„Ivana cea Groaznică” de vineri pe marile ecrane din România

Lungmetrajul „Ivana cea Groaznică”, proaspăt câștigător al titlului de cel mai bun film la cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Belgrad – FEST, va rula în cinematografele din România din 13 martie 2020.

“Ivana cea Groaznică”, producție România-Serbia regizată de Ivana Mladenović, va rula la București (Cinema City AFI Cotroceni, City Park Lake, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema “Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinema Europa), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cine Globe), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Victoria, Cinema Arta), Iași (Cinema Iași), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Cine Gold), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta), Târgu Jiu (Cinema “Sergiu Nicolaescu”), Vaslui (Cityplex). Lungmetrajul va fi proiectat în avanpremieră la Cluj-Napoca la Cinema Victoria în cadrul Cinematecii TIFF joi, 12 martie, de la ora 20:00, în prezența regizoarei Ivana Mladenovi
și a protagonistului Andrei Dinescu. “Ivana cea Groaznică” va rula la Brașov joi, 12 martie, de la ora 19:00, la Visssual iar în perioada 2 – 5 aprilie, filmul va putea fi văzut la Cinema “Bela Lugosi” din Lugoj.
În paralel, filmul își continuă traseul festivalier. Pelicula este inclusă în selecțiile CPH:DOX (Danemarca, 18 – 29 martie) și Vilnius International Film Festival (Lituania, 19 martie – 2 aprilie).
După ce a fost recompensată cu Premiul special al juriului secţiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019, producţia a câştigat și trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj la Zagreb Film Festival. Filmul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaționale, iar în România a avut avanpremiera la Les Films de Cannes à Bucarest.
Anul acesta, producția a mai fost prezentată, între altele, la Festival Premiers Plans d’Angers (Franța), Trieste Film Festival (Italia) și la Göteborg Film Festival (Suedia).
„Ivana cea Groaznică” este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe.


Actriţa sârbă Ivana lucrează şi trăieşte în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – festivalul de muzică Podul Prieteniei – şi, deşi nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la Bucureşti şi pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un bărbat mult mai tânăr se împrăştie în oraş, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase. Familia şi prietenii sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.
Rolul principal e interpretat de Ivana Mladenović, iar din distribuţie fac parte Luka Gramić, părinţii Ivanei: Gordana Mladenović şi Miodrag Mladenović, fratele Kosta Mladenović, bunica Zivka Sorejević, Andrei Dinescu şi regretata artistă Anca Pop.
Scenariul şi regia sunt semnate de Ivana Mladenović, coscenarist este Adrian Schiop, regia artistică a fost realizată de Ana Szel şi Andrei Rus, imaginea – de Carmen Tofeni, montajul – de Patricia Chelaru şi Cătălin Cristuţiu, costumele – de Iulia Popescu, de scenografie au fost responsabile Radmila Simić, Rada Dronjak şi Gordana Mladenović, de machiaj – Iulia Popescu şi Dejana Petrucić. Producători sunt Ada Solomon şi Ivana Mladenović.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.