Găsește puterea să mergi mai departe, la Editura Trei

Găsește puterea de a merge mai departe, cel de-al optulea roman scris de Agnès Martin-Lugand, este despre reziliență sau capacitatea de a-ți relua viața după o tragedie. Autoarea franceză ne prezintă parcursul personajelor principale – Ava și Xavier –, dar și a celorlalte personaje secundare, pentru a “găsi puterea de a merge mai departe”, de a continua, de a depăși, de a se reintegra. Transformările și încercările au loc atât pe un drum individual, cât și pe cel colectiv.

„Viața noastră era iremediabil distrusă? N-o să mai fie niciodată ca înainte? Stranie ideea aceasta de înainte și după. Simțeam că suntem pe cale să pierdem ceva esențial. N-aveam niciun plan de viitor. Nicio speranță. Nimic. Pustiu. O umbră plana deasupra vieții noastre. Și mi-era frică. Dar trebuia să canalizez această frică, să o înăbuș, să o alung, să nu o las să mă devoreze. O singură clipă poate distruge o viață întreagă?” – acestea sunt întrebările la care încearcă să răspundă Ava, eroina romanului.

„Povestea Avei și a lui Xavier mi-a venit fiindcă am vrut să vorbesc de ce simte soțul sau soția când celălalt are un accident sau o problemă medicală. Se vorbește des de bolnav sau de victima unui accident, dar rareori de partener, de încercarea sa de a proteja familia, copiii, cuplul sau de îndoielile sale. Romanul s-a născut din dorința de a mă pune în pielea celuilalt și de a vedea cum suportă prăbușirea soțului/soției după accident sau boală”, a declarat Agnès Martin-Lugand.

După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Astfel, romanul său a cunoscut un succes uriaș nu doar în Franţa, ci în întreaga lume, drepturile de ecranizare fiind achiziționate de o casă de producție de la Hollywood.

Agnès Martin-Lugand se numără printre primii zece cei mai de succes autori francezi: cărțile ei s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în 35 de limbi.

La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut: Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Viața e ușoară, nu-ți face griji, Îmi pare rău, sunt așteptată…, Fericirea îmi scapă printre degete, Încă aud muzica noastră în gând, Lumina unui nou început şi Ceea ce nu poate fi ascuns.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Psihologii sunt tot mai des și mai mulți sciitori de cărți. Dar nu de specialitate ci romane. Folosind destăinuirile celor care li se pare de bon ton să te lauzi cu “psihologul meu” fac un colaj searbăd din destâinuirile celor ce nu știu că rufele murdare se spală în familie și transformă ora de psiholog în lada de gunoi a sentimentelor, frustrărilor și neîmplinirii unor așteptări nerealiste vizavi de caracterul partenerului în căsnicie sau locul de muncă. Nu contest necestatea testelor psihologice pentru anumite profesii, teste care identifică caracterul care nu se modifică, și teste care verifică periodic performanța. Dar despre așa ceva se scriu studii nu romane. Am primit de la cineva se vrea în ton cu moda in teanc de asemenea romane. Pentru primul mi-am impus să-l termin. Al doilea însă incepe cu niște întrebări și filizofări ale personajului principal, femeie, pline de vulgarități și detalii de viața intimă. M-am oprit urmând sfatul lui G.Calinescu “Ești cult nu numai prin ce ai citit ci și prin ce ai avut puterea să nu citești.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.