
După nu știu cîte promisiuni, după mai multe amînări, după mii de observații venite din public, Ligia Deca, fostă consilieră a președintelui Iohannis pentru educație și învățămînt, a anunțat o conferință de presă prilejuită de publicarea celor două legi pe site-ul ministerului. Cele două legi au fost pînă recent în analiza unor experți desemnați de partidele din Coaliție. Cei mai deștepți și mai buni cunoscători ai învățămîntului românesc au întors legile pe toate fețele și au făcut observații. Cît de deștepte sau cît de păguboase, încă nu știm. Vom vedea, însă, pe parcurs. În prima parte a lunii martie, proiectele celor două legi vor intra în faza avizării interministeriale. Adică, deștepții din ministerele vizate de cele două legi vor aduce și ei modificări. Apoi, formele rezultate din trecerea textelor prin mințile lor luminate vor fi adoptate în ședința de Guvern după care vor pleca spre superiorul proces de analiză, cernere și creație din Parlament. Ei, și la sfîrșit, după tăieri, contribuții, adăugiri și complicări vor fi votate și trimise spre promulgare celui care a lansat proiectul fără să aibă nici măcar cea mai mică idee despre conținutul său.
Va fi expresia felului în care societatea românească de azi vede educația. Va și emblema președintelui, fost profesor suplinitor în orășelul Agnita și promovat apoi la inspectoratul școlar județean de unde a sărit la primăria municipiului.
Cum vor analiza politicienii noștri cu mari probleme de instrucție și educație un domeniu ajuns atît de jos? Din cauza lor s-a prăbușit educația și tot din gîndirea lor va trebui să renască. Ceea ce nu cred. Cîtă experiență didactică are ministrul? Și cîtă au avut miniștrii care au precedat-o? Cîtă școală au parlamentarii? Cam tot atîta cîtă are președintele României și cîtă au și miniștrii sau parlamentarii.
Majestatea Sa Iohannis și-a impus consiliera-ingineră ca ministru al Educației
Am frunzărit proiectul legii învățămîntului superior. Are și marcă. Se numește Legea Învățămîntului superior „România Educată”. Asta da, slugărnicie! Din păcate, nu este și gîndită. În mare măsură, proiectul de lege sistematizează procesul de organizare și derulare a învățămîntului superior pe capitole. De la structura învățămîntului, contracte de studii, credite de studii, diplome, studii universitare de scurtă durată, studii de licență, studii de masterat, studii de doctorat, de la cum se face admiterea pînă la susținere. Și multe altele.
O normare a învățămîntului superior poate aduce oarece ordine în plus. Dar calitatea școlii românești nu se va schimba în niciun fel. Proiectul încearcă să reglementeze desfășurarea, dar nu intervine cîtuși de puțin la baza sistemului.
România educată nu poate produce efecte spectaculoase dacă vizează doar calendarul școlar și conținutul manualelor.
Iohannis își ține de 20 de ani catedra de fizică rezervată (Document)
România educată poate începe numai de la reconsiderarea condiției de profesor și învățător în România. Or, din acest punct de vedere, Ligia Deca a anunțat că salarizarea profesorilor va fi progresivă, avînd la bază salariul mediu brut pe economie. Adică, rămîne cum am stabilit cu două-trei decenii în urmă. Guvernul vrea educație mai bună cu profesori plătiți mai prost sau mediocru.
1.500 de profesori, în frunte cu K Iohannis, țin catedrele blocate
Dragă Core, nu știu de ce n-ai pus direct clipul cu împrăștierea în cele patru vânturi a unui neam ce-aș zice că-și merită soarta ? Dacă de peste tot pe unde ajungi, purtat de valurile Istoriei, nu înveți nimic nici după 3000 de ani și sfârșești a fi alungat de peste tot, înseamnă că cea mai mare parte din vină este la tine și oricât ai încerca să minți și să falsifici, sau chiar să profiți de pe urma acestei tragedii umanitare cu substrat religios, până la urmă nu-i poți minți pe toți, tot timpul ….! :
https://www.youtube.com/watch?v=-Ge0Y6YlU1Q
Cat este pace, ne mai putem auzi unii pe ceilalti.
Dintre sute de catarge
Care lasă malurile,
Câte oare le vor sparge
Vânturile, valurile?
Dintre pasări călătoare
Ce străbat pământurile,
Câte-o să le-nece oare
Valurile, vânturile?
De-i goni fie norocul,
Fie idealurile,
Te urmează în tot locul
Vânturile, valurile.
