Manager cu șpagă, condamnare cu suspedare

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat că a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie.

Decizia vine după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA, în care acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea, George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanţa.

Într-un dosar separat au fost trimişi în judecată directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, Silviu Stăncilă (intermediarul mitei) şi un consilier al lui Plută.

Totodată, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, cel care i-a dat o altă mită lui Cristian Plută, a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza acestuia fiind pe rolul tribunalului.

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 de euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. mult au costat urmaririle, interogatoriile, cercetarea. Eu propun sa nu ii mai urmareasca nimeni, sa desfiintam justitia si poltia, daca toti sunt nevinovati sau doar suspendati! Ce o fi aia cu suspendare, nu s-a mai auzit…

  2. Ce vedem noi zi de zi cu toti acesti derbedei care fac tot felul de afaceri si smecherii,dupa care justitia ii alinta cu o pedeapsa foarte nesemnificativa , se datoreaza legilor prost facute in Romania .Daca constitutia si legile din Romania nu ar avea aceste portite de a se putea salva infractorii ,nu ar mai exista asemenea situatii care revolta pe ori cine .Daca legile si constitutia ar fi corect facute in Romania ,sa fiti siguri ca Johannis nu ar mai fi spus ca sumele cheltuite de el in aceste excursii sint secretizate si nu pot fi spuse poporului.

  3. Dacă un amărât fură trei lemne iarna să nu moară de frig, caz real, primeşte condamnare cu executare. Dar dacă un ciocoi împuţit distruge sistemul naţional de sănătate cu obiceiuri turcite de a da şi lua şpăgi, judecătorii devin brusc foarte toleranți, pentru că numai oamenii „fini” se pretează la aşa ceva… În fața abominației de „justiţie” infectă şi radioactivă de la atâta corupţie, a fi sărac este echivalent cu a fi vinovat de toate relele, însă bogăţia este totdeauna cauză de nepedepsire. Îţi vine să verşi pentru ce primesc aceşti inutili pensii speciale!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.