Italia, în fața stării de urgență

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în Italia după furtunile violente produse în nord şi în urma incendiilor din Sicilia, situaţie care ar putea determina guvernul să decreteze starea de urgenţă în regiunile cele mai afectate, informează AFP.

”Am aflat cu tristeţe vestea tragică a două accidente provocate de vremea nefavorabilă în decursul cărora o adolescentă de 16 ani a fost ucisă într-un tabără de cercetaşi din Brescia (nord), iar o femeie şi-a pierdut viaţa la Lissone (nord) în urma unor căderi de arbori”, a scris prim-ministrul Giorgia Meloni pe Twitter, rebotezat ”X”.

Vânturi violente – cu viteze de până la 110 kilometri pe oră -, precipitaţii puternice şi grindină s-au abătut marţi dimineaţă asupra Milano, capitala economică a Italiei, inundând străzi şi dezrădăcinând arbori care s-au prăbuşit, cei mai mulţi, pe carosabil.

Compania publică de transport a menţionat pagube importante la reţeaua electrică, iar un jurnalist AFP a constatat o întrerupere temporară a alimentării cu apă curentă în centrul istoric al oraşului.

În timp ce nordul ţării este lovit de furtuni, sudul este cuprins de un val de caniculă şi de temperaturi care au ajuns luni la 47,6 grade Celsius în Catania, Sicilia, potrivit protecţiei civile locale.

Trupurile a doi septuagenari au fost descoperite carbonizate într-o locuinţă cuprinsă de flăcări, iar o femeie în vârstă de 88 de ani a decedat la Palermo, a relatat presa marţi seară.

Pompierii sicilieni au luptat în noaptea de luni spre marţi cu mai multe incendii, dintre care unul izbucnit foarte aproape de aeroportul din Palermo, închis pentru mai multe ore în cursul dimineţii.

Preşedintele regiunii siciliene, Renato Schifani, a precizat că doreşte să solicite guvernului, care se reuneşte miercuri în Consiliul de Miniştri, decretarea stării de urgenţă pe insula mediteraneeană.

Potrivit înregistrărilor difuzate pe reţelele de socializare, flăcările ameninţau o autostradă în faţa călătorilor şocaţi în apropiere de Siracuza în timp ce o furtună supercelulară a fost înregistrată de internauţi în apropiere de Verona (nord).

Potrivit Laboratorului european pentru furtuni violente, care recenzează astfel de fenomene, o bucată de grindină de dimensiuni-record -19 centimetri – a fost măsurată luni seară la Azzano Decimo în provincia Pordenone (nord-est).

Transportul feroviar este de asemenea afectat de incendii.

”Ne confruntăm în Italia cu una dinte cele mai complicate zile din ultimele decenii: inundaţii, tornade şi grindină gigantică în nord, căldură toropitoare şi incendii devastatoare în sud”, a scris pe Facebook ministrul pentru Protecţie Civilă, Nello Musumeci.

”Perturbările climatice care s-au abătut asupra ţării noastre ne impun tuturor, fără niciun fel de alibi, o schimbare de atitudine”, a adăugat ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Distrugerile in urma furtunilor vor ajunge ca deseuri in Romania! Hai baietii, cat e sansa!

  2. „Perturbările climatice care s-au abătut asupra ţării noastre ne impun tuturor, fără niciun fel de alibi, o schimbare de atitudine” (ministrul Nello Musumeci).

    Şi cam care ar fi acea schimbare de atitudine, dle ministru? Ia să începem cu un pic de umilință, să nu ne mai credem cei mai tari şi mai şmecheri şi că noi schimbăm clima aşa cum avem chef cu CO2 şi alte fantasmagorii pseudo-ştiințifice, de prostit proştii!
    Să înțelegem că trecem printr-o perioadă în care sunt fenomene NATURALE care întâmplător se desfăşoară simultan şi cauzează o anumită încălzire (mişcarea de precesiune a axei planetei + orbita aproape circulară (nu eliptică) a Pământului + activitatea mai intensă a Soarelui şi să ne protejăm aşa cum putem. Uitați-vă pe Discovery sau pe Wikipedia şi nu vă mai luați după manipulările de tip CNN (preluate de toată mass-media de altfel, fiindcă ştirile apocaliptice fac rating) şi veți înțelege cum funcționează echilibrul climatic. Nu mai puneți botu’ ca la Covid, să vă prostească în față toți bandiții!

    „Schimbarea de atitudone” ar fi să nu mai defrişăm în prostie, fiindcă aşa se va mai stabiliza şi pământul, se vor crea bariere naturale şi vom respira şi mai bine, să nu se mai construoască aiurea, ín albiile râurilor, să se îndiguiască zonele periculoase, să se protejeze culturile de grindină (italienii sunt avansați la chestia asta, au zone unde inclusiv livezile se acoperă cu nişte plase pt situații speciale) şi să mai lăsăm deoparte experimentele sinistre de manipulare ale climei, în curs de desfăşurare, care nu fac decât să accentueze problemele.

  3. Discovery sau Wikipedia sunt pe aceiasi factura globalista. Wiki e biblia prostilor la gramada iar Discovery flag shipul manipularilor si fraudelor epice cu lipici la ignoranti si semidocti. Stiinta hardcore poti sa inveti din carti si din multe surse online, dar nicidecum pe TELEVIZIUNILE AFILIATE cartelului de psihopati globalisti, care sunt burdusite cu mituri si fabulatii pseudostiintifice destinate sa sustina agenda genocidala camuflata in sustenabilitate si ecologie. Cuiul lui Pepelea se numeste iminenta excursie magnetica a polilor planetei si evenimentele in cascada care preced si urmeaza dupa actul principal al spectolului cosmic, unul care se desfasoara periodic la 12 000 mii de ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.