Nențeles rămâne gândul
Ce-ți străbate cânturile,
Zboară vecinic, îngânându-l,
Valurile, vânturile.
https://youtu.be/1Gbq3-aMcw0
Comentarii care m-au uns la inima.
Poza…de milioane…crunta realitate de servilism.Cand oare ne vom trezi ?
„Altfel ramanem aceiasi Radu Humor si Core dispusi la dialog.”
Corect ar fi „Altfel ramanem aceiasi Core și Radu Humor dispusi la dialog.” 😉
P.S.
Când vor știi evreii când e Paștele Ortodox, voi învăța și eu cum se cheamă al lor .
Deocamdată știu cum se cheamă unii pe alții în România și cum primesc pe capete cetățenie română , mai ales cei ce vin din marele Israel a piticaniei ucrane.deși prin Constituție este interzisă acordarea acesteia unor mari grupuri de alogeni.
Ca să nu mai amintim de chestia cu Bâstroe, prin care ne mulțumesc pentru ospitalitate !! 😉
Din pacate inca un esec.
Radu, am avut acel comentariu pentru ca tu ai confundat sarbatorile si este normal.
Cat priveste protocoalele… un comentator, nu-i tin minte numele, spunea niste grozavii si dadea ca sursa un text in engleza care nu continea nici pe departe acele grozavii. Asta este raspunsul meu. Mi-as dori mult sa am argumente concrete, negru pe alb dar nu pot sau poate nu pot acum.
Altfel ramanem aceiasi Radu Humor si Core dispusi la dialog.
Pe o perioadă de 800 de ani, evreii au fost condamnati in mai mult de o suta de cazuri de crima rituala si sacrificii de sange de care au fost gasiti vinovati. Este o suma rezonabila daca ne gandim in termeni de maniaci religiosi. Probabil ca orice comunitate religioasa de dimensiuni similare produce o cantitate similara de devianti sociopati. Jertfele umane erau cunoscute de toate natiunile, cu toate acestea, religia evreilor contine comenzi ca datoria religioasa a genocidului (Amalek), datoria religioasă de a blestema neamurile, practica uciderii rituale a propiilor copii. Adica este exact invers fata de cum cred unii oameni, care sunt buni in esenta, religia este un instrument de control mental care nu are nimic de-a face cu spiritualitatea.
„Majoritatii evreilor nu le place să recunoască, dar zeul nostru este Lucifer
… – iar noi suntem poporul lui ales. Lucifer este foarte viu.”
– Harold Wallace Rosenthal, un consilier administrativ de top al senatorului, Jacob Javits R – NY, într-un interviu înregistrat de Walter White, Jr., care a fost realizat în 1976. Din cartea „The Hidden Tyranny” .
Core, ai citit „Protocoalele înțelepților Sionului ” ?
Fix când se discută în parlament legile Educației, în București se protesta în fața unei scoli unde profesorii lor au crezut că e bine ca elevii să vizioneze un film cu o „iubire” între doi băieți Gay. La sfârșitul filmului, unul din băieți se sinucide. Filmul ar fi fost premiat la un festival. Așadar, „România Educată”…
Probabil că vor să încurajeze creșterea populației, schimbarea sexelor și cea cu părinte unu și părinte doi.
In aceeași zi, Gigi Becali a fost chemat la DNA, pentru că la Referendumul pentru Familia tradițională, nu ar fi avut drept de vot.
Progresistii dau ceasul exact in România? Cu voie de la iohannis, președinte în Țara lucrului bine făcut. Chiar, cum vor arăta programele școlare? FĂRĂ ISTORIE, EDUCAȚIE SEXUALĂ DIN CLASELE PRIMARE?
Legea educației va permite profesorilor și „pedagogilor”, să dea „meditații”?
Da tot nu inteleg -Pe fuga ? Care din „fugile „lui Bach? Ca parlamentaurii nostri nu fug. Aaaa doar impung … Deh atita stiu. Si @ gmbplay- nu aveau vacanta de Pasti. Era doar de PRIMAVARA !Si daca esti „trezit”,adica nascut dupa ’90 ,erau 3(trei) vacante : vacanta de iarna , cea de primavara si VACANTA MARE , adica cea de vara . Plus 3(trei) trimestre .Pina si cel mai prost invata ceva . Daca nu facea o „Profesionala „se „califica la locul de munca „.Ca erau si rateuri- da , erau ,dar nu atitea ca in ziua de astazi.
