Primul marketplace de servicii din România

Un grup de 9 antreprenori români a dezvoltat un produs inovator pe piața din România odată cu lansarea LiteApp, o aplicație mobilă de tip marketplace pentru rezervări de servicii și care are dublă funcționalitate, B2C și B2B. În prima fază a proiectului, s-au investit 200.000 de euro, urmând ca, în perioada următoare, grupul de antreprenori să atragă încă o rundă de investiții de până la un milion de euro. Lite App este disponibilă, gratuit, în Google Play și App Store, dar poate fi downloadată și de pe website-ul liteapp.co.

Faza de dezvoltare a aplicației a durat aproximativ 9 luni, urmată de o perioadă extinsă de beta testing la începutul acestui an. LiteApp este folosită deja de peste 1.000 de utilizatori din București și cuprinde serviciile oferite de 60 de businessuri din zona auto (spălătorii), beauty și stomatologie, urmând ca utilizatorii să aibă la dispoziție, în foarte scurt timp, și servicii de yoga, terapie și coaching, dar și terenuri de sport.

Ideea businessului a apărut dintr-o nevoie personală, pe care ulterior am identificat-o ca fiind general valabilă în contextul lumii în continuă mișcare în care trăim. Timpul e cea mai importantă resursă a noastră, dar de puține ori avem aceeași grijă pe care o avem, de exemplu, cu banii noștri. Astfel, LiteApp îi ajută pe utilizatori să aibă, în același loc, direct pe telefon, toate programările pentru serviciile de care au nevoie în viața de zi cu zi. Practic, din 3 click-uri, ai identificat furnizorul de care ai nevoie, rezervat și plătit online serviciul de care ai nevoie. Cu LiteApp, utilizatorii câștigă timp și siguranța rezervării. (…)aplicația a fost dezvoltată și este pregătită pentru a funcționa worldwide, așa că avem în vedere și o asemenea extindere”, spune Pavel Stan, Strategy Manager în cadrul LiteApp.

Până la finalul anului, cei 9 antreprenori și-au propus să diversifice și mai mult domeniile de interes cu cel puțin încă patru tipuri de servicii și extinderea marketplace-ului la nivelul întregii țări. Astfel, peste 400 de companii ar urma să-și listeze serviciile în LiteApp până la finalul lui 2021.

În vară, urmărim atragerea unei noi runde de finanțare, de până la un milion de euro, o parte din fonduri urmând a fi folosiți pentru extinderea și dezvoltarea soluției enterprise, care se axează pe gestionarea resurselor interne ale companiilor. Pentru acestea, e important să le putem oferi prognoze legate de fluxul de clienți și serviciile cerute de ei, astfel încât să își planifice afacerea mai eficient. Tot în această fază 2 a proiectului, vrem să trecem la o platformă open pentru parteneri, astfel încât înrolarea acestora să fie una autonomă, dar acest lucru este posibil și prezent, când orice business din România poate deveni partenerul nostru urmând pașii din secțiunea dedicată de pe site-ul nostru”, explică Pavel Stan, Strategy Manager în cadrul Lite App.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. -da’ o femeie care sa stie meserie gasim?!
    (assasin mossad pentru un mic proiect….)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.