Încă un şef de filială trece în tabăra Cîțu

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, anunță că îl susține susține pe Florin Cîțu în competiția internă pentru funcția de președinte al PNL: „Îl respect pe Ludovic Orban, a fost un președinte bun, dar PNL are nevoie de o schimbare de paradigmă”.

„Îl susțin pe Florin Cîțu în competiția internă pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal! Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva, sunt pentru un alt fel de a face politică. Europa se schimbă, România se schimbă, trebuie să ne schimbăm și noi și să ne adaptăm la ceea vor oamenii de la noi. Proiectul pentru următorii 8 ani este rețeta de succes pentru România, iar Florin este tipul de om politic pe care oamenii vor să-l vadă conducând un partid puternic, orientat spre dezvoltare, profesionalism, integritate, valori europene, cu relații instituționale solide în parteneriatele externe”, transmite Alexandru Muraru.

El consideră că. în ultimele săptămâni, în multe organizații, alegerile interne au arătat „o încordare nefirească, fără precedent”.

„Acest lucru, din punctul meu de vedere, arată și mai mult că PNL are nevoie de o schimbare. Îl respect pe Ludovic Orban, a fost un președinte bun, dar PNL are nevoie de o schimbare de paradigmă. PNL trebuie sa treacă la următorul nivel, trebuie sa aibă capacitatea de a câștiga toate alegerile din 2024, să își deschidă porțile către cetățeni bine pregătiți, să fie un partener al mediului de business din România, să genereze reforme de amplitudine, proiecte strategice pentru cetățeni și administrația publică, să aibă Moldova ca prioritate 0 și să vorbească despre valori europene, despre memorie, adevăr, reconciliere, condamnarea extremismelor și să devină un partid reper pentru România. Partidul Național Liberal trebuie să fie un partid transparent, deschis către oameni integri și profesioniști. Am convingerea că PNL va deveni mai puternic după data de 25 septembrie”, adaugă liderul liberalilor ieșeni.

El spune că Florin Cîțu este „un om foarte bine pregătit, integru, educat in Occident, iar profilul şi mentalitatea lui se regăsesc în viziunea mea pentru România de astăzi”.

„Mai mult, viitorul președinte PNL trebuie să aibă o relație impecabilă cu șeful statului, un parteneriat de lungă durată! Un alt lucru care m-a deranjat în această campanie internă: vehicularea teoriei schimbării PM, în funcție de rezultatul alegerilor din PNL și insinuarea instalării unui nou Guvern. Un partid liberal european și responsabil nu poate apela la tertipuri demult apuse. Funcția de prim-ministru este atributul unui mecanism constituțional în centrul căruia e șeful statului și Parlamentul, nu rezultatul unor amenințări și jocuri nedemne. Cu alte cuvinte, este fără îndoială: nu vom avea o nouă ceremonie de învestire a unui nou premier după 25 septembrie! (…) Cu un președinte liberal, cu un premier liberal, cu o coaliție în care PNL e cel mai puternic partid, cu o majoritate parlamentară, România va fi ceea ce nu a putut fi în ultimii 30 de ani: o țară prosperă, stabilă și respectată”, conchide Alexandru Muraru.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a fost numit de Florin Cîțu, în luna ianuarie, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. El a fost ales președinte PNL Iași.

„Mă bucur că propunerea mea de președinte interimar, Alexandru Muraru, a fost confirmată astăzi în alegerile interne”, scria Ludovic Orban.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar pentru șefia partidului și-au anunțat candidatura udovic Orban și Florin Cîțu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Bai Muraru chiar esti slugă iohanista? Ce mincinoși și perfizi sunteti! CÂȚU e om politic cum sunt eu chinezoaica.
    Bă ce mizerie ,ce putoare sulfuroasa e in politica de tot rahatul din România! Lichele si lichelism! Ce activitate a avut CÂȚU in PNL? Ce vechime are in PNL?
    Hodoronc- tronc sef de partid! Hai sictir lichele ce sunteti !
    PNL O ia PUTERNIC la vale!

