Mai mult de o lună de zile libere pentru elevi

incendiu

Să tot fii elev în anii acești. Copiii au nu mai puțin de 34 de zile libere în anul școlar aflat acum în plină desfășurare. Calculul este făcut fără a fi luate în discuție zilele de sâmbătă și duminică, scrie portalinvatamant.ro, ci doar vacanțele și sărbătorile legale.

Astfel, după vacanța de iarnă, care va începe pe 22 decembrie și se încheie pe 13 ianuarie 2019, elevii au vacanță intersemestrială din 2019. Aceasta începe pe 2 februarie și se încheie pe 10 februarie.

Apoi, elevii vor mai avea vacanță de primăvară: de pe 20 aprilie până pe 5 mai.

Școală nu se face nici de sărbătorile legale:

30 noiembrie – Sfântul Andrei

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

1 mai – Ziua Muncii

17 iunie – Rusalii

Clasele terminale din învățămantul primar și liceal au chiar mai multe zile libere pe care le vor folosi ca să se pregătescă pentru examenele naționale. Pentru clasa a XII-a, anul școlar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Elevii nici nu vor face ore nici în timpului programul național „Școala altfel”. Acesta se va desfășura pe parcursul a cinci zile consecutive lucrătoare și poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificari ce rămâne la decizia școlilor.

De asemenea, școlile și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 iunie – Ziua Învățătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de munca aplicabil, nu este instituită ca zi nelucrătoare.

Vacanța de vară începe pe 14 iunie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. 34+65+15+5+10=129 zile „vacanta” elevi si asta in conditiile in care un angajat la stat are concediu+libere legale aproape 40.zile pe an deci pentru un plus 80 zile fata de un adult acesti copii nu mai au dreptul sa se joace sa-si traiasca copilaria ca si cum am fi in coreea de nord si ar trebui sa muncesca pentru „preamaritul”
    cat despre faptul ca nu au timp sa invete ii rog pe tovarasi sa se uite cam cat invata un copil in vacanta, cam cate carti citeste legate de programa scolara si sa aduge la acestea si clasa pregatioare si un an in plus la facultate si mai vorbim dupa aceea

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.