@ slava – aveai tu vacanta de Pasti in vremea toarasului ?
in Vestul Europei si peste ocean rezultatele sunt specialisti de clasa. Esti convins sau asa se zice prin târg?
inginerii au fost cei mai buni profesori in liceele de cultura generala de mai inainte. Ce e cu resentimentele astea fie la adresa unor oameni, fie institutii, fie nationalisti? F-un complex, ceva?
Fericiti cei saraci cu duhu. Rumegati nu rumegati la sparanghel tot plecati. Din invataturile marelui Rumegator catre oile lui Sorosh.
Acum au scos Pastele din credinta copiilor. Maine baga pe Scaraotzky in manual. Scarba ne e de voi.
Ca or fi bune sau rele aceste legi nu stiu,nu ma pricep. In schimb ma enerveaza pleiada asta de atoatestiutori. Cum vine unul care propune ceva reforme imediat sistemul reactioneaza. Toti miorlaie ca sistemul e vraiste,trebuie reformat,dar daca se poate sa nu se schimbe nimic. La fel e si in sanatate.Cand ajungi ca patronii din turism si biserica sa hotarasca structura anului scolar e clara treaba.Stai sa vezi amendamente cand o fi la vot in Parlament.
Pe unul din zidurile Mănăstirii Cotroceni stă zugrăvită imaginea lui Vodă Şifonier împreună cu crema lui de pantofi preferată.
Totuși,.. La ce-ți trebe școală azi bre..?? De ce să pierzi vremea, atunci când in occident de cerșești și furi faci milionul in câțiva ani,.De ajungi cumva la pârnaie, faci ca cei din Țăndărei , sau ca becali și scri vre0o lucrare științifică, sau faci ca frații țâțe, un site de educat la hoție…și om te-ai făcut nene..Să lucrezi ?? Păi ești nebun ?? Doar la ce sunt bune roboții și tractoarele ?? Iar de ai de semnat ceva,. iți pui avocatul..In rest dai la buci bre, nu la ceva universitate a vre-unui mafiot,.De chiar ai incă loc pe perete pentru vre-o diplomă,. păi ți-o cumperi bre,. cu dottorat ce tot,. Ce puii mei,..
Ce sa mai zici de invatamantul din Romania! Daca el e inspirat/ordonat de un sas care n-a stiut/avut legatura cu limba romana pina la zece ani, e jale mare! Pot fi denumite in felurite moduri legile invatamantului, daca materia prima, profesori si elevi, este de calitate indoielnica! Iata de ce: profesorii, mai putin invatatorii, au inclinatii educationale foarte reduse,, unii din ei se rezuma la mecanisme sterpe/sterile de invatare, indeamna la meditatii etc! Singurile lor „calitati” certe sunt vacantele lungi si cerere de salarii cit mai mari, ceeace iese din mana lor, intereseaza pe putini. Cit privetse materia prima”, elevul”, aici e mult de discutat! Pina pe la clasa 4-5, mai merge, copii au in ei dorinta de a sti, de a invata,,dar trecind mai sus, foarte putini sunt ambitiosi, vor sa faca ceva in viata. Pentru multi obiectivul este sa plece in strainatate! Despre invatamantul superior, ce sa mai spun, 80% este de forma, doar sa functioneze facultatile, sa ia salarii profesorii si diplome studentii! Calitatea nu conteaza, sunt anumite varfuri care sfarsesc sa mearga la institute afara, pentru un job bine platit! Restul absolventilor de studii superioare de la noi au joburi , in mare parte care nu au legatura cu ce au studiat! Asta vad eu cu ce se intampla, desi nu am proprii copii implicati!!
PUNEȚI EXAMENE DRASTICE la fiecare treaptă de învățământ, liceu de profil etc
Cine vrea să ” devoreze” cartea, să acumuleze, să învețe, să facă diferența, O FACE!
Lăsați computerul actual la gunoi!
Este o prostie!
Ajung copiii să urască învățământul fiindcă au ajuns la „KRETZULESCU”, de exemplu, iar ei nu doresc sub nicio formă să ajungă economiști sau altceva.
Plus că managementul de acolo este extraterestru față de copiii și cerințele lor, ideea lor de revoltă față de reguli și condiționări de tot felul.
Cine ar vrea acolo, AR ACCEPTA ȘI ACELE reguli comuniste și perimate.
LĂSAȚI COPIII LIBERI SĂ ÎNVEȚE!
Oricum este, ca și acum, nevoie de acea umplutură a societății, muncitori sau servitori de tot felul.
SCHIMBAȚI ȘI ÎNĂLȚAȚI TARA CU EDUCAȚIA!
Acum PENTRU viitor!