  2. Si cai se împușcă, nu-i asa?
    Doi pe un balansoar:
    Domnului Orban, cu dragoste :
    Dilgenta
    Un glonte pentru un general
    Ali Citu si cei patruzeci de Harafati.
    Dansând cu lupii:
    Zbor deasupra unui cuib de cuci:
    Godzila:
    Planeta maimutelor :
    Păsările:
    Zombii
    Cu mâinile murdare:
    Osânda:
    Atunci i-am condamnat pe toti la moarte:
    Idiotul:
    La răscruce de vanturi:
    Valurile Dunarii: ce e val ca valul trece. Varianta neomarxista cu coada de Covid si vid legislativ intelectual cu aceste de oligofrenism de turma intesata cu oi Turcane, vaci Baltate de Transilvania si cocosi, Gât Golas de Transilvania proaspeți scoși de la incubator de către o mână securista criminala antinationala.
    Ps. Circ cu ” Animale bolnave” si ” Inghititorii de rahat de Bruxelles” mediat de Navetistul cu neuroni lipsa.

  3. Combate bine mon cher .
    Daca liberalului iesean i se ofera macar 25 % din ce a zis aici si tot e bina .
    Si pin` la urma ce daca-i sekurist …..

  4. „PNL are nevoie de o schimbare de paradigmă”

    PARADÍGMĂ, paradigme, s. f. 1. Totalitate a formelor flexionare ale unui cuvânt. ♦ Tablou al formelor unui cuvânt, dat ca model pentru flexiunea unei părți de vorbire sau a unei clase din cadrul unei părți de vorbire. 2. (Înv.) Exemplu, model; pildă; învățătură. – Din lat. paradigma, ngr. parádigma.

  5. Ce lingău și Muraru ăsta.
    Lăudătorii consacrați au crăpat de invidie. Dacă aș
    putea, aș pune monopol pe
    importul de lămâi, la ce
    greață mă cuprinde…

  6. Muraru este un jidovit lacom de functii si titluri. Se potriveste bine cu tabara PDL.

  7. Asta glasuieste cu limbaj comunist specific ca este clar unul din vechea garda care n-are mama,n-are tata,adica este un jeg care mereu se adapteaza pe unde curge functia si banul.Chiar daca viseaza el ca vor mai pupa guwernare vreo 8 ani si nu,cel mult,pana la anu pe vremea asta,parca-l vad cum fuge la alt partid sau la alt shogun al momentului care sa-i dea tain pentru ca il umple de bale si p’ala ca acum pe neica nimeni Catzu,cel mai prost premier care a fost slobozit vreodata.

  8. Imi vine sa vomit. Intr-adevar, ca sa fii sluga in politica trebuie sa ai stomac de javra. muraru asta are. Si are si intestine de bou.

  9. Pentru 100 000 de euro, și eu ma gândesc! Dacă și amanta, și mama primesc încă 200.000 de euroi, Vasilicul este cel mai tare din parcare! Mai iese și de la holicast ceva pentru bunica, e de-a dreptul ok! Va pup! Frații M.

  10. Dar Stolojan ce vechime si ce activitate a avut in PNL? Dar iubitul tau Johanis care a fost numit presedinte al partidului desi n-avea nici macar cerere de adeziune? Citu intregeste perfect triada de introdusi la varful partidului. Cand vei pricepe ca securitatea a confiscat definitiv PNL-ul odata cu impingerea lui Stolojan la butoane, atunci vei gandi normal.

  11. Iagarul Sica Mandolina trebuie sa dispara din politica. Si-a dovedit totala nepricepere politica si administrativa
    dar si ura impotriva romanilor ortodocsi prin modul iresponsabil cum a guvernat. Alaturi de Ciolosh ramane premierul zero din istoria Romaniei. Pana si Boc a fost un pic mai bun ca astia doi.

  12. “PARADÍGMĂ s.f. 1. Totalitatea formelor flexionare ale unui cuvânt. Ansamblu de termeni, aparținând aceleiași categorii gramaticale, care se pot substitui unul cu altul. 2. (Rar) Exemplu, model.
    PARADÍGMĂ, paradigme, s. f. 1. Totalitate a formelor flexionare ale unui cuvânt. Tablou al formelor unui cuvânt, dat ca model pentru flexiunea unei părți de vorbire sau a unei clase din cadrul unei părți de vorbire. 2. (Înv.) Exemplu, model; pildă; învățătură.
    PARADÍGMĂ, paradigme, s. f. 1. Ansamblul formelor flexionare ale unei părți de vorbire. 2. (Învechit) Exemplu, pildă, model.
    Aducă modelul Ludovic Orban trebuie schimbat cu modelul pildă Vasilică (Ladislau) Câțu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.