sistemul acual de pensii ESTE DE TIP BOLSHEVIC…si creaza FALSE VALORI UMANE si FALSO CONDUCATORI POLITICI
    NUMAI HOTZII PROFITA DIN ACEST FURTISHAG GENERAL

  3. Mafia a demarat si sabotarea noii Legi a Pensiilor…Glavan vrea sa faca autostrazi pe banii de hrana ai pensionarilor…De 14 ani de zile sunt pensionari cu o treime din pensie furata de Stat prin legea Bazescu 263 / 2009…..Dupa ce s – a spulberat minciuna cu nevoia de Spitale, acum s – a revenit la Autostrazi….Pai s – au tot facut autostrazi cu banii pensionarlor…ajunge…Reduceti Evaziunea prin reducerea chesului.

  4. Pai putea Paun sa taca? El o tine langa cu auateritatea dar nu cand e vorba de el. Firmele trebuie scutite de taxe, ajutate cu bani, investitii in borduri toata ziua dar nu pensii si salarii.

  5. Cui foloseste publicarea minciunilor astuia spuse la postul mincinos La Basescu tv ? Peste 45 de zile veti vedea de unde se iau banii, nu aveti rabdare, ca babele ?

  6. …pt obs:ba a spus de ce nu sunt bani!… 3 miliare de euro 300 km autostrada…adica un miliard 100 km…adica 10 mil/ km…in elvetia, cel mai crancen teren pt construirea unui km de autostrada- zeci de viaducte, tuneluri etc-costa undeva intre 5 si 6 miloane…chiar trecand peste acest aspect, bani sunt!… cifre oficiale, bugetul anual pt pensii pe contributivitate, putin peste 100 miliarde… pensionari contributivi, 2,4 milioane…actuala pensie medie, 2108 lei…dar pe statul de plata avem 4,576 milioane de pensionari…diferenta intre cele doua cifre o reprezinta, adevarat, contributorii care, prin masluirea indicatorilor folositi la calculul punctajului chiar de stat, plus trantorii care nu au muncit o secunda in viata…nu exista cifre oficiale privind numarul acestora, dar sunt f multi…bani sunt dar sunt cheltuiti pe alte lucruri…

  7. Dacă scrie în titlu “economist” este musai Păun sau Gavală.

  8. Bai Paune,cap sec,da’ de aveoanele de lux cu cina cea de taina de 5 stele (secret de stat ),nu zici nimic ? Pt. ele sunt meleoane,fara numar,ti-ai dreacu de” specialisti „. Si nici despre banii pt. pensiile de lux.Si nici despre meleardele risipite aiurea generatoare de parandaraturi uriase.

  9. esti prof la ASE ar trebui sa nu calculezi babeste ci sa intrii pe statistici sa stii cati pensionari sunt si multe alte variabile pe care teoretic ar trebui sa le cunosca un economist cu studii superioare, doar noi cei din alte domenii putem folosi simplist aritmetica, dar asta este…greu pt unul ca tine facut economist si nu devenit economist datorita talentului si sarguitei priprii. Dar sa nu uitam ca esti doar un PNL-ist care vrea un loc pe o lista si crede ca daca critica PSD-ul PNL-ul creste. Nu amandoua sunt pe duca pt ca poporul s-a saturat de mascarada/teatru ieftin…

  10. Bai Paune,cap sec,da’ de aveoanele de lux cu cina cea de taina de 5 stele (secret de stat ),nu zici nimic ? Pt. ele sunt meleoane,fara numar,ti-ai dreacu de” specialisti „. Si nici despre banii pt. pensiile de lux.Si nici despre meleardele risipite aiurea generatoare de parandaraturi uriase.

  11. În condițiile în care onor Consiliul Fiscal al națiunii recomandă, cu multă căldură și milă față de pensionari, înghețarea pensiilor pentru câțiva ani consecutivi, m-aș mira ca ciolacul să le poată mări. Dacă era vorba de câteva milioane de doze de vaxxxin obligatoriu băgate pe gât de mătușa ieoropeană Unssula15% în vederea următoarei pandemii pronosticate de „specialiști”, atunci altfel stăteam de vorbă. Dar pentru pensionarii care, după cum spunea mătușa tot ieoropeană Lagarde, trăiesc cam mult, m-aș mira să se găsească bani. Excepție face imitarea a ceea ce s-a petrecut la alegerile dinaintea ciuntirii cu 25% a tuturor salariilor, prin 2010 dacă nu mă înșel, dar ciolacul nu pare a fi băsescu nicicum.

  12. asta înseamnă 3 miliarde de euro:
    -adică 300 de mii de mici cu bere la tava,
    baga-ti-ai Editat in Editat de Editat de ‘;conomist tampit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.