EURO24: Egalul cu Israel ne duce în Germania!

S-au încheiat cele două meciuri restante ale naționalei Israelului, marele nostru rival la calificarea din grupa I a preliminariilor EURO 2024, competiția ce se va ține anul următor în Germania, într-un nou format, cu 24 de echipe naționale. Israel a pierdut, oarecum neașteptat, cu 1-0 în Kosovo, ce e drept pe o suprafață de joc pe care nu o poți încadra în termenul de gazon de fotbal, împiedicând astfel echipa mult mai tehnică, Israel, să poată desfășura jocul ei elaborat, așa cum a putut face în a doua partidă, în Ungaria, la Felcsut, împotriva Elveției. Acest al doilea joc, pe care toată lumea îl trecuse deja la rubrica o nouă înfrângere, pentru că selecționerul Alon Hazan a decis să trimită rezervele și să odihnescă titularii pentru decisivul cu România, s-a terminat din nou neașteptat, dar de această dată la egalitate, 1-1. Israel a dat o replică foarte bună și a reușit prin Weismann, cu câteva minute înainte de final, dintr-un ofsaid reactivat care nu a putut fi descoperit nici în camera VAR, să anuleze avantajul golului elvețian din prima repriză, reușit de Vargas. Putea fi chiar teribil de rău atât pentru elvețieni cât și pentru noi dacă arbitrul Anthony Taylor, de curând retrogradat pe plan intern printre arbitrii din a doua divizie pentru repetate greșeli, ar fi sancționat cum se cuvenea, cu penalty un henț evident comis în careul elvețian. Așa acest egal spune clar, matematic, faptul că România are nevoie sâmbătă, tot la Felcsut, localitatea natală a premierului Ungariei, Viktor Orban, de un singur punct și putem deschide lăzile de șampanie și ieși în stradă la Universitate pentru că având patru puncte peste Israel cu o etapă înaintea finișului nimic nu s-ar putea întâmpla.

După meciul Israel – Elveția presa din ambele țări și-a strigat fățiș oful fiecăruia, respectiv elvețieni și-au pus la zid jucătorii și selecționerul, pe Murat Yakin iar israelienii pe arbitrul englez Anthony Taylor.

Cotidianul Blick – Elveția:

„E al patrulea meci în care eșuăm, după cele cu România, Kosovo și Belarus. Elveția are nevoie de prelungiri să se califice. Tremurăm. Remizele cu Kosovo și România sunt acum relevante în ceea ce privește calificarea. Vorbim de o campanie proastă după 8 meciuri. În jumătate dintre partide am fost la pământ.

Acum, vorbim de cea mai proastă campanie din istoria naționalei. Căpitanul Granit Xhaka vorbea zâmbitor la începutul campaniei despre 10 victorii, ceea ce și unii experți așteptau. Din cauza acestor domni de la Manchester City, Inter, Leverkusen, AC Milan, Newcastle, trebuie să strângem din fund.

Chiar dacă ne calificăm, trebuie puse niște semne de întrebare. De exemplu, dacă Murat Yakin va primi prelungirea contractului.

Sub comanda lui, nu a fost înregistrat vreun progres al naționalei, iar echipa pare dezbinată. A întrat în conflict cu Granit Xhaka, una dintre vocile importante din vestiar, iar scandalul pare că nu s-a încheiat”.

Sport 5 – Tel Aviv

„Arbitrul enervant din Anglia: faceți cunoștință cu Taylor. A fost retrogradat în Championship acum o săptămână, s-a certat cu Wenger și Mourinho, dar e considerat arbitru senior.  Ce enervează cel mai mult legat de decizia luată împotriva Israelului este identitatea acestui ratat.

Anthony Taylor este unul dintre arbitrii de top din Europa, dar în același timp și cel de la care vin greșelile decisive în cele mai importante meciuri. Anul trecut, în finala Europa League dintre Sevilla și AS Roma, a reușit să îl enerveze la culme pe Mourinho, care a declarat că i-a privat echipa de un penalty

În CV-ul lui Taylor mai putem vedea că l-a enervat și pe Arsene Wenger, care în 2013 l-a făcut arogant după un meci în care a acordat două penalty-uri împotriva lui Arsenal. Recent, Taylor și-a pus din nou în cap fotbalul englez. A acordat un penalty pentru Newcastle în meciul cu Wolves, scor 2-2, fără să fie vorba de așa ceva. Ca pedeapsă, a fost trimis să arbitreze în eșalonul secund.

În ciuda acestui fapt, a fost delegat apoi la meciul dintre Chelsea și Manchester City (n.r. – 4-4), iar fanii gazdelor chiar făcuseră o petiție împotriva delegării lui, dar fără succes.

Cât despre caracter, Taylor poate fi, într-adevăr, numit arogant. Deseori le acordă cartonașe galbene jucătorilor care îi comentează, așa cum a pățit acum și Davidzada, după ce s-a plâns de refuzarea penalty-ului. Aparent, în capul lui nu greșește niciodată, dar în realitate o face des”,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Ceea ce este de remarcat e cum nici o țară europeană nu a indrăznit să permită prezența echipei israelului in actuala situație de genocid palestinian.. Singura țară care a putut garanta siguranța și integritatea echipei a fost Ungaria. E o treană care ar trebui să pună pe gînduri criticii nătîngi din UE..

  2. Asa dupa cum am vazut ca joaca echipa Israelului ,noi nuavem nici-o sansa de a castiga meciul in fata lor.Asa ca mai usor cu lazile cu sampanie pt. ca sigur vor ramane nedeschise.

  3. Bulgaria-Hungaria (2-2)…bulgarii AUTOGOL in ultima secunda !!…norocul hungurilor,”PROST sa fi NOROC sa ai”!!.

  4. Va fi 3-1 Israel-Ro,apoi demisia toti incapabilii din federatie!

  5. & Probabil că generalul ”Puicușoru”’, de la apărare, ar fi jucat cu o echipă ,,ultra defensivă”, probabil un 5-4-1, un 4-5-1, ca să obțină punctul calificării, însă evoluția speciei de la ,,Puicușoru”’ la ,,Iedi”, chiar și cu moștenirea tradiției calificărilor, probabil că ar putea oferi chiar și unele noutăți, ?

  6. & O echipă cu Niță – Mogoș, Drăgușin, Burcă, Rațiu – Răzvan Marin, Marius Marin, Artean, Stanciu – Alibec, Drăguș , titulari, alte opinii, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.